Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz NR1605 + zestaw głośników 5:1 - jakie...

BM_Boss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie,

Kompletuje nowy system do salonu. Po 3 tygodniach czytania praktycznie na 99% zdecydowałem się na amplituner MARANTZ NR1605 - spełnia on wszystkie moje wymagania i praktycznie jedyną wadą którą znalazłem może być mały niedostatek mocy ale to pewnie bardziej na papierze niż w rzeczywistości....

W związku z tym chciałem poprosić was o pomoc w doborze zestawu głośników. Kilka faktów:

- sam salon ma jakieś 14m2 ale jest otwary na jadalnie, kuchnie i przedpokój co razem daje 70m2.

- ściana na której ma być powieszony TV plus frontowe kolumny ma 203cm szerokości (ogranicza mnie kominek i przejście do przedpokoju). TV to 65 cali czyli 145cm zostaje skonsumowane przez TV.

- Szafka będzie robiona na zamówienie - więc biorę pod uwagę 3 warianty kolumn frontalnych:

a) kolumny podłogowe - tutaj ograniczeniem jest szerokość kolumny biorąc pod uwagę pozostałe miejsce - jakieś 20 - 22cm max.

b) kolumny podstawkowe - które mogą mieć 3 rodzaje monrażu - na ścianie, na półce czy stojakach oraz zamontowane w półce (najmniej preferowana opcja bo znajdowałyby się praktycznie kilka cm nad ziemią)

c) płaskie kolumny powieszone po bokach TV.

- subwoofer będzie stał z boku.

- cena - tutaj jestem dosyć elastyczny - idealnie byłoby złożyć zestaw 5:1 w cenie 5000pln ale zarówno tanszy zestaw jest mile widziany jak i jestem otwarty na wszelkie sensowne propozycję (no na pewno nie według zasady - sky is the limit) - powiedzmy do 6000 czy 7000pln...

- preferencje - lubię zarówno słuchać koncertów jezzowych jak i housu czy techno (to ostatnie okazjonalnie - ale sprzęt ma grać dynamicznie i raz na jakiś czas chcę móc podkręcić bass :))

- ważnym aspektem jest design - idealny byłby zestaw w kolorze białym ale to na pewno nie jest warunek bezwzględny.

Dołączam rzut oraz wizualizację :) może być pomocna. Uwaga - TV użyty w wizualizacji jest za mały więc wydaje się, iż mamy znacznie więcej miejsca niż w rzeczywistości.

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc. Jest to dla mnie ważne bo praktycznie lada moment ekipa będzie kładła tynki na nowo więc byłoby fantastycznie pochować kable za jednym razem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.