Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Przy tym kursie USD, to blado widzę import. Lks i Piopiowy komputerek, to najlepsza oferta cenowa :)

Malo jest opinii o komputerku Piopio bo zwykle sie trole zlatuja. Mozesz cos wiecej zenon napisac?

Trolują ludzie bez pojęcia. Poczytaj wpisy Elberotha, większa moc generuje więcej szumów. Piopio składa płytę All in one z zasilaniem liniowym i kartą pp v2. Jest to obudowa stracoma z napędem DVD. Gra to zacnie. Miałem i szczerze polecam. Daczek bez dobrego transportu gra na 50% możliwości i zaczyna się płacz i frustracja.... Sorry Przemysław, nie będę bił piany... Trzeba samemu posłuchać :)

Trzeba tylko zrobić porównanie do Ariesa mini, bo tam jest natywny Tidal i nie trzeba sie przebijać przez daphile czy Windows. Moim zdaniem komp bez zasilania liniowego i karty gra kiepsko. Piopio to ciągle powtarza, że transport, to podstawa i ja się z tym zgadzam :) Do bardzo dobrego napędu CD jeszcze i tak długa droga :)... Od tego poziomu przynajmniej.

Edytowane przez zenon.kowalski

Wystarczy być otwartym, posłuchać i samemu się przekonać. Nie rozumiem takiego podejścia, jak ktoś nie posłucha i w rezonans wpada, jak czyta wpisy o tym, że transport ma znaczenie. Oczywiście poszczególne elementy toru muszą kosztować co najmniej te 10 tys. Bo na kolumnach paradigma za 5 tys o dyskotekowym uśmiechu różnic się można nie dosłuchać.

Myślę, że samo amanero nie rozwiązuje na tyle problemu transportu, by każdy zagrał na jednakowym poziomie.

Fajnie że się chłopak rozwija, może już nie jest taki uparty co do pewnych spraw ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Natomiast idąc w drugą stronę, wpisy Piopio, że nowoczesne DACi z dobrym transportem wszystkie grają praktycznie na jednym poziomie jakościowym, to nie wiem, jakim doświadczeniem są poparte i o jaki rodzaj transportu chodzi.

Pewnie o kolejowy ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Przecież SACD ISO można konwertować na dsf w parę chwil...

A jak? Mam taki programik AuI ConverteR 48x44 i parę chwil to nie trwa.

Hej.

Nie pamiętam programu ale to zwykły plik exe i dorobilem plik wsadowy .bat aby za każdym razem nie pisać z wiersza poleceń. Podaj email na PW to podeślę po powrocie z gór.

Edytowane przez tribon

Nic nie gra bo wyłączone :)

A poważnie, to fajnie, że masz już docelowy sprzęt. Właśnie... docelowy?

Co to za odtwarzacz płyt jest?

Lubię słuchać muzyki! :)

ano gra!--tylko wyświetlacz jest wygaszony.widać po niebieskiej diodce na końcówce.

steruję telefonem-no i banan na twarzy.

odtwarzacz to Krell kav280 cd

ano gra!--tylko wyświetlacz jest wygaszony.widać po niebieskiej diodce na końcówce.

steruję telefonem-no i banan na twarzy.

A jak Panie porównujesz go do Twojego daczka z zewnętrznym transportem?

...odrobinę cieplej....odrobinę wolniej. znacznie gorsza regulacja głośności.

Zabija towarzystwo możliwościami i dopracowanym softem.Sterowanie aplikacją to czysty fun!

kształtowanie szumu,dsp,dllp odkładam na później.

no i wygląd-mój ulubiony cd-ek wygląda przy nim jak ubogi krewny.

A mój LKS już zapakowany - jedzie do Chin z powrotem. I teraz ciekaw jestem, czy dostanę drugi, czy mi zwrócą kasę. Niestety musiałem valuebasket postraszyć Urzędem Ochrony Konsumenta i Policją, bo reklamacja trwaaaaałaaaa i trwaaaaałaaaa i pewnie by się nie skończyła. Ponieważ pudło miałem uszkodzone, owinąłem ich karton w 6 grubych warstw sztywnego kartonu i okleiłem to 2 rolkami taśmy pakowej. Jak ktoś to będzie otwierał, to nie zazdroszczę.... :D :D

Jak oddadzą kasę, to chętnie kupię egzemplarz z forum, byle nie grzebany, bo tego nie lubię, a polubiłem dźwięk z takiego jak był. A jak nic nie będzie, to ściągnę JFenga któregoś. Bo po przełączeniu na DAC z Hegla zrobiło się hmmm trochę jak pod kołdrą, trochę jak z magnetofonu. Jak człowiek się przyzwyczai do dobrego, to potem mu brak, oj brak. Łatwiej i szybciej się przestawić ze słabszego na dobre, niż z dobrego na słabsze. I mocniej to słychać.

