Skocz do zawartości
IGNORED

LG FL M330 - do malego pokoju - warto ??

qot

Rekomendowane odpowiedzi

w Media Mark jest teraz promocja na to urzadzenie ( 899 zł ) jak myslicie czy warto ?? chcialem wstawic to do pokoju 4x2,5 m do syna ... ciekaw jestem czy w tej cenie zaproponujeci mi cos innego - wiem ze Piano Craft jest najlepszy - ale budzet ma sie zmiescic w granicach do 900 - 1000 zł ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dzieki za rade :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/11548-lg-fl-m330-do-malego-pokoju-warto/

Wolalbym jednak dozbierac na pianocrafta. Nie wiem jak gra to lg, ale przypuszczam ze nie jest to szczyt techniki, choc moze i ladnie wyglada. Za 1000zł mozna kupic uzywany wzmacniacz+cd+monitorki, chyba lepsze rozwiazanie. Pozdrawiam.

Zadna mini wieża nie dorówna brzmieniowo, ale wygladem też, Yamaha Piano Craft. Ten sprzęt i wygląda i gra bardzo dobrze. Model 300 można kupić za 1300 zł. Zobacz na allegro, albo w Media Markt w Niemczech, lub też u handlaży.

... nie upieram sie, ale co wogóle sądzicie o urządzeniach LG ??

ich odtwarzacze CD

lub elektronieka ...

ostatnio słyszalem wiele niezłych opinii o "nie których wyrobach LG" ...

p.s. jakaś alternatywa dla yamahy ??

• Redaktorzy

Niezłe telewizory robi, ale Sony to nie jest. Niezłe monitory, ale Samsung to nie jest. Niezłe napędy CD, ale Plextor to nie jest. W dziedzinie sprzętu audio ma dorobek minimalny, ale nic nie słyszałem osobiści, więc nie wiem czy gra poprawnie, czy rzęzi. Na pewno lepsze od wyrobów no-name z bazaru.

dzieki za informacje ale jekby ktos jeszcze chcial cos powiedziec to chetnie przeczytam

... potrzebuje małego NOWEGO urzadzenia z CD ( to ma byc prezent na 11 urodziny) ... nie przekraczajac bodzetu 1000 zł ... może jakieś konkterne propozycje ?? nie sądze ze używacie JEDYNIE dużych klocnów ... spewnością w mniejszych pomieszczeniach ( sypialnie, pokoje dziecinne, kuchnie ) stoi u was coś jeszcze i nie sa to tylko YAMAHY Piano ...

podpowiedzie czego szukac ...

aha ... jeszce jedno ... chcialbym żeby to urzadzenie miało wyjscie cyfrowe ( optilac lub coaxial ) w duzym pokoju mam wieze i chcialbym miec mozliwosc podpiecia do niech tego zestawu ... ( to troche kaprts ale wiecie co to znaczy - "popróbować" ;) )

dzieki ...

No jeszcze rozumiem, że dziewczynie (sprawdziłem na siostrze) ale chłopakowi? Koniecznie małe i nowe? Kup z oddzielnych klocków właśnie i oczywiście używane. W budżecie powinieneś się zmieścić, bo to wcale nie tak mało. Jak bym kupował dla chłopaka w tym wieku (nie mam jeszcze ale zamierzam sie postarać ;-) to wybrałbym amplituner Radmora. Najlepiej z tych starszych, 5100 lub 5102. Z tymi czterema "zegarami" wygląda jak radiostacja polowa i zrobi z pewnością wrażenie i na chłopaku, i na jego kolegach. Sprawny wyniesie Cię coś 200-300 zeta, choć mozna nabyć i taniej. Możesz kupić nieprzetrojony i zostawić to na potem. Sprawny cedek w granicach 200 lub trochę więcej też bez trudu dostaniesz. Coś Ci na forum w tej cenie doradzą ale lepiej najpierw rozejrzyj się na nim sam, bo ten temat po wielokroć był. Reszta na kolumny ale te w żadnym wypadku nie z epoki, bo trzeba by łóżko z pokoju wynieść, by się zmieściły ;-) Ale miniaturyzacja poczyniła od tamtych czasów wyraźny postęp ;-) i coś niezłego nabędziesz mieszcząc się w zadanym budżecie i to niezbyt używane. Nie rób synowi obciachu kupując mu tanioche z supermarketu. Nie znienawidzi Cię za to ale będzie się wstydził, jak u któregoś kolegi zobaczy "prawdziwy" zestaw z klocków. Bo tato tamtego kolegi ma więcej pieniędzy lub ruszył trochę głową. Bo w istocie cena nie jest tak istotna - chodzi o to, że chłopaki nienawidzą mieć takich zwyczajnych rzeczy. Taki stary Radmorek to będzie coś niezwykłego, zwłaszcza, jal będzie mógł o nim coś opowiedzieć. Jest tego trochę w necie, na tym forum też znajdziesz. Poczytasz, opowiesz, zaimponujesz synowi. A on kolegom. A co można opowiedzieć o wieży LG? No i będzie to krok w stronę prawdziwego hi-fi, którym zakup LG na pewno nie będzie. Przemyśl to sobie.

