Skocz do zawartości
IGNORED

Epos elan 35

punk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ktoś słyszał te głośniki ??? Jakieś wrażenia ??

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

https://www.audiostereo.pl/topic/116062-epos-elan-35/

dobre, mi sie podobały. Brytyjskie granie. nawet prawie je kupilem, ale zostalem z Rogersami, bo udalo bardzo tanio mi sie je wyrwać. w skrocie - dobry ale nie za obszerny bas, wyraźny, ale nie jest to glosnik grajacy basem. Gra srodkiem, przestrzennie, z naciskiem moze na zizszy zakres, zalezy jak sie je ustawi. Góra pasma znakomita, czysta, nie dominujaca. Jezeli ktos jest osluchany z brytyjskim graniem to wie o co mi chodzi. Komus ne przyzwyczajonemu wyda się moze troche plaskie i pozbawione zycia, ale dla kogos kto ma juz sluch przestawiony to mistrzostwo i nie ma odwrotu. Sluch ma te dziwna wlasciwosc ze jak dac mu czas wyrównuje barwę sam, wszystko i tak sie pojawi, ale brytole za to odwdzięczają się niesamowita przestrzenią i czytelnościa. Wszystko słychac. Glosnik ten mimo że przeznaczony do grania z elektronika creeka - bardzo dobrze zachowuje się ze znacznie lepszymi klockami. Brytyjskie firmy koooperują ze sobą i współgrają, wiele z nich ma te same korzenie. Podobnie jest z eposem - zalozyciel wywodzi sie ze starej dobrej szkoly bbc, tak samo jak zalozyciele kef, thiela, rogersa, spendora, i kilku innych marek najczesciej sygnowanymi nazwiskami.

https://www.audiostereo.pl/topic/116062-epos-elan-35/#findComment-3296180

Potwierdzam słowa mojego przedmówcy, to bardzo dobre kolumny, prezentujące brytyjską szkołę grania.

Napisz jednak proszę więcej informacji o Twoim systemie, przede wszystkim z jakim wzmacniaczem będą współpracowały, w jak dużym pomieszczeniu, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/116062-epos-elan-35/#findComment-3296212

hej dzięki za pierwsze wpisy ..

Czy brzmienie elanow można porównać z tym co pokazuje spendor?

Miałem kiedyś spendor a5 bardzo fajne kolumny można było na nich słuchać wszystkiego . Miałem tez z brytyjskich kolumn B&W 803 s ....

Poza tym dłuży czas miałem sytem audio rengers i sonus faber cremona .

Muzyka jakiej słucham to rock ambient filmowa ale głownie rock i jego odmiany prze punk metal hard core itd Zależny mi na nie pokazywaniu wad źle zrealizowanych nagrań spendory były w tym mistrzem .

Cremony tez dawały rade poz tym były naprawdę dobre sprzedałem je ponieważ potrzebowałem na szybko pieniędzy na samochód..

Elany maja dobra prasę dobre opinie na forach angielskich che jej podpiąć pod naim supernait pomieszczanie to 40 m2 tyle ze ma skosy po obu stronach (poddasze) i w najwyższym miejscu ma 2.1m czyli nie jest to typowe 40 m2 tylko mniej.

Co myślicie o takim połączeniu ??

shittzu

ogólnie to mnie zachęciłeś do tych głośników .....

nawet bardzo z tego co poatrzyłem w necie sa to dobrze zrobione kolumny jako całokształt bez fajerwerków ale po prostu dobrze jak by to napisać nie jest to sonus faber ale sa to eleganckie kolumny dobrze zrobione nie chinsko :)

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

https://www.audiostereo.pl/topic/116062-epos-elan-35/#findComment-3296431

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.