Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer A-705R & Pioneer F-504RDS

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Właśnie kupiłem sobie ten sprzęcik za 1150zł z pilotem i papierami od pierwszego własciciela.

Do niego mam kolumienki Tonsil SCHERZO 200 i interkonekt HAMA.

Słucham muzyki spokojnej: Jazz, Soul, Ballady, Love Songi, RNB ;

Czasami szybszej: Elektro, Break Beat, 2step, troszke Techno i Drum'n Base ;

Co możecie mi powiedzieć o tym sprzęcie??

Co ewentualnie mozna w nim poprawić i ile to orjentacyjnie kosztuje??

Czy to wogóle dobry sprzęt i jakiego CD (takiego zeby czytał piraty i CD-R) i Decka mozna do niego dokupić??

Jeżeli ktos ma jakies pytania co do tego sprzętu to prosze pytać -- odpowiem napewno.

Dziekuje i pozdrawiam.

/Norbert z Kielc

[obrazekLUKASZ-177799_1.jpg] [obrazekLUKASZ-177799_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2990-100003197 1170259350_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/11441-pioneer-a-705r-pioneer-f-504rds/

A raz tak , raz tak.

Ja wiem czy za Tuner i Wzmacniacz to drogo, biorac pod uwage że sa w idealnym stanie ze wszystkimi dokumentami i pilotem i to od pierwszego własciciela.

Jeżeli wiem cos na temat jakiegos sprzetu a ktos o to pyta to staram sie pomóc a jeżeli chcem się dowiedziec czegos o czym jeszcze wiem mało to pytam :)

A teraz pilnie szukam jakiegos CD do tego Pioneera ---- co mozesz polecic???

Byle czytało piraty i CD-R :)

A jesli poszukluje wzmaka o lekko wyostrzonej gorze i cieplym mikkim nawet lekko niekntrolawnym basem , to czy ten pionek spelni moje wymagania? i jakie sa jego parametry mocowe na 8 i 6 om ?

Misiowiec, ten piec jest idealny dla ciebie. O parametry nękaj Noru, on ma papiery...

Noru, zapuść wyszukiwarkę z hasłami Marantz i Sony ES, nie pomylisz się. Marantz może być CD63, 67, 6000, a do tuningu też 43, 53, 57. Sony ES prawie każdy, byle sprawny.

To sobie kup do kompletu CD Pioneer 703. Dobry transport czyta wszystko.

Mozesz miec tylko w tym zestawieniu troche klopotow ze srednica zbyt angazujaca sluchacza. Chociaz dla milosnikow np. spiewajacych dam moze to byc akurat zaleta.

McGyver myslalem jeszcze nad jaks Yamaha, cos pokroju AX-590 ,570 co ty na to ,czy Yamaha to nie jest leprze rozwiazanie, praktycznie z tego co sie orintuje to dla mnie Jest taki pionek ok noi ta Yamaszka, a noi ktos wspominal jeszcze o jakis Denonach z lat 90tych na troidzie czy cos takiego ,ze podobno naprawde sa niezle.Ale elktronik mowil mi ,zebym uwazal na denona bo to jz tak marka lecitko popadajaca w audiofilska ,i dzwiek moze byc malo zdecydowany jak dla mnie i moze mi sie nie spodobac ?

Misiowiec, jak Cię interesuje co polecałem to zapuść wyszukiwarkę z moim nickiem, nie mam czasu się powtarzać. Denon robi wzmaki bardzo nierówno, niektóre są dobre, innych należy unikać. I nie obawiaj się brzmienia ''audiofilskiego'', ale tego w dobrym wydaniu, a nie tylko z nazwy. Twoje preferencje wskazuja że powinieneś unikać NADa, Cambridga, Creeka i ''specjalnych edycji'' popularnych marek japońskich ( może z wyjątkiem Denona PMA450SE), oraz niższych modeli japończyków.

