Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz HD (koniecznie ISO), może Egreat R6S czy coś innego?

Hardi

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić jakiś odtwarzacz HD który oprócz takich formatów jak RMVB, AVI, DIVX, MKV, MOV, HDMOV, VOB, MP4, itd. również odtwarza ISO (obraz płyty). Najlepiej aby było to urządzenie małe, zgrabne i tanie smile.png Obowiązkowo wyjście audio mini jack stereo lub najlepiej RCA (cinch). Co myślici o Egreat R6S

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam tego Egreata i radzi sobie bardzo dobrze z ISO, 2D/3D.

Czasem zdarzy się mu przywiesić, ale tak to nie narzekam.

Fajna opcja przy ISO, to jak w obrazie plyty nie ma danych napisów, to wystarczy wgrać do katalogu z ISO napisy o takiej samej nazwie jak plik ISO i już.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja polecam Med8er-a . Na 100% nigdy się nie zawiesza ani nic nie przycina. Działa bardzo szybko.

Co do napisów, to przy ich braku w parę sekund sam sobie pobiera potrzebne z netu. No i nie trzeba ich wgrywać do pliku bo swobodnie je czyta z pliku zewnętrznego.

Nie lepiej kupić mały HTPC i zainstalować XBMC ?

ZNACZNIE wydajniejsze i przyszłościowe rozwiązanie..

Na portalach aukcyjnych takich HTPC mnóstwo - można też samemu coś złożyć.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Przed zakupem mojego Medera też się nad tym zastanawiałem.

Jak jesteś w stanie podać konfigurację HTPC zdolnego na XBMC wypuścić swobodnie formaty dźwięku HD w 7.1 i kosztującego jak te odtwarzacze 600-700zł, to bardzo proszę o konkrety. Mnie się nie udało nic takiego znaleźć. Za każdym razem budżet był dużo wyższy.

XBMC fajne, ale nie rozumiem w czym jest "ZNACZNIE" wydajniejsze?

Te zabawki po 400-500 zł odtwarzają chyba wszystko, a do płyt mam odtwarzacz BD.

Możliwe, że kiedyś też sobie jakiegoś HTPC złożę, ale na razie egreat daje rade.

Ja polecam Med8er-a . Na 100% nigdy się nie zawiesza ani nic nie przycina. Działa bardzo szybko.

Co do napisów, to przy ich braku w parę sekund sam sobie pobiera potrzebne z netu. No i nie trzeba ich wgrywać do pliku bo swobodnie je czyta z pliku zewnętrznego.

ale który model?

Nie lepiej kupić mały HTPC i zainstalować XBMC ?

ZNACZNIE wydajniejsze i przyszłościowe rozwiązanie..

nie jestem ani informatykiem ani elektronikiem, więc nie interesuje mnie coś takiego, chcę kupić gotowca a nie bawić się w składanki :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

ale który model?

600 i 800 to dokładnie te same zabawki,tylko 800 ma miejsce na dysk wewnętrzny.

1000 ma zupełnie inną obudowę i pasywne chłodzenie. Nie wiem czy czymś się różni od pozostałych.

nie jestem ani informatykiem ani elektronikiem, więc nie interesuje mnie coś takiego, chcę kupić gotowca a nie bawić się w składanki :)

i w czy masz problem ?

informatyk to nauczyciel w szkole.

XBMC fajne, ale nie rozumiem w czym jest "ZNACZNIE" wydajniejsze?

może nie wydajniejsze ale na pewno wyciągnie Ci więcej z obrazu niż gotowe zabawki. Po za tym to dobre kombo BP jeśli ktoś do tego chce mieć jeszcze audio.

niestety tutaj HQ150 ma racje, co fajne to już wymiecione.

i w czy masz problem ?

po prostu nie interesują mnie domowe składaki, chcę kupić coś w sklepie, mieć gwarancje itd.

prawdopodobnie kupię Med8er MED800X3D, wrzucę do środka dysk 1TB z wgranymi ulubionymi koncertami, a filmy będę odpalać z pendrive :-)

po prostu nie interesują mnie domowe składaki, chcę kupić coś w sklepie, mieć gwarancje itd.

i dalej nie rozumiem w czym problem... mało jest gotowych mini komputerów ? przecież gdyby mogli to by tylko to robili.

Na dzien dzisiejszy nie kupilbym nic innego jak raspberry pi .... mimo ze nie jest demonem predkosci to sprzet uniwersalny (openelec +xbmc) i pozamiatane. Szukalem idealu, kupilem androidowego playera i do konca nie jestem zadowolony ...

HiMedia Q5II ma XBMC, czyta ISO 2D/3D, obsługuje 7,1 DTS-HD MA i Dolby TRUE HD, jeszcze nie było żadnej zwiechy, sterowanie pilotem lub z aplikacji na Androida (tablet telefon).

Nie do końca.

Z tego co wiem, to chyba nie radzi sobie z 7.1 w formatach HD.

Mylę się?

