Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do tv bez wzmacniacza

astronaut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w dziedzinie audio jestem totalnym laikiem a w szukajce nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Otóż, mam tv i głośniki od wieży. Chciałbym podłączyć głośniki pod TV, czy jest to możliwe nie posiadając ani wieży ani wzmacniacza?

Od głośników lecą kable głośnikowe skrzyżowane i chciałem dokupić do nich końcówkę i podłączyć do tv, ale nie wiem czy to ruszy.

TV ma wyjście digital audio out. To wystarczy czy trzeba znaleźć jakieś inne źródło zasilania dla głośników?

Witam, w dziedzinie audio jestem totalnym laikiem a w szukajce nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Otóż, mam tv i głośniki od wieży. Chciałbym podłączyć głośniki pod TV, czy jest to możliwe nie posiadając ani wieży ani wzmacniacza?

Od głośników lecą kable głośnikowe skrzyżowane i chciałem dokupić do nich końcówkę i podłączyć do tv, ale nie wiem czy to ruszy.

TV ma wyjście digital audio out. To wystarczy czy trzeba znaleźć jakieś inne źródło zasilania dla głośników?

Nie zasilisz telewizorem kolumn pasywnych. Albo kupisz jakis wzmacniacz i podlaczysz je do wzmacniacza, albo kupisz kolumny aktywne. Jezeli w tv masz tylko digital out to tak czy siak musisz kupic jakis DAC. Najtanszy to koszt 130zl.

?👈

Do kupionej końcówki kable ( mini jack - cinch ) z wyjścia słuchawkowego; dodatkowa zaleta to regulowana pilotem głośność.

Gdyby z wyjścia Audio out L+P byłoby chyba na sztywno bez regulacji.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.