Skocz do zawartości
IGNORED

PS Audio PerfectWave DAC mk II plus Bridge

foni

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

znajdują się informacje, które chciałbym aby były prawdą, ale jako użytkownik tego urządzenia nie mogę sobie poradzić. Chodzi dokładnie o:

- wyświetlanie okładek albumów

- korzystanie z radia internetowego

- odtwarzanie muzyki prosto z netu

"As a Music Server (with the optional network Bridge installed), the touch screen becomes an indispensible tool that allows you to scroll through your connected music library, tune Internet radio stations, see cover art and song titles of what is playing at the moment and perform any network setup tasks that may be required."

Czy ktoś z użytkowników tego urządzenia jest w stanie podpowiedzieć co należy zrobić aby móc z tych funkcjonalności korzystać?

Albo po prostu są to wyłącznie życzenia nie mające nic wspólnego z tym (bądź co bądź rewelacyjnym) DACiem?

Ukryta Zawartość

Słuchając rozumu....

To jest faktycznie doskonały dac ale nie jestem jego posiadaczem i myślę że w PL jest zaledwie kilku użytkowników.

Skontaktuj się z dystrybutorem Audio System - jeśli dobrze pamiętam.

Czy koledzy mogą mi powiedzieć, czym sonicznie różni się wersja mk II od mk I ?

Jedynka grała dość technicznie z cyfrowym nalotem, niby fajnie, ale do naturalności temu było bardzo daleko..

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Obawiam się, że ciężko będzie znaleźć kogoś kto słuchał i porównywał (!) mkI z mkII.

Ja cyfrowości ani technicznego grania u siebie nie odczuwam. Nie mniej jednak po coś zrobiono upgrade do mkII.

Może tak być, że w mkI było coś jeszcze do poprawki.

W necie idzie znaleźć więcej porównań wersji mkII do Klimaxa od Linna niż do mkI.

Tutaj może znajdziesz troszkę odpowiedzi na swoje pytanie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchając rozumu....

• 2 tygodnie później...

Obawiam się, że ciężko będzie znaleźć kogoś kto słuchał i porównywał (!) mkI z mkII.

Ja cyfrowości ani technicznego grania u siebie nie odczuwam. Nie mniej jednak po coś zrobiono upgrade do mkII.

Może tak być, że w mkI było coś jeszcze do poprawki.

W necie idzie znaleźć więcej porównań wersji mkII do Klimaxa od Linna niż do mkI.

Tutaj może znajdziesz troszkę odpowiedzi na swoje pytanie:

Ukryta Zawartość

Czy poradziłeś sobie z problemem ? W jakiej cenie kupiłeś DAC PS Audio PWD mk.2 with Bridge czy bez ?

Rozwazałeś zakup modelu DSD ? Kilku posiadaczy DS twierdzi że gra bardziej muzykalnie i bez naleciałości cyfry.

Ale już PWD mk1 jest bardzo dobrym urządzeniem a mozliwość uppgradu potwierdza jego uniwersalność pod każdym

względem . Ciekawie opisany jest test PS Audio w linku który podałeś. Autor jest bardzo rzetelnym recenzentem wielu

urzadzeń HiFi.

Ukryta Zawartość

- okładki chyba tylko jak gramy z HDD

- radia internetowego nie ma

- muza prosto z netu - j.w.

Natomiast to wszystko pikuś biorąc pod uwagę to co słychać :)

Słuchając rozumu....

Bylbym bardzo ostrozny z zakupem sprzetu od tej firmy. Przykladowo ich sztandarowy DSD Dac ma fatalne pomiary, wiem, oczywiscie ze pomiar to nie wszystko, ale z drugiej strony sprzety grajace dobrze maja rowniez i dobre pomiary. I tak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w tym DAC-u mam o zgrozo 0.7% Znieksztalcen i to bez uzycia lamp!!! Dodatkowo jitter mamy tez na bardzo duzym poziomie jak na wspolczesna konstrukcje. To samo dotyczy sie rozdzielczosci na 16 bitach, sygnal -90dB jest ostro zaszumiony wiec gdzie tu wogole mowic o 24 bitach ( zart z klientow i to duzy :D ). Pozytywne sa za to parametry szumowe przy szumie bialym w szerszym pasmie, co moze bardzo pozytywnie wplywac na odbior muzyki, ale reszta parametrow duzo ponizej norm wspolczesnych sprzetow. OSTRONOSC przy zakupie wymagana. ;)

Ukryta Zawartość

Stasio, John Atkinson bardzo chwali PS Audio PWD DSD i podaje że pomiary jittera są na bardzo niskim poziomie.Trochę nie rozumiem przekręcania niektórych pojęć. To fakt ze na niektórych niskich częstotliwościach mogłoby być lepiej w zakresiezniekształceń ale mówimy o ekstremalnie wysokim jakościowo graniu do którego Atkinson dąży zawieszając poprzeczkę grania na wysokim poziomie.Ogólnie bardzo dobry DAC który jednocześnie może zastąpić preamp przy bezposrednim połaczeniu z koncówką.