Do konca nie umiem odpowiedziec na to pytanie .... ale biorac pod uwage jaki procent userow korzysta z 7.1 to chyba nie stanowi problemu.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No u mnie stanowi. I niedawno jak kupowałem odtwarzacz, to też dostałem dużo porad żeby kupić miniPC i na nim zainstalować XBMC.Tylko jak zaczynałem drążyć temat to okazywało się, ze są kłopoty z 7.1 w formatach HD. No i kupiłem Mede8er-a. Byłbym wdzięczny jakby ktoś zaproponował konfigurację miniPC, która w cenie około 500-700( czyli w cenie takich odtwarzaczy), radzi sobie z formatami dxwięku HD w 7.1.

Pal licho 7.1, niech radzi sobie chociaż z 5.1 formatach HD.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Prawda jest taka, ze ciezko cos kupic dobrego .... albo jeden albo drugi ma jakies ograniczenia. Androidowe boxy maja moc, podzespolami miazdza wiekszosc playerow na rynku ale co z tego jak brak im wsparcia albo wsparcie konczy sie po kilku miesiacach. Poza tym android to pomylka ... jak cos moze chodzic poprawnie jak sam system (rdzen) nie jest na tyle stabilny, zeby nie powodowac przyciec filmow albo muzyki. A te ciagle aktualizacje to moga oprowadzic czlowieka do frustracji.

Tylko jak zaczynałem drążyć temat to okazywało się, ze są kłopoty z 7.1 w formatach HD.

bez problemu znalazłem i dałem Tobie liczne dowody że działa a Ty ciągle "są problemy". Ciężko było wejść nawet na stronę producenta danej płyty / układu.

7.1 działa chyba na wszystkim. Bardziej czekam na 7.1.4 :)

Poza tym android to pomylka ... jak cos moze chodzic poprawnie jak sam system (rdzen) nie jest na tyle stabilny, zeby nie powodowac przyciec filmow albo muzyki. A te ciagle aktualizacje to moga oprowadzic czlowieka do frustracji.

dokładnie, ja w szafie mam 4 tanie na androdzie, głupi myślałem że poratuje znajomych...
  • 3 tygodnie później...

kupiłem za dwie stówki używany Mede8er MED500X2, dobra cena więc się długo nie zastanawiałem, ma wszystko co potrzebuję a nawet więcej bo miejsce na dysk :-)

• 4 tygodnie później...

Zakup Mede8era to był bardzo dobry pomysł, sprzęt sprawdza się fantastycznie, bardzo dobra jakość dźwięku i obrazu, nic się nie zawiesza, wszystko działa perfekcyjnie, szczerze polecam tą markę.

Dziękuję za polecenie, miałeś 100% racji, to doskonały sprzęt, jestem mega zadowolony z tego zakupu.

Cieszę, się że mogłem pomóc. Wiele radości z użytkowania tej zabawki życzę.

Jeszcze raz wielkie dzięki :-) Wrzuciłem do środka dysk 3TB, a nami zamieściłem swoje ukochany koncerty DVD i BLU-RAY (ISO) oraz CD (FLACK) :-) Filmy wrzucam na pendrive 64GB. Sprzęt odtwarza wszelkie możliwe formaty i nie ma mowy o jakimkolwiek zawieszeniu się. :-) To jeden z moich najlepiej trafionych zakupów :-) Klasyczny odtwarzacz BLU-RAY poszedł do szafy. Mede8er podpinam przez HDMI do TV, a przez złącze cyfrowe do wzmacniacza. Jeszcze muszę dokupić 7" monitorek LCD, aby nie włączać TV gdy chcę słuchać samej muzyki, monitorek zapewni mi pełną kontrolę nad katalogami itd.

• 2 miesiące później...

niestety, ale już 2 razy zawiesił się i to tak, że nie reagował żaden przycisk, jedyną opcją było wyciągniecie wtyczki z gniazdka... uroki sprzętu cyfrowego... ale nie licząc tych dwóch wpadek jestem bardzo zadowolony, czyta wszystko

Witam,

czy ktos z posiadaczy tego Mede8er moglby mi moze powiedziec czy dzala on z HUBami USB?

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Gość Gosc

(Konto usunięte)

niestety, ale już 2 razy zawiesił się i to tak, że nie reagował żaden przycisk, jedyną opcją było wyciągniecie wtyczki z gniazdka... uroki sprzętu cyfrowego... ale nie licząc tych dwóch wpadek jestem bardzo zadowolony, czyta wszystko

U mnie Med800er jeszcze zwiechy żadnej nie miał.

Oby tak dalej.

Witam,

czy ktos z posiadaczy tego Mede8er moglby mi moze powiedziec czy dzala on z HUBami USB?

tak, sam używam takiego

All-in-One-Multi-card-Reader-with-3-Ports-font-b-USB-b-font-2-0.jpg

co ciekawe według producenta max pojemność dysku z którym współpracuje Mede8er to 3TB, ja podpiąłem 4TB a jednak działa znakomicie :-)

U mnie Med800er jeszcze zwiechy żadnej nie miał.

Oby tak dalej.

jak się okazało to były pliki uszkodzone i zawirusowane, może to one były winne zwiechy, bo z żadnymi innymi nigdy nie było problemów

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.