Skocz do zawartości
IGNORED

11 Listopad - Święto Niepodległości czy podłości i nienawiści?

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdziwy Polacy żrą kebsy? ;-)

12249782_558088934343382_2449107551637279525_n.jpg?oh=be1ef208f5c2b2435e4cae1a09175866&oe=56ACAFEE

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

I coś dziwnie spokojnie było na ich demonstracji. Co się zmieniło względem lat 2011 - 2014?

I coś dziwnie spokojnie było na ich demonstracji. Co się zmieniło względem lat 2011 - 2014?

Ponieważ Polska "odzyskała niepodległość" ;-), zadymiarze zostali wycofani do rezerwy. Powrócą jak Polska ponownie straci niepodległość ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Tak nagle przestaliśmy być kondominium?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jak to łatwo w dzisiejszych czasach odzyskać niepodległość!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Tak nagle przestaliśmy być kondominium?

Jesteśmy nadal (i może nawet bardziej).

Tylko pod inną flagą - watykańską.

W żadnej sytuacji gdy hymn był śpiewany. Mam się odnosić do sytuacji gtórych nie było???

Poza tym USA nie są reprezentatywnym przykładem. Kraj w którym 99% ludności to imigranci i ich potomkowie? Muszą mieś spoiwo, którego kraje narodowe nie potrzebują aż tak bardzo (obawiam się, że to dla ciebie za trudne).

Oczywiscie , to wszystko prawda . Musze jednak zaznaczyc, ze spora czesc najbardziej patriotycznych Amerykanow nie

uwaza sie za potomkow imigrantow ale za potomkow tzw. "settlers " czyli ludzi ktorzy zasiedlali dziewiczy kontynent ( rdzenna ludnosc pomijam).

Spoiwem kraju narodowego jest dobrobyt, nadzieja na lepsze jutro i poszanowanie prawa , Kiedy tych elementow brakuje , albo spora czesc populacji czuje sie pominieta czy oszukana wtedy jednoczy sie pod sztandarami -wszyscy to wiedza jednak reakcja od stuleci koncentruje sie na zwalczanie skutkow a nie przyczyn problemow. Te procesy nasilaja sie w calej Europie . W sumie jest to jakis wyznacznik sily witalnej narodu. Ja rozumiem , ze zorganizowane na podobna skale przemarsze i festyny gejow , trans i lesbijek pod teczowymi sztandarami bylyby o wiele mniej kontrowersyjne i zapewnily Polsce najwyzsze noty w Europie ale poki co na ten dzien trzeba troche poczekac.

W sumie jest to jakis wyznacznik sily witalnej narodu. Ja rozumiem , ze zorganizowane na podobna skale przemarsze i festyny gejow , trans i lesbijek pod teczowymi sztandarami bylyby o wiele mniej kontrowersyjne i zapewnily Polsce najwyzsze noty w Europie ale poki co na ten dzien trzeba troche poczekac.

Typowa prawacka gadka o poprawności politycznej, zgniłej Europie, paradach itp.

Zamiast dyskusji:

San Diego LGBT Pride 2015

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

“San Diego LGBT Pride 2015 will never be forgotten. It showed the tremendous heart of our community,” said Stephen Whitburn, Executive Director, San Diego LGBT Pride.

International gay events 2015/2016:

Ukryta Zawartość

Jest wielbiony przez prawaków Budapeszt, Polski tam nie widzę. Pewnie rzeczywiście trzeba poczekać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Typowa prawacka gadka o poprawności politycznej, zgniłej Europie, paradach itp.

Zamiast dyskusji:

San Diego LGBT Pride 2015

Ukryta Zawartość

“San Diego LGBT Pride 2015 will never be forgotten. It showed the tremendous heart of our community,” said Stephen Whitburn, Executive Director, San Diego LGBT Pride.

International gay events 2015/2016:

Ukryta Zawartość

Jest wielbiony przez prawaków Budapeszt, Polski tam nie widzę. Pewnie rzeczywiście trzeba poczekać.