John Atkinson bardzo chwali PS Audio PWD DSD i podaje że pomiary jittera są na bardzo niskim poziomie.

John Atkinson mowi ze sa niskim poziomie a ja mowie ze sa na wysokim poziomie, komu uwierzycie z pewnoscia Atkinsonowi a wystarczy zadac sobie trud i porownac jitter z innym DAC-ami prawda bedzie brutalna. To samo dotyczy innych parametrow. ;) Slowo pisane recenzentow wazniejsze od zdrowego rozsadku :D No ale matematyki nikt nie oszuka...

A czy nie lepiej wrażenia z oceny wykresów pozostawić odsłuchom - przecież to jest najważniejsze czy będziemy słyszeć

jakieś zakłócenia czy nie.Konstruktorzy mają dziwną obsesję oceniania sprzętu na podstawie znamion technicznych

a nie na ucho. Owszem ważne jest to co klocek ma w środku ale klient któremu podoba się dżwięk jakiegoś urządzenia

nie zawraca sobie głowy tym jak jest zbudowany albo jakie ma wykresy poszczególnych parametrów. Przynajmniej ja tak mam

Stasiop

Ja słucham uszami. Może branża ma inaczej?

Choć z drugiej strony, branża która nie słuchała a komentuje, ma zazwyczaj w tym jakiś interes.

Słuchając rozumu....

Ja słucham uszami. Może branża ma inaczej?

Ja chcialem przekazac tylko to ze wymagana jest ostroznosc przed zakupem i posluchanie tego DAC-a wnikliwie. Slabe parametry pomiarowe moga swiadczyc o wielu niekorzystnych rzeczach w urzadzeniu n.p. o niedopracowaniu lub o bledach konstrukcyjnych, urzadzenia uznane i z najwyzszych polek maja zazwyczaj dobry tez pomiar, ale skoro wolicie tylko swoje uszy to wasza sprawa ;)

No i nie piszcie ze sluchacie na tym DAC-ow Hi-resow bo ten DAC poprostu nie ma takiej rozdzielczosci, te Hi-resy poprostu w miejsce danych dodatkowych 24 bitowych maja wstawiony szum urzadzenia. Interesu pisania niekorzystnie o tym DAC-u nie mam zadnego poprostu pisze jak jest ;) Ale wybor nalezy do was samych przeciez ;)

Nie wiem jak inni ale jak słucham także "hi-res'y"

I mi wychodzi na to że ten szum brzmi zajebiście :)

Tak, tak i to jest wlasnie kolejny dowod ze Hi-resy wcale nie przynosza wiekszej rozdzielczosci bo...ucho tego juz nie slyszy i wystarczy 16bitow/44.1 z duzym naddatkiem. No ale powiedz to fanom Hi-resow...:D Ale fakty mowia same za siebie. :D

w tym DAC-u mam o zgrozo 0.7%

To pewnie od traf wyjściowych ;)

We wzmkach lampowych na tej częstotliwość jest 10% a ludzie nie mają problemu ;)

Co do rozdziałki jest ona konsekwencją 1 bit i 5Mhz oraz mało agresywnego zamiatania szumu przez modulator delta-sigma . Z moich eksperymentów mogę powiedzieć, że raczej jest to dobry krok .

No i przecież nie słyszysz różnicy między 16bit a 14 bit więc jaki problem ?

trud i porownac jitter z innym

No ja tam żadnych jitterowów nie widzę ;)

Pokaż pomiary swojego dac-a albo jakieś fotki bo mi się już znudziło oglądanie pomiarów i sprzętu który i tak jest daleko za morzami za lasami ;)

W zmian pokaże też Ci coś pokaże ;)

No nie dac bo to przyszły rok pewnie ale amplifikacja już formalnie jest ;)

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

• 1 rok później...

Witam

Jestem w rozterce między dac ps audio perfectwave + transport cd a odtwarzaczem ancient audio lektor prime.

Daca ps audio nigdy nie słyszałem, lektora tak kilka lat temu w nie swoim systemie ale pozostawił bardzo dobre wrażenie.

Odniesieniem brzmienia jakie mi idealnie pasuje jest arc cd 8, forumowy znajomy przywiózł go do mnie i zagonił do kąta meridiana 508.20 tak bardzo że sprzedałem go w 2 dni meridian grał z pod koca i bez zycia.