Dane techniczne wzmacniacza Pioneer A-705R:

Ciągła moc wyjściowa:

Sygnał od 20Hz do 20kHz, znikształcenia 0,015% , 8ohm 70W+70W

Sygnał od 20Hz do 20kHz, znikształcenia 0,03% , 4ohm 100W+100W

Ciągła moc wyjąciowa DIN:

Sygnał 1kHz, zniekształcenia 1,0% , 8ohm 85W+85W

Sygnał 1kHz, zniekształcenia 1,0% , 4ohm 130W+130W

Pasmo mocy:

0,05% , 8ohm 5Hz - 80kHz

Współczynnik tłumienia:

1kHz / 20Hz do 20kHz , 8ohm 160 / 140

Dynamiczna moc wyjściowa (sygnał testowy EIA):

4ohm / 2ohm 150W / 200W

Całkowite zniekształcenia harmoniczne:

moc ciagła , /-3dB , 8ohm 0,009%

Całkowity pobór mocy:

650 W

Wymiary:

szerokość - 420mm

wysokość - 161mm

głębokosć - 432mm

Masa:

12,7 kg

To chyba tyle najważniejszych danych, jak ktos ma jeszcze jakies pytania co do Pioneera A-705R , Yamahy AX-590 , Denona PMA-725R to pytajcie bo miałem kazdy z nich i posiadam orginalne książki od nich wiec moge cos pomóc.

Mam jeszcze jedno pytanie:

Mam obecnie kolumny Tonsil SCHERZO 200 i zastanawiam sie nad ich zmiana na jakieś inne.

Co mozecie mi polecić do takiej muzyki jakiej słucham (jest na początku postu) no i do tego mojego Pioneera ??????

Zalezy mi żeby nie były to kolumny podlogowe bo na takie nie mam miejsca i nawet te SCHERZO stoją na wielkich metalowych standach przykręconych do ściany :) (jak tylko dorwe aparat to pstrykne zdiecie i pokaze wam jak to wygląda)

No i nie chciał bym wydać wiecej niż 600zł na kolumny.

A lubie czasami poszleć nie dając zyć sąsiadom.

Myślałem nad Tanoy M2 ale moze polecicie mi cos lepszego w tych pieniądzach.

Parametry SCHERZO 200:

Rodzaj zestawu:

3-drożny

4-głośnikowy

obudowa typu Bass-Reflex

Glośniki:

2x niskotonowy stożkowy 200mm

1x średniotonowy stozkowy 160mm

1x wysokotonowy kopułkowy 25mm

Moc maksymalna:

200W

Moc znamionowa:

130W

Efektywność 2,83V / 1m :

94 dB

Maksymalne ciśnienie wytwarzane w odległości jednego metra:

114 dB

Pasmo przenoszenia częstotliwości:

35Hz - 22kHz

Częstotliwość podziału pasma:

1200Hz / 5000Hz

Impedancja:

8ohm

Wymiary:

wysokość 85cm

szerokość 31cm

głębokość 31cm

Masa:

18kg sztuka

[obrazekLUKASZ-178050_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Temat jest mi bliski, bo mam Pioneery, a miałem Scherzo. Voyagery to nowsza nazwa tych samych kolumn. Wielką wadą tych kolumn jest spaprana średnica. Bas jest olbrzymi, rozlazły, a góra uważam, że może być. Myślę, że koniecznie do wymiany. Co do CD, to ja mam PD-5700 i jest w porządku. Czyta CD-R oraz oryginalne płyty, które nie zawsze są czytane przez inne odtwarzacze (dobra korekcja ?). Poza tym duża kultura pracy i ciekawe funkcje. Coś mi się nie podobają parametry Twojego wzmacniacza. Mój amplituner ma dużo lepsze, a przecież nie nie jest to coś specjalnego. Nie chcę Ci mącić radości po zakupie, ale te parametry są jakieś mizerne. Oczywiście nie słucha się parametrów - więc może będzie ok. Deck to mógłby być CT-W550R (taki, którego mam). Dwukasetowy, autorewers, dobry dźwięk (Dolby B, C/HXPro) - na dzisiejsze czasy powinien wystarczyć.

• 4 tygodnie później...

Nie no nie ma co do 1100zł nie kupi się lepszego zestawu WZMACNIACZ + TUNER.

