Skocz do zawartości
IGNORED

klub miłośników muzyki z gatunku "epic"

GOŁĄB89

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam temat, ponieważ już od kilku lat fascynuje mnie ta muzyka, a w szczególności Two Steps From Hell. Thomas Bergersen i Nick Phoenix zachwycają mnie codziennie.

Przyda się jedno miejsce, gdzie będzie można podzielić się recenzjami swoich ulubionych płyt czy utworów tego gatunku, wymianą informacji, nowymi odkryciami. Niestety trzeba w tym miejscu wspomnieć, że większość produkcji nie jest wydawana na fizycznych nośnikach, a tylko plikach i to często mp3. Jako przykład na pierwszym miejscu wysuwa mi się świetny album "Aeon" Nicka Murraya i Jeremiaha Peny, którzy nie mają w planach wydawać płyty CD. Niby dziś wydawanie tak niszowej muzyki jest mało opłacalne, jednak patrząc na sukces albumów prekursorów czyli TSFH zainteresowanie jest całkiem spore. Tylko ta realizacja...

Posiadam kilka płyt, które niestety trzeba sprowadzać z USA lub UK. Kosztują sporo, a jakość ich realizacji pozostawia wiele do życzenia.

Na jakich sysemach słuchacie takiej muzyki?

To dobrze że kogoś coś jeszcze zachwyca. Moim zdaniem to muzyczna grafomania, papka jakiej pełno na Bandcamp, itp. "Muzak" produkowany za pomocą syntezatora na ilość, a nie na jakość - podkład do gier komputerowych. Proponuję posłuchać Saviour Machine Legend I i II dla odmiany.

• 1 miesiąc później...

GOŁĄB89

Czasem zapuszczę sobie tego typu muzę podczas treningów czy pracy w warsztacie :)

Genesis

Oprawę muzyczną do gier obecnie traktuje się na równi z filmami... coraz to częściej zaciąga się tych najlepszych kompozytorów do tworzenia score do gier. Przykładem może być choćby muzyka z Alana Wake, Skyrim czy The Last of Us

• 1 rok później...

W szczególności podoba mi się album BattleCry. Znajdują się w nim utwory przesączone epickością, często wręcz przesadnie ale w połączeniu z kolejnymi, spokojniejszymi utworami tworzy się piękna harmonia. Lista utworów epic, które zawładnęły na długo moimi zmysłami jest zbyt długa żebym mógł ją tu przenieść. Niestety tylko Bergersen (Phoenix też, ale nie ma w jego utworach tego, co posiadają te Thomasa) może się liczyć w tej kategorii. Szkoda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.