Skocz do zawartości
IGNORED

pilot do amplitunera Yamaha

Zryty_Berecik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuję pilota do amplitunera Yamaha rx-v430 ( oznaczenie pilota "RAV-15" )

Generalnie zależy mi głównie na możliwości zmiany głośności, więc pilot nie musi być oryginalny - mam zepsuty potencjometr od głośności w amplitunerze.

Nie bardzo się orientuje czy istnieje możliwość kupna pilota nieoryginalnego którym można było by regulować chociaż volume.

Kiedyś kupując odtwarzacz CD Onkyo, dostałem pilota uniwersalnego który obsługiwał większość funkcji w odtwarzaczu CD.

W pilocie do w/w amplitunera oczekuje tylko możliwości regulacji głośności.

https://www.audiostereo.pl/topic/115655-pilot-do-amplitunera-yamaha/

To kup jakiś uniwersalny za 20 zl i zobacz. Z droższych to logitech z wyświetlaczem, nie wiem jak ze starszymi amplitunerami ale z nowszymi działał. A amplituner możesz zawsze naprawić. Domyślam się że encoder padł i trzeba albo wyczyścić albo wymienić. Taniej i wygodniej oczywiście wychodzi pilot uniwersalny za 20zl

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalk

Generalnie zależy mi głównie na możliwości zmiany głośności, więc pilot nie musi być oryginalny

Jeżeli tylko jest to rozwiązanie dopuszczalne, to polecam pilot uniwersalny, ale uwaga: z wyświetlaczem i opcją uczenia się sygnałów (będzie potrzebny dostęp do jakiegoś oryginału na „przeszczep”). Dobrą rzeczą jest pamiętanie wszystkiego po padnięciu aku.

W Lidlu są czasem w promocji P.U. po 30 zł i są ok. — mają wszystko j.w.

Pewną wadą jest słabe pamiętanie przypisanych ustawień w gąszczu możliwości — ja to rozwiązałem przez wydrukowanie miniatury pilota z PDF z „omapowaniem” klawiszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.