Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ta płyta dla kolekcjonerów jest coś warta ?

polska9999

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tak jak w temacie.Czy jest to błąd na masową skale lub moze pojedyncze sztuki tylko ujrzały świat dzienny ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znaczków, kapsli i naklejek z butelek po napojach chłodzących pewnie tak.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Sorry, za 10 lat nie kupisz za te CD domu z basenem. Wartości kolekcjonerskiej: niet

Pewnie to jakieś gazetowe wydanie. Swego czasu nawet wąchocki przegląd hydraulika dodawał cd czerwonych gitar do swojej gazety ;-P

Jest to błąd na masową skalę czyli wysyp idiotów w latach 90-tych.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Co się tak czepiacie Czerwonych Gitar?Jeden z najbardziej ciekawych i sympatycznych zespołów w całej historii polskiej muzyki rozrywkowej. Gdy teraz wyruszają w trasę koncertową - mają pełne sale. Wcale nie samych dziadków i babć, ponad połowa widowni to młodzież.

Przecież tu nikt nie pisze o Nich tylko o płytce "do grilla" wydanej przez idiotę.

Ja bym nie wygłaszał aż tak kategorycznych ocen. Co widzisz złego w tym, że jakiś tabloid wydał płytę do słuchania przy grillu? Ważny chyba jest repertuar na tej płycie, a ten (sądząc po wykonawcach) powinien być niczego sobie.

Błąd w tytule dowodzi że płytę przygotowywał "na kolanie" jakiś Wujcio Partaczunio, a śmieszne jest doszukiwanie się w tego typu wydawnictwach wartości kolekcjonerskich.

Tym bardzie tych wydanych pod zapotrzebowanie ze stadionu onegdaj.

Repertuar co kto woli.

Co do grilla, dla mnie ten repertuar lepszy niż inny grany przez innych.

Możesz traktować to jako nobilitacja dla grilla nie płyty.

Niekoniecznie przez idiotę, ot błąd się zdarzył. Choć z pewnością "„Błękitny Mauritius”" to nie jest i nigdy nie będzie. Aktualnie wyceniana jest na tyle: llegro.pl/czerwone-gitary-ballady-1994-digiton-dig-187-rare-i4611845776.html - jak widać do 2 mln USD jeszcze nieco brakuje.

Pytę wydał "Digiton", który już nie istnieje. Wśród amatorów polskiego rocka cieszył się sporą estymą ze względu na wydawanie klasyki polskiego rocka.

Przy okazji tego wątku przypomniały mi się lata 1960. Chodziło się wówczas z kolegami na grzyby i śpiewało przeboje Na To Co, Czerwonych Gitar i innych kapel. Każdy znał tekst i melodię - było tak jak w słynnym zawołaniu "Polska młodzież śpiewa polskie piosenki." Czy można zanucić coś z obecnych polskich "przebojów"? Ostatnio na grillu wykonałem "Śpiewać każdy może".

Włodku

Tylko, że ta płyta w oryginale nie ma błędu.

Wydana w 1994 r. jako jedna z bodaj 4 w serii, Skaldowie, Breakout i Rybińscy o jednolitym projekcie okładki

ale Polak potrafi. Na allegro smigają kolekcjonerskie wydania płyt bez kodu kreskowego lub z autografem nadrukowanym za ciezkie pieniądze. Moze i to da sie opchac

ale Polak potrafi. Na allegro smigają kolekcjonerskie wydania płyt bez kodu kreskowego lub z autografem nadrukowanym za ciezkie pieniądze. Moze i to da sie opchac

I to jest chyba ten przypadek. Nosi znamiona bazarowej podroby.

Co się tak czepiacie Czerwonych Gitar?Jeden z najbardziej ciekawych i sympatycznych zespołów w całej historii polskiej muzyki rozrywkowej. Gdy teraz wyruszają w trasę koncertową - mają pełne sale. Wcale nie samych dziadków i babć, ponad połowa widowni to młodzież.

Ten jak zawsze...nie za bardzo wie o co chodzi :) ale głos trzeba zabrać.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ten jak zawsze...nie za bardzo wie o co chodzi :) ale głos trzeba zabrać.

Ty również bez zmian. Wpadasz na Forum sporadycznie, prawie nigdy w sprawach merytorycznych, a przeważnie tylko po to aby komuś nawrzucać.

Sympatyczni to moze byli ale ciekawi? Ciekawym zespolem to byli Skaldowie. Czerwone gitary to taka popelina troche.

Sympatyczni to moze byli ale ciekawi? Ciekawym zespolem to byli Skaldowie. Czerwone gitary to taka popelina troche.

Sprawa indywidualnego gustu, a o tym trudno dyskutować. Dla mnie Skaldowie to był przerost formy nad treścią.

Sprawa indywidualnego gustu, a o tym trudno dyskutować. Dla mnie Skaldowie to był przerost formy nad treścią.

taaak Skaldowie to jedni z niewielu muzykow ktorzy szkoly muzyczne chociaz pokonczyli (mowa o popmuzyce oczywiscie)

Dla mnie Skaldowie to był przerost formy nad treścią.

Sierżanta pieprza za przerost formy nad treścią stawiamy niżej niż ogniskowe przyśpiewki CG.

Temat ciągle wokół grilla.

...a temat tyczył tylko podstawki pod kufel piwa.

taaak Skaldowie to jedni z niewielu muzykow ktorzy szkoly muzyczne chociaz pokonczyli (mowa o popmuzyce oczywiscie)

The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix i Elvis Presley nie kończyli żadnych szkół muzycznych. I co z tego?

Sierżanta pieprza za przerost formy nad treścią stawiamy niżej niż ogniskowe przyśpiewki CG.

Jak zawsze bez sensu.

Skaldowie to dla mnie typowa muzyka utrzymana w tonacji Allegretto Nudnoso.

The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix i Elvis Presley nie kończyli

żadnych szkół muzycznych. I co z tego?

Jak zawsze bez sensu.

Bobcat nie wszystko da sie wytlumaczyc kwestia gustu. Poziom muzyczny CG do Skaldow to jak Zaporozec do BMW.Naprawde. A jesli dla ciebie to jest nudne I wolisz 'umpa umpa' to juz to jest raczej twoj problem.

Poziom muzyczny CG do Skaldow to jak Zaporozec do BMW.

To jest wyłącznie Twoje zdanie. Do którego masz prawo. Ja mam inne zdanie. Do którego mam prawo. Nie jest to żaden problem. Ani Twój ani mój.

Jak się nie rozumie to jak najbardziej.

Najpierw musi być coś do zrozumienia.

jackk dnia 23.09.2014 - 04:05 napisał "Poziom muzyczny CG do Skaldow to jak Zaporozec do BMW."

To jest wyłącznie Twoje zdanie.

Ten jak zwykle nie dostrzega że jest w swoim zdaniu osamotniony i zaklina rzeczywistość.

Chociaż lubię wiele piosenek CG to nie sposób nie zgodzić się z tym co pisze jackk i xniwax. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jak mieszkalem w Polsce to sluchalem tego co zagraniczne, teraz tez slucham tego co zagraniczne tyle, ze Polska jest teraz zagraniczna. Czasami trzeba daleko wyjechac zeby docenic.

pozdrawiam,

allllleeeeeeeeeeeee nuda ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

allllleeeeeeeeeeeee nuda ;)

O czym my w ogóle rozmawiamy? Ty lubisz i cenisz Skaldów. OK. Szanuję czyjeś gusta i upodobania. Ja ich nigdy nie lubiłem. Możesz uszanować moje?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.