Skocz do zawartości
IGNORED

awaria HDMI harman kardon avr 255

Robert_56552

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

kolega posiada HK AVR 255 z defektem HDMI. Zastanawiam się nad kupnem go tylko teraz nasuwa mi się pytanie czy jeżeli wynikłoby , że musze wymienić plytke hdmi to czy koszt nie przerośnie zakupu uzywki w dobrym stanie.? Może ktoś z was miał już awarie HDMI tzn nie ma w ogole obrazu.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/115669-awaria-hdmi-harman-kardon-avr-255/
Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Awarie, "spalenie" wejścia/wyjścia HDMI zdarza się przy podpinaniu przewodów przy włączonych urządzeniach. Bardzo często zdarza się to w przypadku podłączania projektora do odtwarzacza blu-ray. U kolegi w pracy kilka odtwarzaczy tak już skończyło swój żywot, w ich przypadku naprawa była niemożliwa lub nieopłacalna.

Pozdrawiam

Witam

No wlasnie się zastanawiam czy będzie mi się opłacać naprawa!? bo 400 zl chce ode mnie, ale nie wiem ile naprawa wyniesie. Może jest ktoś kto naprawiał taką awarie?

raczej przewody nie mają nic do rzeczy,bawiłem się tak z 5 lat i nic nie padło,to raczej brak wentylacji amplitunera,przegrzewanie się urządzeń i złe kolumny mają na to wpływ.koszt naprawy wysoki ,używany taki amplituner to około 700 zł,tak więc za uszkodzony może warto dać z 250 zł.

Na czym polega ten defekt? 400zł za taki amplituner to nie wiele. Nawet z defektem. Ja kupiłem niedawno avr 255 z ekspozycji na 2 letniej gwarancji. Po podłączeniu pod telewizor okazało się ze tez nie ma obrazu. Wyczytałem ze moze pomoc wgranie najnowszego softa. Spróbowałem i sprzet nie musi jechac do serwisu. wszystko bzyka jak nalezy. pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.