Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do ok. 200zł

mercury3

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

po przeszperaniu całego alledrogo i przeczytaniu serii opinii dot. odtwarzaczy CD...nadal nie wiem co kupić :P Mam wzmacniacz Pioneer SA5300 i poszukuję odtwarzacza CD do około 200zł. Z dotychczasowych poszukiwań znalazłem:

- Sony CDP-XE520/530

- Yamaha 396/496

- Onkyo 7111

Który z tych sprzętów warto wybrać? Może coś jeszcze warto wziąć pod uwagę? Muzyka której słucham to najczęściej rock, czasem zdarza się hip hop czy r&b także dosyć zróżnicowana.

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam

Marcin

https://www.audiostereo.pl/topic/115885-odtwarzacz-cd-do-ok-200z%C5%82/
  • Użytkownicy+

Niskie modele Philipsa to kupa .

Marantz CD40

Myślę, że kolega Hi-Endu się nie spodziewa. Za 200zl, można coś dostać. Recepty gotowej nie ma, trzeba posłuchać. Nie wykluczałbym DVD i serwerków typu WD. Te ostatnie to wygoda i jako taki dźwięk. Wiele CD, ma mechanizmy DVD. Można też znaleźć starsze DVD z dobrymi napędami, grającymi w stereo całkiem nieźle.

Myślę, że kolega Hi-Endu się nie spodziewa. Za 200zl, można coś dostać. Recepty gotowej nie ma, trzeba posłuchać. Nie wykluczałbym DVD i serwerków typu WD. Te ostatnie to wygoda i jako taki dźwięk. Wiele CD, ma mechanizmy DVD. Można też znaleźć starsze DVD z dobrymi napędami, grającymi w stereo całkiem nieźle.

Marantz CD40 jest o niebo lepiej wykonany i lepiej grający od Philipsów do Serii 6xx .

Napęd nie do zajechania , raz na xx przypadków pada zębatka od wysuwania tacki dostępna nowa za 50zł .

Żaden mechanizm DVD nie będzie miał takiej trwałości i niezawodności .

skoro wszystkie sprzęty do 200zł to "kupa", to jaki budżet należałoby mieć żeby liczyć na coś przyzwoitego?

Chodziło mi o niskie modele Philipsa dostępne w tej cenie .

Mozesz w tej cenie kupić też jakiegoś CD Sony ale CD40 uważam za lepszy i mniejszego ryzyka wybór .

Więcej ?

Marantz CD50 , CD60 na tym samym napędzie

Marantz CD40 jest o niebo lepiej wykonany i lepiej grający od Philipsów do Serii 6xx .

Napęd nie do zajechania , raz na xx przypadków pada zębatka od wysuwania tacki dostępna nowa za 50zł .

Żaden mechanizm DVD nie będzie miał takiej trwałości i niezawodności .

Mialem cd-42, 2szt cd-52, 2 szt cd-72, cd-50 i w jednym bylo cale kolo zebate. To ze szuflada sie otwiera nie znaczy ze nie jest polamane, bo czesto lamie sie oska z jednej strony. Do tego niektore wybrzydzaly przy stary CD-R-kach. Te napedy sa juz na wykonczeniu i trafic na dobry to lotera. Moze jeszcze 5lat temu bylo z tym lepiej, ale nie teraz. A nowe kolo zebate jest na alegro moze raz na pol roku.

?👈

Mialem cd-42, 2szt cd-52, 2 szt cd-72, cd-50 i w jednym bylo cale kolo zebate. To ze szuflada sie otwiera nie znaczy ze nie jest polamane, bo czesto lamie sie oska z jednej strony. Do tego niektore wybrzydzaly przy stary CD-R-kach. Te napedy sa juz na wykonczeniu i trafic na dobry to lotera.

To miałeś zbiorowego pecha . Przerabiałem CD40 i miałem ich ponad 20 sztuk . W każdym zębatka była cała . Padnięta była w jednym CD52 . To czy jest całe łatwo sprawdzić - nacisnąć OPEN . Jak coś chrobocze przy wyjeździe tacki to jest zębatka uwalona .

Jeżeli chodzi o CDRy to CD52 czytają płyty które inne napędy wraz z czytnikami PC nie widzą .

Co do samego napędu to nie trafiłem na uwalony a łącznie tych z CDM4 miałem kilkadziesiąt sztuk . Ostatni kilka miesięcy temu .

A nowe kolo zebate jest na alegro moze raz na pol roku.

Widzę je często . Można kupić cały sprawny mechanizm za 50zł , albo kupując idealnego Philipsa z tym napędem do 100zł z przesyłką .

Chciałbym się podpiąć pod ten temat, szukam odtwarzacza CD Technicsa do 200 zł.

Posiadam decka Technicsa RS-TR555 i zależy mi na tym aby cd był z tej samej "serii" "epoki" (kwadratowe przyciski itp.)

Ważne żeby był sprawny technicznie a przedni panel nie był zbytnio porysowany.

Na allegro w tym przedziale cenowym jest multum modeli a nie orientuje się który jest lepszy/gorszy.

Tak wiem że do 200 zł to kupa i pewnie ktoś jeszcze powie że Technics to kupa bo brzmienie metaliczne czy coś :)

ten jest śliczny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale może ktoś zna/sprzedaje tańszy model?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tego co widzę Marantz CD40 jest za 230zł na alledrogo z tym że czarny (szukam srebrnego bo taką mam resztę sprzętów). Ale cena byłaby ok.. To lepiej Marantza niż modele o których wcześniej myślałem (wypisane w pierwszym poście)? Czy po prostu na tym pułapie cenowym nie będzie to miało aż takiego znaczenia i tak jak pisał rafal735R szukać sprzętu który będzie po prostu cały i zdrowy?

szukam srebrnego

Trzeba było tak napisać na początku .

. To lepiej Marantza niż modele o których wcześniej myślałem (wypisane w pierwszym poście)?

Marantz CD40 zagra w systemach budżetowych bo gra barwnie i ciepło . Jest bezproblemowy i tani / prosty w naprawie . Do tego niezawodny .

Yamaha jest tytanowa - nie srebrna .

Masz Pioneera , kup CD Pioneera jak ma być srebrne i pasować - w jak najlepszym stanie

• 2 miesiące później...

Podepnę się pod temat,szukam jakiegoś Cd do 300 zł i znajomy polecił mi coś takiego

Ukryta Zawartość

czy to dobry sprzęt ?

Chodzi mi głównie o to,żeby miał wyjście słuchawkowe z regulacją i żeby przy ew.wymianie lasera nie zjadło mnie to z butami.Podobno do tego Sony,lasery tanie.

Ktoś potwierdza w/w ?

Brać tego,czy jeszcze jakieś propozycje ?

Ukryta Zawartość

Od ES-ów lepiej trzymać się z daleka - laser! Dobrze grają Sony CDP serii 7xx i 9xx. Spokojnie się trafi do 200 zł.

Najlepsze Technicsy to SL-P2000 i SL-PS7, ale one będą dużo droższe. Jeżeli tanio - to SL-PG 540A lub SL-PS 840.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.