Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe 5.1 do salonu

bajaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Co myślicie o zestawie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ? Wcześniej rozważałem kupno jakiegoś plastikowego kina z odtwarzaczem blu-ray ale będąc ostatnio w markecie zauważyłem ten zestaw za niecałe 1500zł i stwierdziłem, że mógłby być dużo lepszy. Budżet to tak właśnie ~1500zł na sam sprzęt, bez kabli etc.

Chciałbym mieć zestaw do oglądania filmów w salonie (40m2) składający się z projektora, odtwarzacza no i dźwięku.

Chciałbym się zapytać jak wyglądałaby spawa kabli do tego zestawu. Potrzebowałbym całkiem długich do wiszących głośników (do centralnego może być krótszy) ale łącznie tak pewnie z 30m. Jakie można by kupić do tego zestawu, żeby dobrze grało ale cena nie powalała (dodam, że nie jestem jakimś audiofilem, melomanem i zestaw będzie do filmów)?

Jak wyglądałoby połączenie tych trzech sprzętów tj. amplitunera z odtwarzaczem i z projektorem?

Z góry dziękuje za odpowiedz i proszę o wyrozumiałość bo jestem amatorem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/116013-kino-domowe-51-do-salonu/

Na taki metraż masz mały budżet. Zestaw Denona gra przyzwoicie (jak na swoje rozmiary), ale mam wątpliwości czy nagłośni Twoje pomieszczenie. Dozbierałbym trochę kasy i kupiłbym "pełnowymiarowy" zestaw.

radzę ci jak kolega daj sobie spokuj,40m2 to dużo nawet na drogie amplitunery,nie nagłośnią za cholerę takiego pomieszczenia,co dopiero takie chucherko,i plastykowe głośniczki,zagra ci to,ale cicho,i nic wspulnego z kinem nie będzie.Mam podobny metraż,w pomieszczeniu specialnie dedykowanym do kina,dobrze wytłumione,i niby mocny amplituner,i skuteczne kolumny,i ma spore problemy.

Tak, problemem są popierdółkowate głośniczki, sam ampli pewnie by wystarczył, bo w hałasu narobić potrafi, a z subem tym bardziej.

Jak chcesz zostać w budżecie, to rozglądaj się za używkami, do samego kina, jesli nie sluchasz muzyki, to byle jakie kolumny wystarcza.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

To co byście proponowali? Ja naprawdę nie mam wielkiego budżetu, na sam projektor muszę dać koło 3k, wiem, że 1,5-2k zł na dźwięk to nie dużo ale chce mieć jakąś namiastkę kina domowego. Naprawdę, do tej pory słuchało się z marnych głośników komputerowych itd., więc już cokolwiek lepszego zrobiło by różnice. Nie wierze, że za tą kasę nie ma nic przyzwoitego.

Tutaj zrobiłem prymitywny plan salonu w skali 62,5:1 :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (ta luka to przejście z salonu do hallu)

Ukryta Zawartość

W takim pomieszczeniu takie tanie małe głośniki rzeczwiście będą kiepskie, szczególnie w obliczu projektora ;)

Ale w tej cenie są też przyzwoite duże z tym amplitunereren ->

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W takim pomieszczeniu takie tanie małe głośniki rzeczwiście będą kiepskie, szczególnie w obliczu projektora ;)

Ale w tej cenie są też przyzwoite duże z tym amplitunereren ->

Ukryta Zawartość

A ile kosztowałby subwoofer do tego?

Ukryta Zawartość

amplituner plus wzmacniacz na fronty min 4 tyś,lub procesor,i końcówka mocy5,1 min 5 tyś,kolumny 5,0 4-5 tyś do tego sub około 1,5,2,5 tyś ,tak więc parę zł należy na to przeznaczyć,taki metraż to jest minimalna kwota aby to zagrało.

Ukryta Zawartość

doskonałe kino,kolega jednak przesadził z ceną za 5 tyś na pewno warto to kupić w ciemno,sam miałem ten zestaw ,jest to jeden z lepszych kin jakie miałem,brak jednak dekoderów hd,i to mnie skłoniło do sprzedaźży,prywatnie żałuję.

fajny,ale jescze starszy,mocarny

Ukryta Zawartość

z nowych to min

Ukryta Zawartość

kolumny,koniecznie wysoko skuteczne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To co byście proponowali? Ja naprawdę nie mam wielkiego budżetu, na sam projektor muszę dać koło 3k, wiem, że 1,5-2k zł na dźwięk to nie dużo ale chce mieć jakąś namiastkę kina domowego. Naprawdę, do tej pory słuchało się z marnych głośników komputerowych itd., więc już cokolwiek lepszego zrobiło by różnice. Nie wierze, że za tą kasę nie ma nic przyzwoitego.

Witam,

Ja wlasnie zmieniam glosniki. moglbym ci w dobrej cenie sprzedac moj obecny zestaw JAMO 5.1 (z subem)

Jesli bylbys zainteresowany to napisz: [email protected]

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.