Skocz do zawartości
IGNORED

Pre gramofonowe MM oparty na Le Pacific

smax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,kto miał do czynienia z pre gramofonowym MM ,pana Dariusza ...... .nie podaje nazwiska z wiadomych względów.Preamp oparty jest na Le Pacific z jego zmianami . Bardzo zachwala ten pre,mówiąc ,że brzmienie jest lampowe na poziome pre w granicach 5 do 10 k. Czy ktoś słyszał jak to gra?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

A jaki jest czas realizacji zamówienia wliczając w to zwyczajową roczną tzw. obsówę?

mi powiedział,że ok 1 miesiąca

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Rok temu robiłem pre phono oparte na schemacie Le Pacific wg Salasa z diyAudio. Stosowałem 2SK170BR ze względu na mniejsze napięcie zasilania niż w oryginalnym projekcie i w rezultacie mniejszy prąd drenu tranzystorów. W zasadzie nie było dużo do zarzucenia temu układowi z wyjątkiem braku basu. Myślałem, że akurat w tym przypadku może to jest wina zbyt dużej impedancji wyjściowej i dobudowałem do niego układ bufora wg Buffer B1 Nelsona Passa. Niestety nie zmieniło się prawie nic. Do muzyki kameralnej to może się i nadaje ale w przypadku bardziej dynamicznej muzy nie czuć życia. Leży teraz na półce z innymi. To niestety wg mnie jest bolączka układów z pasywną korekcją i to niezależnie od tego czy to lampy czy tranzystory czy opampy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moltos

Musiałbyś pogrzebać w korekcji. Może wtedy się pojawi dół.

Schematów tego pre jest mnóstwo - kwestia poprawnego i rzetelnego podejścia do korekcji krzywej moze dać sukces.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Moltos

Musiałbyś pogrzebać w korekcji. Może wtedy się pojawi dół.

Schematów tego pre jest mnóstwo - kwestia poprawnego i rzetelnego podejścia do korekcji krzywej moze dać sukces.

Zawsze dobieram pojemności i rezystancje w korekcji RIAA z jak największą dokładnością. Później sprawdzam oba kanały pre na oscyloskopie dwukanałowym za pomocą rewersu (wg Roda Elliota) i wszystko wychodzi fajnie. Płaska charakterystyka od przynajmniej 10 Hz do co najmniej kilkudziesięciu kHz. Ale w zderzeniu z sygnałem muzycznym pre phono brzmią różnie pomimo, że ich charakterystyki amplitudowe są prawie identyczne. Być może to przesunięcia fazowe robią swoje.

A jaki jest czas realizacji zamówienia wliczając w to zwyczajową roczną tzw. obsówę?

Rochu, miałeś wątpliwą przyjemność zamawiać produkty u rzeczonego?

Gość vasa

(Konto usunięte)

,kto miał do czynienia z pre gramofonowym MM ,pana Dariusza ......

Mam MC ale po wyłączeniu jednej sekcji jest MM.

Zawsze uważałem że jego preampy są wysokiej próby. Jedyna wątpliwość to bas bo jest zawsze krótki i zwarty, nic się po podłodze nie ciągnie więc jeżeli nie jesteś poszukiwaczem ooogromnego basu to preamp powinien być OK.

Kupuj za gotówkę, bez przedpłat, z pisemną gwarancją zwrotu w ciągu miesiąca i tyle.

A jaki jest czas realizacji zamówienia

Najcierpliwszy Klient Świata rozpoczął właśnie kolejny rzewny serial o złych ludziach i krzywdzie własnej.

Potem będzie następny i kolejny. Ten typ tak ma i tyle.

Czy aby na pewno mówimy o tym samym Dariuszu N.... ?

Miałem wątpliwą przyjemność posiadania urządzeń skonstruowanych przez Nadkonstruktora.

Vasa, Rochu, nie mówimy w tym wątku o nadkonstruktorze vel wyjdzie w środę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.