• Redaktorzy

Zależy co dla kogo obciach. W pewnych warunkach trzeba mieć silną osobowość, żeby obronić się przed zarzutem kolegi, właściciela mikrowieży ze srebrnego plastiku firmy "Absolutny Dźwięk z Nowej Fabryki w Wietnamie", który wyśmieje nasze wiekowe bydlę jako starego śmiecia, który w ogóle (się) nie błyszczy. Mimo że bydlę gra niewspółmiernie lepiej.

Nikt ci nie napisze "dobry jest taki Filip, albo taki Panasłonik" , bo tu prawie nikt takich nie słucha :)) Trzeba się wybrać do MM i posłuchać, innej rady ni ma.

A jak to ma być do sluchania muzyki, nie do wiejskiej przytupawki w 10 metrowym pokoju, to proponuje pójść za radą kolegów i złożyć coś z używanych klocków.

A przeciętny "młody człowiek " jak sądzę doceni dobre brzmienie, o ile tylko będzie miał okazję je usłyszeć.

Właścicielowi mikrowieży ze srebrnego plastiku firmy "Absolutny Dźwięk z Nowej Fabryki w Wietnamie" chłopak się odetnie, iż to jest taki "babski" sprzęt i tamten jest już ugotowany. Popłacze się oczywiście ale trzeba było nie zaczynać ;-)

Dokładnie :) wystarczy mieć w miarę efektownie wyglądający sprzęt z obco, lub najlepiej wymyślnie brzmiącą dla laika nazwą i można robić za eksperta :)

Przywilej powiedzenia "Technics (sony, lg etc.) to straszne [...] to całkiem niezła rzecz.

• Redaktorzy

Wszystko fajnie, ale jeśli właściciel produktu firmy "Tłuczemy Jak Możemy Za Tanie Pieniądze w Prowincji Szenjang" jest o rok starszy od naszego podopiecznego, to z definicji ma rację, i żadne wypinanie się lepszą firmą nie pomoże.

a jezeli juz koniecznie ma byc wieżyczka to w jakims ubieglorocznym HIFIM byl test takowych autorstwa kolegi Kornika - nawet madonne ponoc żywą przy tej okazji goscil w pokoju ;P Popros kogos zeby ci to zeskanowal i podeslal na maila.

To wszystko zależy od tego jakiej muzyki to ma być... bo jak do techno , to ani święty Boże ani Linn nie pomoże.

Stan wiedzy sluchających techno jest z reguły taki sobie

"zależy jaki technics, technics robi najlepsze wzmacniacze mój jest nówka i kosztowal 2700złm trzeba umieć ustawić żeby słyszeć wszystkie instrumenty 4 kolumny, w każdej potężna Tesla 500 i jazda

mikrowieża jest żeby połchać radio.... kiedyś miałęm wzmacniacz 8ohm już Unitry, grał naprawdę przyzwoicie ale technisc to już inna technologia, wiem że koneserzy słuchają muzyki w mono, ale mono nijak ma się do techno"

To jest odpowiedź w podobnym topiku jak ten, z dużego forum komputerowego, na moją sugestię co do wątpliwej jakości sprzętu Technicsa... :) I z takim to nie ma rady, NIE MA BITU , gadaj sobie pan, co chcesz.

Ale jeśli do muzyki okołorockowej, to liczy się jednak brzmienie, a co zagra lepiej wszyscy wiemy. Byleby nie wyglądało wykupione z magazynów rupieci po bratniej armii.