Eee tam , prawakiem to ja juz chyba nigdy nie zostane . Urodzilem sie lewakiem w PGRe , bez religii i jakiegokolwiek poczucia nardowosci. Nie moge scierpiec polonijnych "narodowcow" bo jedynie skomla albo o Katyniu , albo o spisku zydowskim a teraz znalezli sobie Smolensk jaka przyczyne wszystkich swoich niepowodzen i powod dla ktorego z msciwa radoscia wykorzystaja i wycisna kazdego nowoprzybylego albo bedacego w potrzebie Polaka bo przez 20 lat pobytu wciaz

kiepsko z angielskim a mimo , ze z radoscia by weszli Amerykanom w d..pe to gardza nimi gleboko.

Jednak z perspektywy innego kraju docenia sie pewne tradycyjne wartosci . Jak na przyklad piekno i bogactwo polskiego jezyka ktory sie plugawi i powstaje zlepek nowomowy . Jakas znikoma ale zawsze odrebnosci kulturalna ,ktora chyba sie nie obroni i jak jeden murzyn sciagnie gacie i podskoczy na Nowojorskim Bronx to za tydzien 100 bialych murzynow na Mokotowie sciaga gacie i skacze. (Przestalem sluchac polskiej muzyki srodka bo po co skoro mam orginaly na miejscu)

Wie pan , jak heteroseksualni mezczyzni beda masowo zglaszac sie na terapie hormonalna w celu zostania homoseksualistami to bedzie problem wart roztrzasania i analizy. W tej chwili problem gejow jest problemem zastepczym w skali spoleczenstw i powinien byc problemem marginalnym a jak jest kazdy widzi. Niedlugo babcie klozetowe beda organizowaly "pride parades ".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tej chwili problem gejow jest problemem zastepczym w skali spoleczenstw i powinien byc problemem marginalnym a jak jest kazdy widzi. Niedlugo babcie klozetowe beda organizowaly "pride parades ".

dla babci to jednak sedes jest wazniejszy i nie jest to dla niej zaden problem zastepczy.

dla babci to jednak sedes jest wazniejszy i nie jest to dla niej zaden problem zastepczy.

Bo jeszcze nie zdobyly swiadomosci klasowej , za to ojca dyrektora bronic potrafia skutecznie :)

Co do pielęgnacji języka polskiego:

w latach osiemdziesiątych w sklepie w Zermatt usłyszałem, jak

starsze małżeństwo rozmawia po polsku. Zagadnąłem, a oni lekko zmieszani powiedzieli, że są Żydami, którzy emigrowali w 68. Chwilę pogadaliśmy i byłem naprawdę zachwycony jaką piękną mówili polszczyzną. Gdy słyszy się tzw. prawdziwych Polaków po kilkunastu latach w Stanach to słabo się człowiekowi robi.

Odnośnie parad LGBT to chciałem pokazać, ile ich jest w USA które podałeś za wzór patriotyzmu. U nas nie ma żadnej a ludzie nie śpiewają przy każdej okazji hymnu a w święto nie wywieszają flagi.

A jak polski menel spotka ciemnoskórego lekarza który żyje w Polsce kilkanaście lat, leczy Polaków i w sam w połowie czuje się już Polakiem spuści mu partiotyczny wp***dol.

Jestem Europejczykiem.

Bo jeszcze nie zdobyly swiadomosci klasowej , za to ojca dyrektora bronic potrafia skutecznie :)

to fakt ale osobiscie znam taka co pluje.

Zawsze byliśmy. Kopaczowa na metr jezdziła wznosic modły i całowac papierza, ministrem zrobiła katechetkę. Jedyną różnicą jest schizofrenia polityczna, której obecnie jednak mniej niż w partiach deklarujących liberalizm na pokaz.

jasne teraz miszczu wszystko jest proste... tyle ze ty tego jeszcze nie ogarniasz.

wlasciwie prostszym juz byc nie moze.Miszczu.Ale troche uplynie zanim to do ciebie dotrze.Proste rzeczy sa najbardziej skomplikowane.

cieszy tez ze teraz miszcz zaczyna doceniac wlasciwy liberalizm a nie na pokaz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.