Lubię słuchać muzyki! :)

Przepraszam jeżeli moje relacje kogoś nudzą, ale

obiecałem znajomym relację z moich poszukiwań.

Przyznaję również,że ręce mi się trzęsą...

I co? Jest jakaś różnica w grania jak dysk jest wśrodu vs przez usb? Słychać go podczas odtwarzania?

dysku nie słychać-trzeba mieć ucho nad obudową jakieś 20cm.

nie wiem czy są różnice,bo włożyłem dysk z sieczką z internetu.

a w dodatku wymieniłem sieciówkę i bezpiecznik.

gra jak złoto!

nie trzeba zdejmować górnej pokrywy-wystarczy otworzyć szufladę i wsunąć goły dysk.

dysku nie słychać-trzeba mieć ucho nad obudową jakieś 20cm.

nie wiem czy są różnice,bo włożyłem dysk z sieczką z internetu.

a w dodatku wymieniłem sieciówkę i bezpiecznik.

gra jak złoto!

nie trzeba zdejmować górnej pokrywy-wystarczy otworzyć szufladę i wsunąć goły dysk.

jak wrzucasz zdjęcia na forum? ladujesz je na audiostereo, czy najpierw na jakis inny serwer i wklejasz link?

wrzucam z komputera->wybierasz dodaj odpowiedź/następnie /->więcej opcji

w lewym,dolnym rogu jest:->Dodaj pliki/klikasz przeglądaj/

wrzucam z komputera->wybierasz dodaj odpowiedź/następnie /->więcej opcji

w lewym,dolnym rogu jest:->Dodaj pliki/klikasz przeglądaj/

Dzięki triode

ktos wymienil w l.k.s rezystory I/V ? sama zmiana na opa301 to duza poprawa, ale jeszcze te rezy... :)

pzdr

Ja też jestem zainteresowany wymianą nastawnych rezystorów bo ponoć są one bardzo kiepskie. Chciałbym także wymienić zegar na CRYSTEK'a. Daj znać czy już coś w tym temacie zrobiłeś.

napiszesz coś o swoim nowym dac-u?

to Aqua La Voce?

Tak, to aqua acoustic quality - la voce.

Wniósł do mojego systemu bardzo duży upgreade. Większy niz wymiana wzmacniacza z marantz pm8005 na Tri Trv 35 se, gdzie tu był przeskok o kilka ładnych klas oraz przejście na inną sygnaturę brzmienia (z efekciarskiego na naturalny, prezentujący wysoką kulturę). Jak wpiąłem do systemu na jeszcze starym DACu audio gd nfb 1,32 wzmacniacz Baltlaba Epoca 3, to od razu było słychać, że gra sybtelniej, równiej niż marantz. Scena również była głębsza, a plany lepiej odseparowane. Tri Trv był dużo lepszy niż ten Baltlab. Jeszcze lepsza przestrzenność, scena, dynamika, nasycenie brzmienia, naturalność. Różnica była tak duża, że marantza nie wpinałem już z powrotem, żeby się przekonywać co do różnic w brzmieniu. W systemie, gdzie grał już Tri po wpięciu La Voce zamiast audio gd, przeskok był jeszcze większy niż przy wymianie pieca.

Brzmienie przeszło na jeszcze wyższy poziom kultury. Nasycenie osiągnęło jeszcze wyższy poziom, scena stała się bardziej rozdzielcza, dźwięk bardziej szczegółowy. Głosy wokalistów, czy wybrzmiewanie gitar wyglądały zupełnie inaczej. Tak, jakby odsłuchiwane utwory były nagrane na nowo, trochę inaczej niż za pierwszym razem. Lokalizacja źródeł pozornych + szczegółowość sprawiają, że np. gitary są namacalne i realne. Potrafią zaskoczyć niespodziewanym wybrzmieniem, jak się nie zna utworu, to mogą wystraszyć :) Wolniejsze utwory Dire Straits są pełne emocji, można się rozpłynąć, przeżywać. Włos z tyłu głowy się jeży, a na rękach gęsia skóra. Natomiast utwory szybsze i bardziej rytmiczne sprawiają, że noga sam chodzi. Brzmienie jest wciągające i analogowe. Pliki zgrane z płyt dobrze zrealizowanych, to miód i poezja dla ucha.

