Skocz do zawartości
IGNORED

YG Acoustics - miał ktoś styczność ?

p0is0n

Rekomendowane odpowiedzi

Firma ciekawa, "hi-endowa" ...najtańszy model Carmel, to chyba bagatela koło 20k EUR, ale można się pewnie potargować. Internetowe filmiki z różną elektroniką wielce obiecujące, dobra barwa, powietrze wokół instrumentów itd ale niestety...brak polskiego dystrybutora.

I tu pytanie - czy ktoś miał okazję bliżej się przysłuchiwać kolumnom tej firmy, zwłaszcza chodzi mi o model Carmel.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Słuchałem kilka razy te wysokie modele, ale tylko w Monachium. Wygląd ciekawy, jakość wykonania dobra ale granie wg mnie bezduszne. Mało muzykalne, raczej analityczne, suche.

Na zagranicznych forach jest sporo zadowolonych użytkowników tych kolumn.

Właściciel strony 10audio - słynącej z bardzo surowych recenzji - kupił sobie model Kipod:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślę że są dobre, choć jak wszystkie transparentne kolumny o wysokiej rozdzielczości - nie zagrają ze wszystkim.

Kolejni wydrwigrosze bazujacy na "modelu biznesowym" Magico. Niemniej - udanych wrazen!

A co to jest model biznesowy Magico, i czym różni się od modelu biznesowego Wilsona, Rockorta czy innego Avalona ?

Pytam z ciekawości.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

wg mnie "starsze" YG Acoustics grały lepiej, a już na pewno bardziej muzykalnie - być może dlatego że nowe maja aluminiowe membrany a "stare" miały celulozowe - coś w tym chyba jest :)

Kolejni wydrwigrosze bazujacy na "modelu biznesowym" Magico. Niemniej - udanych wrazen!

Jakies argumenty na poparcie tej tezy, czy to tylko taki luzny przejaw jakichs...hmm frustracji?

Prosilbym tez o wskazanie firm/modeli, ktore nie podpadaja pod powyzszy przypadek.

Nie napinam struny, chetnie poslucham,a moze kupie.

Ciekawe z tym suchym graniem, filmiki w necie jakby temu przeczyły, ale kto wie.

NIe spotkalem sie z negatywnymi opiniami,a raczej entuzjastycznymi, ale to nie jest firma mainstreamowa, wiec tez i posiadaczy niewielu.

--

To, że coś gra sucho czy soczyście to niekoniecznie musi być negatywne. Raz, że zależy to od całego systemu i do jednego mogą pasować bardziej sucho grające kolumny, a do innego muszą być jednak bardziej soczyste. Poza tym kwestia gustu. Dla mnie np papierowe przetworniki też grają sucho, a wielbicieli mają sporo. Z tego co je słuchałem to nie było specjalnie źle ale też nic mnie nie urzekło w tym graniu. Design i jakość wykonania podobały mi się ale granie już mniej. Najlepiej byłoby spróbować w swoim systemie ale gdy nie ma dystrybutora to jest problem, a kupowanie w ślepo to zbyt duże ryzyko.

To, że coś gra sucho czy soczyście to niekoniecznie musi być negatywne. Raz, że zależy to od całego systemu i do jednego mogą pasować bardziej sucho grające kolumny, a do innego muszą być jednak bardziej soczyste. Poza tym kwestia gustu. Dla mnie np papierowe przetworniki też grają sucho, a wielbicieli mają sporo. Z tego co je słuchałem to nie było specjalnie źle ale też nic mnie nie urzekło w tym graniu. Design i jakość wykonania podobały mi się ale granie już mniej. Najlepiej byłoby spróbować w swoim systemie ale gdy nie ma dystrybutora to jest problem, a kupowanie w ślepo to zbyt duże ryzyko.

Masz oczywiscie racje. Co do wygladu, to akurat mi on za bardzo nie lezy, ale ostatecznie moze byc. Dzwiek mnie wstepnie zaciekawil, poza tym relacja kolegi Anuśka z jego odsłuchu jest w zasadzie zgodna z moimi wrażeniami "internetowymi".

Problem jest taki, ze co ostatnio znajde ciekawa firme od audio w necie, to nie ma jej w Polsce! przypływ nowych marek jest bardzo mizerny. Tak jakby karty zostały rozdane.

--

Nie dziw się. Rynek mamy mały, płytki, a jak już coś droższego się sprzeda to raczej coś ze znanych marek.

Rynek sie sam nie zbuduje, a znana marka staje sie znana, jak sie troche pracy i $$ w to wlozy.

Zawsze mozna probowac sprzedawac przez ponad rok "genialne" Avalony za 1/3 ceny.

Najzabawniejsze jest to, ze wielu dystrybutorów elektroniki nie ma nie tylko dystrybucji kolumn synergicznie z nia grajacych , ale chocby do niej pasujacych.

--

To wszystko prawda tylko kijem rzeki nie zawrócisz. Co do utraty wartości to akurat trafiłeś z Avalonami. Znam przypadek gdy gość z Francji czy z Włoch chciał oddać swoje topowe YG, najwyższy model jaki był za Avalony ale za mało był gotów dopłacić. Później długo próbował sprzedać te YG na AudioMarkt ale czy się udało to nie wiem. Nie śledziłem dalej tematu. Może byłaby to dobra opcja dla ciebie bo cena była bardzo atrakcyjna.

Najzabawniejsze jest to, ze wielu dystrybutorów elektroniki nie ma nie tylko dystrybucji kolumn synergicznie z nia grajacych , ale chocby do niej pasujacych.

Święta prawda!!

Podłączają to co maja w ofercie, nie bacząc na spasowanie i opowiadają "jak to świetnie gra"...

Życie..

Albo jak znalazł Kol. thomassek można nabyć "replikę;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Święta prawda!!

Podłączają to co maja w ofercie, nie bacząc na spasowanie i opowiadają "jak to świetnie gra"...

Życie..

Albo jak znalazł Kol. thomassek można nabyć "replikę;-)

Ukryta Zawartość

Taka replika nadaje sie do postawienia przed sklepem, jak to ma np Nautilus w Warszawie ;)

Ukryta Zawartość

--

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.