Skocz do zawartości
IGNORED

czy to dobry wybór Onkyo c-7070

Mathia74

Rekomendowane odpowiedzi

Tak właśnie sie zastanawiam nad zakupem tego odtwarzacza. Czy warto wydać te 2,5k na ten cd? Recenzja jaka znalazłem jest całkiem pochlebna. Atutem tez jest znakomite wykonanie.

Muzyka jaką słucham to rock, klasyka elektroniki ale też i clubowa. Współpracować miałby z integra Onkyo A-9050 oraz monitorami Canton Ergo.

https://www.audiostereo.pl/topic/115194-czy-to-dobry-wyb%C3%B3r-onkyo-c-7070/

Specjalnie jakos pewnie nie doradze, sam mam nizszy model C7030 i nie ma sie do czego przyczepic, gra to to poprawnie, czyta wszystko, szybko i cicho laduje plyty, ale caly ten moj system Onkyo jest troche taki bez polotu. Nie jest zly ale...gra jakos tak sucho, bez serca... Np. stary Marantz CD-63Mk 2 KI z PM80 gra o wiele melodyjniej, tony sa bardziej "bujne", wszystko jest bardziej soczyste, przyjemniej sie slucha, wlasnie Marantz proponuje to co lubie w muzyce.

Witaj,

Onkyo C-7070 to bardzo dobry odtwarzacz, rzeczywiście świetnie wykonany. Jedyną wątpliwością moźe być charakter samego brzmienia tak skonfigurowanego zestawu. Masz raczej jasne, szczegółowe kolumny, wzmacniacz także o charakterystyce raczej suchej, analitycznej. Teraz do kompletu dorzucisz odtwarzacz, który także jest analityczny, szybki, suchy. Jeśli ja miałbym szukać CD do takiego systemu, to brałbym pod uwagę odtwarzacze ciepłe, dobrze wypełnione o raczej łagodnej charakterystyce. Przykładem może być Vincent CD-400, Rega Apollo-R oraz niestety droższy Roksan Kandy K2 CD.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję, za te propozycje. Słyszałem niedawno Pioneera PD-50. Spodobało mi się jego brzmienie i na takowy sie zdecydowałem. Ponadto odtwarza także SACD, a to ważny atut. Co do brzmienia, uwielbiam analityczne i szczegółowe takie mi bardzo odpowiada i myślę, że się nie pomylę. Zamówiony w q21. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.