Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 8050 - problem z net

marchewa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z połączeniem amplitunera Onkyo 8050 z netem.

Zgodnie z instrukcją kiedy 8050 jest w funkcji USB po włożeniu do portu USB reiver USB powinno się pojawić na wyświetlaczu komunikat o sieci wireless.

U mnie tak się niestety nie dzieje.

Przez kabel tez nie idzie.

Fakt jest taki, że udało mi się raz (zaraz po zakupie) przejść procedurę łączenia z siecią i działało to jakiś czas - ok 2 tygodnie. Następnie sieć przestała działać. Zapomniałem o niej na jakiś czas, choć kilka razy próbowałem słuchać jakiś stacji internetowych radio - rezultat taki, że po przejściu w funkcję net wyświetlacz robi się pusty - nic na nim nie ma.

Jedna próba włączenia radia przez net jednak udała się. Amplituner nagle sieć zobaczył i jeden dzień działało bez zastrzeżeń. Dziwna sprawa bo wtedy jeszcze nic nie kombinowałem.

Wydaje mi się, że to może być jednak jakiś problem z oprogramowaniem - więc pozostaje reklamować sprzęt.

Może jednak ktoś miał podobne problemy i udało mu się je rozwiązać bez serwisu?

https://www.audiostereo.pl/topic/115072-onkyo-8050-problem-z-net/

Chyba juz znalazłem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam.

Zakupiłem polecany TL-WN722N, który chciałem podłączyć do Onkyo TX-8050.

Pierwsze uruchomienie jakoś zadziałało, niby się połączyło, przesyłanie plików audio działało.

Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu jakby coś się stało.

Na adapterze dioda mryga tylko raz i gaśnie, a amplituner nie chce się połączyć.

Ciekaw jestem, czy autor wątku jakoś sobie z tym problemem poradził?

Tekst który podlinkowaliście nie za wiele mówi (tłumaczenie jest okropne), jedyne co z niego wywnioskowałem, to że należałoby zgłosić sprawę do dystrybutora.

Ale wpierw może ma ktoś jakieś rady, jak to przetestować, co jest winne?

Jak to sprawdzić?

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.