Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer VSX-S510 - jako stereo z AE Aegis One

casiopeja

Rekomendowane odpowiedzi

Kłaniam się,

Zastanawiam się nad wymianą mojego zestawu stereo na coś nowego, jednak nie chciałbym rezygnować z Acoustic Enegry Aegis One (tak, wiem ponad 10 letnie kolumny). Przy okazji zmiany chciałbym dodać dwie funkcjonalności: sieciowe DLNA (skoro można) oraz HDMI/Digital-in (dodać dźwięk z TV/DVD drogą cyfrową).

Rozważam taki zestaw:

- Pioneer VSX-S510-K

- Pioneer BDP-160-K

Nie słuchałem niestety tego sprzętu, bo wszędzie jest na zamówienie (jedynie mogę zamówić i zwrócić w necie, ale najpierw chciałem zasięgnąć opinii czy w ogóle warto...). Słucham bardzo przekrojowo muzyki (Bach do Rammstein ;) ), więc trudno o jeden dominujący gatunek.

I teraz moja sprawa, co sądzicie o tym ampli + moje kolumny? Warto do stereo (jakoś systemy 5.1+ nigdy nie robiły na mnie żadnego wrażenia)? Może lepiej poszukać czegoś innego?

Dzięki,

Marek.

I teraz moja sprawa, co sądzicie o tym ampli + moje kolumny? Warto do stereo (jakoś systemy 5.1+ nigdy nie robiły na mnie żadnego wrażenia)? Może lepiej poszukać czegoś innego?

Jaki sens miałby zakup amplitunera do kina domowego, jeśli nie miałby grać w kinie tylko w stereo ? Do stereo to kupujesz klocek stereo za te same pieniądze i masz jakość jak z kilkukrotnie droższego (nie przesadzam) amplitunera.

Dekodery DD / DTS nie mają znaczenia bo i tak sygnał byłby miksowany do stereo w Twoim przypadku.

Witam. Mam dokładnie taki zestaw jak w temacie + kolumny Indiana Line Nota. Jak dla mnie gra to nieźle. Słucham rocka ( pink floyd, depeszów, u2 i inne ). Ostatnio słuchałem moje kolumny z ampli. marantz 1604 no i było lepiej. Pewnie z marantzem 5008/9 byłoby jeszcze lepiej. Myślę że zmiany są ważne z tym że trzeba trochę poszukać a przede wszystkim posłuchać. Nie ma sensu wymieniać na sprzęt który będzie grał gorzej.

Pioneer VSX-S510 to nie jest nawet prawdziwy amplituner, to cyfrowa pół zabawka, nie dla prawdziwego mężczyzny ;>

Nie dziwie się że go nigdzie nie mają :)

Jak musi być Tanio/Pioneer np. VSX 924 , którego z czasem rozbudujemy o wzmak A30, i mamy kino i stereo bez kompromisów.

Krzaku666 mam właśnie ten ampli. i generalnie nie jest źle. Porównując go do droższych AV pracujących w pom. o pow. ok 18m2 daje spokojnie radę. Oczywiście nie jest to marantz czy inny ampli. o mocy ok 150w. Jako pierwszy sprzęt mógłby być. Ja słucham go z Indiana Line Nota. W kinie jest super. Jeżeli chodzi o CD to różnie. Rock, pop, nawet elektronika jest akceptowalna. Oczywiście w najbliższym czasie zmienię go go na inny ampli. ale tak jak pisałem jako pierwszy jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.