Moim transportem jest zwykły laptop podłączany przez USB. Jest tu jeszcze potencjał do uwolnienia po wymianie transportu, kabli głośnikowych, interkonekt, sieciówki itd. Ten DAC moim zdaniem powinien stanowić punkt odniesienia w wyższym od niego przedziale cenowym. Sam słuchałem zestawów za ponad 100 tys u dystrybutora dlatego mając punkt odniesienia, wiem, że zrobiłem spory krok w dobrą stronę.

Edytowane przez insaimz

Insaimz, to grasz teraz z Baltlabem czy Tri.

Czy TRI TRV 35 SE "uciągnie" Karis czy Adamantes?

Edytowane przez Krzysztof_56775

Insaimz, to grasz teraz z Baltlabem czy Tri.

Czy TRI TRV 35 SE "uciągnie" Karis czy Adamantes?

Gram na Tri.

Adamantes ma 91db i jest przyjazny dzięki temu nawet dla lamp o mniejszej mocy niż tri trv 35se.

Co do Karisów to powinno być ok ale lepiej przedzwonic i spytać dystrybutora. On dobrze zna ten wzmacniacz no i kolumny oczywiście. Wiem, że Karisy nie są do głośnego grania przez brak zwrotnicy. Alternatywnie zamiast Tri do Karisów można przetestować Endo 1 Baltlaba. Podobno gra lepiej od H300 Hegla ale jeszcze nie testowałem. Planuje porównać norweski wzmacniacz z polskim tak z ciekawości.

Tak, to aqua acoustic quality - la voce.

Wniósł do mojego systemu bardzo duży upgreade. Większy niz wymiana wzmacniacza z marantz pm8005 na Tri Trv 35 se, gdzie tu był przeskok o kilka ładnych klas oraz przejście na inną sygnaturę brzmienia (z efekciarskiego na naturalny, prezentujący wysoką kulturę). Jak wpiąłem do systemu na jeszcze starym DACu audio gd nfb 1,32 wzmacniacz Baltlaba Epoca 3, to od razu było słychać, że gra sybtelniej, równiej niż marantz. Scena również była głębsza, a plany lepiej odseparowane. Tri Trv był dużo lepszy niż ten Baltlab. Jeszcze lepsza przestrzenność, scena, dynamika, nasycenie brzmienia, naturalność. Różnica była tak duża, że marantza nie wpinałem już z powrotem, żeby się przekonywać co do różnic w brzmieniu. W systemie, gdzie grał już Tri po wpięciu La Voce zamiast audio gd, przeskok był jeszcze większy niż przy wymianie pieca.

Brzmienie przeszło na jeszcze wyższy poziom kultury. Nasycenie osiągnęło jeszcze wyższy poziom, scena stała się bardziej rozdzielcza, dźwięk bardziej szczegółowy. Głosy wokalistów, czy wybrzmiewanie gitar wyglądały zupełnie inaczej. Tak, jakby odsłuchiwane utwory były nagrane na nowo, trochę inaczej niż za pierwszym razem. Lokalizacja źródeł pozornych + szczegółowość sprawiają, że np. gitary są namacalne i realne. Potrafią zaskoczyć niespodziewanym wybrzmieniem, jak się nie zna utworu, to mogą wystraszyć :) Wolniejsze utwory Dire Straits są pełne emocji, można się rozpłynąć, przeżywać. Włos z tyłu głowy się jeży, a na rękach gęsia skóra. Natomiast utwory szybsze i bardziej rytmiczne sprawiają, że noga sam chodzi. Brzmienie jest wciągające i analogowe. Pliki zgrane z płyt dobrze zrealizowanych, to miód i poezja dla ucha.

Moim transportem jest zwykły laptop podłączany przez USB. Jest tu jeszcze potencjał do uwolnienia po wymianie transportu, kabli głośnikowych, interkonekt, sieciówki itd. Ten DAC moim zdaniem powinien stanowić punkt odniesienia w wyższym od niego przedziale cenowym. Sam słuchałem zestawów za ponad 100 tys u dystrybutora dlatego mając punkt odniesienia, wiem, że zrobiłem spory krok w dobrą stronę.

Gratulację! Fajny Daczek, ale Panie, gdzie mu tam do LKS?

Jak ten jest za dychę, a ten drugi gra jak za dwie dychy :)

Regres jakiś czy jak :) ?

A na poważnie, to faktycznie zabawa z lepszymi daczkami, bez dobrego transportu cyfrowego nie daje obrazu tego, co się kupuje lub można wycisnąć z posiadanego sprzętu.

goły lapek, to mizerny transport jest raczej.

• Pokaż nowe odpowiedzi