Dac to dużo większa uniweralność bo gram także z plików ale przypuszczam, że cd lektor prime zagra lepiej niż psaudio z transportem cd.

Proszę o opinie , tych którzy słuchali któregoś z urządzeń lub alternatywne propozycje do max 17 tys.

Fajna opcja to cd z wejściem coax na dac + streamer np auralic lub cos tańszego jako transport.

Reszta toru i preferencje muzyczne w o mnie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Witam

Jestem w rozterce między dac ps audio perfectwave + transport cd a odtwarzaczem ancient audio lektor prime.

Daca ps audio nigdy nie słyszałem, lektora tak kilka lat temu w nie swoim systemie ale pozostawił bardzo dobre wrażenie.

Odniesieniem brzmienia jakie mi idealnie pasuje jest arc cd 8, forumowy znajomy przywiózł go do mnie i zagonił do kąta meridiana 508.20 tak bardzo że sprzedałem go w 2 dni meridian grał z pod koca i bez zycia.

Dac to dużo większa uniweralność bo gram także z plików ale przypuszczam, że cd lektor prime zagra lepiej niż psaudio z transportem cd.

Proszę o opinie , tych którzy słuchali któregoś z urządzeń lub alternatywne propozycje do max 17 tys.

Fajna opcja to cd z wejściem coax na dac + streamer np auralic lub cos tańszego jako transport.

Reszta toru i preferencje muzyczne w o mnie.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Kup tego ARC skoro Ci pasuje,rynek wtórny jakieś możliwości ma.

Arc raczej sporadycznie pojawia się na rynku wtórnym, jest też za drogi bo to juz pewnie ponad 20k

Lektor prime to 13k, dla mnie w sam raz, chyba więc się na niego zdecyduje ale tylko jak będzie możliwy zwrot w razie mi się nie wpasuje się w system.

Nad plikami popracuję później i tak w większości słucham cd.

Nikt nie ma porównania lektora do arc arc cd 8 ?

...

Nikt nie ma porównania lektora do arc arc cd 8 ?

poszukaj na forum, było kilka słów porównania (pisał Diogenes vel cybant i Tomkly)

----------------------------------------------------

• 3 miesiące później...

Witajcie

Czy ten player obsluguje Tidala ? Zastanawiam sie nad nastepujacymi kombinacjami:

- Linn Akurate sh ten starszy

- w/w ps audio plus Bridge

- moon 180 mind z T+A DAC8

Generalnie chce sie zmiescic w 10 tys, nowe czy uzywane ńie ma wiekszego znaczenia.

Zastanawia mnie jedna rzecz - bridge PS Audio nie ma chyba zadnej wlasnej natywnej appki dla IOS, mozna na nim uzywac appki Linna Kazoo ?

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - tego PS Audio sa juz 2 sztuki na Allegro. Co z nim jest nie tak ?

• 3 tygodnie później...

Audiofila Nervosa

pojawił się kolejny model, więc....gonić króliczka trzeba :)

Akurate nie ma podejścia. Może Klimax ale tego niestety nie miałem okazji posłuchać 1:1 z PS Audio

Słuchając rozumu....

- moon 180 mind z T+A DAC8

Gram na takiej kombinacji i polecam. Bardzo dobry, przemyślany DAC z wyborem filtrów cyfrowych (można dopasować niuanse brzmienia pod gust i resztę toru)

Transport Moona także daje radę. Wg mnie to combo gra lepiej niż odtwarzacz CD Mcintosh MCD500, który miałem wcześniej.

pozdr

slvn

Transport Moona także daje radę. Wg mnie to combo gra lepiej niż odtwarzacz CD Mcintosh MCD500, który miałem wcześniej.

pozdr

slvn

Moon gra lepiej, poproszę o krotki opis zalet

Teraz DSD to podstawa.

Teraz (dla niektórych) DSD, Jutro co innego.

A muzyka w tym wszystkim..... kiedy? :-)

A poważnie. Właśnie dlatego, że bez DSD (niektórzy) żyć nie mogą można Perfectwava kupić za śmieszne pieniądze. Śmieszne w stosunku do jakości jaką oferuje. Można rzecz jasna dołożyć i przejść na Directstrem'a. Kwestia oczekiwań, potrzeb, budżetu....fantazji.

Słuchając rozumu....

Skoro Tobie nie podoba się granie Perfectwave DAC'a (zakładam że słuchałeś, skoro się wypowiadasz), to z pewnością powinieneś posłuchać Directstream DAC'a.

I choć to temat na osobny wątek to przyjemnością do niego zajrzę, bo kto wie....może warto dołożyć jeszcze 2x tyle i być u celu z DSD (cokolwiek to znaczy). :)

Słuchając rozumu....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.