Zastanawiałem się jeszcze nad:

Sony: TA-FB910R + ST-SE700

ale wydaje mi się że raczej napewno nie zagra lepiej niz mój Pioneer A-705R + F-504RDS

No chyba że macie inne zdanie to napiszcie.

Pamiętajcie że granica cenowa to 1100zł i warunkiem jest obsługa pilotem.

Czekam na propozycje.

Dzieki.

Miałem Voyagery 350 w pokoju 10 m/2 bas mają potężny dudniący taki jak lubie ale sopran i średni był do bani . Wymieniłem zwrotnice i sopran na GDWK 11/100 i było dobrze ... .

Kurcze a teraz zastanawiam się jakie kolumny sobie sprawić do tego mojego Pioneera i takiego pokoju i muzyki jw.

No i jakie CD - chyba jednak zdecyduje się na Pioneera żeby mieć zestaw, teraz tylko jaki model biorac pod uwage do że niechcem wydać więcej niż 300zł na CD.

Doradźcie coś jak możecie.

Dzieki.

Piekielna maszyna i jak na Pioneer'a całkiem całkiem. Ale jakoś do nowych sprzętów nie mam serca ani sentymentu. Miałem starszego Pioneer'a ale to był Ampli, co prawda w sklepie Obiecywali po nim wiele... ale w domowym zaciszu masakra. Niestety kupowałem kilka lat temu na zachodzie a słuchałem w domu, czasy to były Unitry i duużej różnicy nie było ale się świeciło hihi... A może coś z bardziej zakurzonej półki? Ja teraz czekam na przesyłkę z REVOX A78mk2 (71-77's) a już od roku grywa u mnie SONY TA-5650 na V-FET'ach. A może zainwestuj w NAD'a 510 ja tam jestem zadowolony, dość neutralny i prostota wyglądu daje moim zdaniem elegancję hihi...

Pozdrawiam Serdecznie,

Audio-nie-fil

Chcem mieć coś sterowanego pilotem i takiego żeby był do tego tuner z tej samej serii i ewentualnie CD.

Też lubie stase klasyki ale dla mnie sa poprostu nie praktyczne.

Dzieki i pozdrawiam.

• 8 miesięcy później...

Siema, mam ten wzmachol.Kupiłem w komisie za 540 zola. Jego moc jest extra,podpinałem do niego kolumny 2x250W/8 Ohm-grał na imprezie calą noc i było extra. Grzeje się ale nic się z nim nie dzieje,podpinałem do niego nawet 4 kolumny i było wszystko ok. Jedyne co mnie martwi to fakt,że kiedy słuchałem muzy w domu, to czsem przełączał się z line(tu mam kompa podpiętego) na inne źródło-tak sam się przełączał po prostu. wylutowałem zmiennik input selector i go wyczyściłem-dmuchnąłem płytem do potencjometrów i było wszystko ok. Teraz jak go nieraz włączam,to czasem nie idzie prawy kanał(obydwa prawe głośniki,bo mam podpięte 4) albo nie idzie prawy głośnik z sumy A. Nie wiem co to może być. Będę do niego patrzył do środka,może znajdę jakąś usterkę, to się odezwę.

Chciałem tylko zapytać do czego jest w nim z tyłu switched i unswitched, oraz control out?? Pliska o odpowiedź!!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

McGyver i w ten sposob wyjasniles mi dlaczego moje kolumny na bazie Barcarolli z autorska zwrotnica skladajacego i paroma dodanymi elementami pobily brzmieniowo poprzednie na Visatonie i Fostexie. Maja porzadna zwrotnice wytlumienie i elementy wewnatrz mimo ze glosniki sa Tonsila. Aha Barcarolla 350 to limitowana wersja Scherzo i jak na razie nie zamierzam ich zmieniac. Ostatnio zmienilem kopulke na materialowa. One naprawde wiele potrafia. Pozdrawiam i sorry za off-topic.

• 1 miesiąc później...

Aha tak na marginesie chcem sprzedac cały swój zestaw, razem albo osobno. Informacje pod numerem telefonu 509090890. Stan idealny , praktycznie sklepowy, sa orginalne piloty i ksiązki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.