> józwa

Jeżeli właściciel produktu firmy "Tłuczemy Jak Możemy Za Tanie Pieniądze w Prowincji Szenjang" jest o rok starszy od naszego podopiecznego, to oczywiście nasz podoopieczny nie powinien wdawać się w dyskusję z nim ale swoim kolegom podrzucić link do tej strony. Jeszcze jedną dyskusję o tym, "czy to jest coś warte?" chyba przeżyjemy? A właściciel produktu firmy "Tłuczemy Jak Możemy Za Tanie Pieniądze w Prowincji Szenjang"... Psycholodzy są wlaśnie po to, żeby pomagać ludziom mającym problemy ;-)

• Redaktorzy

Niech młody powie, koledze ze srebrną plastikową wytłoczką z diodami "a la lotnisko", że jest lamus i popiera komerchę. Teraz "trendy" są rzeczy niszowe i indywidualizm a nie masówka.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

kupilem niedawno siostrze mini sprzecik philipsa, byl opisywany w hifiim zdaje sie. male toto, smiesznie tanie, ale jak na potrzeby mojego muzykalnego rodzenstwa jak najbardziej wystarczajace. a pilot - mistrzostwo.

za podpowiedzia kolego - "gonarek" ... ma ktoś ten artykuł z HIFI z zeszłego roku ?? mozna poprosic o skan i E-mila ??

co do Radmora - pamietam go ze swojego dziecinstwa - nawet jakąś Tosce mam u ojca na szafie ... no ale z doborem dobrego CD to chyba bede sie musiał sam pomeczyc ...

ja nawet byłbym skłonny do takiej opcji " stare jak nowe" ale moja lepsza połowa chyba spawiawła by to razem zemną...

mimo to - dzieki za wsparcie ...

p.s. wypowiedzi bardzo ciekawe ... mam nadzieje ze na tym sie nie skończą ... żeby podsycic temat zapytam:

Jeśli chłopak słuch dużo muzyki popolarnej ale ulubione jego płyty to: Blus Barthers, Offspring, Red Hot Chilli Pepers, Eminem, dużo z klasyki Rocka ale również muzyka klasyczna a nawet Presley i kilka płyt Jazzowych z mojej półki ... a ma również mozliwośc posłuchania tego na "dużej wieży w pokoju rodziców" a to co ma grać to "podkład muzyczny do czytania i odrabiania lekcji ... to co zaproponujecie ?? :D

jeszcze raz dzieki

Pamietaj, że kupujesz prezent swojemu 11-letniemu synowi i to, co się będzie podobać jemu raczej nie będzie się podobać jego mamusi (i odwrotnie). A jak to jest choćby z ubraniem? Daje się jeszcze mamusi ubierać? nawet jeśli tak - to już niedługo. Bardzo niedługo. Kup tak, by się jemu podobało. Radmorek wydał mi sie niezłym pomysłem, bo z tym mnóstwem pokręteł, guziczków, przxelączników, z tymi "zegarami" ma w sobie coś odrobine tajemniczego, co dzieci lubia. I jest już na pierwszy rzut oka starociem, co dzieciaki tez buierze. Pierwsze Radmory miały drewniane boczki (5102) lub nawet skrzynki (5100) i są nawet całkiem eleganckie. I koniecznie dorzuć do kompletu jeszcze tuner Radmora na fale krótkie. Do tamtych będzie pasował taki o oznaczeniu 5122 AM. Sprawny do dostania nawet i za 25 złotych (tyle ja dałem na Allegro) - dzieciak nieźle się ubawi łapiąc w nocy stacje z całego świata.

Jak się trochę niewyrabiasz z budżetem i chciałbys kupić przynajmniej nowe kolumny, to możesz podłączyć po prostu do kompa, a CD kupić synowi na gwiazdkę ;-)

Zamiast Radmorka możesz też kupić współczesne polecanym modelom Radmora receivery (dziś zwane amplitunerami) z przełomu lat 70 i 80'tych takich firm jak Marantz, Kenwood czy Sansui. Raczej nie najniższe modele. Coś dobrego z Pioneerów, Roteli, NADów czy Sony też dobierzesz. To są rzeczy i dobre, i niekiedy po prostu piękne. Żonie powinny się spodobać. Tyle, że jak toto nawali, to będzie z tym więcej kłopotów niż z radmorkiem. Zajrzyj do wątku 3620 w zasadzie poświęconego ślicznym tunerkom ale i o tym jest trochę. Są zdjęcia i linki do stron, gdzie dowiesz się więcej. Dobry (i oczywiście sprawny) dostaniesz w cenie nie przekraczającej 300 złotych na Allegro lub w komisie.

• 1 miesiąc później...

OK ... a jak dobrac CD ?? moze naprowadzcie mnie ja jakies konkretne TANIE modele ... nie koniecznie nowe ale sprawdzone ... ( takie do 3 lat wstecz ... ) musze wiedziec czego szukac na allegro ...

dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.