Skocz do zawartości
IGNORED

Koda Harmony K-2000B, co zagra z nimi lepiej?

microlabix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam drobne pytanie, rozglądam się za amplitunerem stereo, wybieram między onkyo tx-8050 lub yamaha r-n500.

Czy ktoś mógł się wypowiedzieć, który z nich będzie lepiej komponował się z K-2000B? Niestety raz, że nigdzie w pobliżu mojego miejsca zamieszania żadne z salonów takimi głośnikami oczywiście nie dysponuje , dwa nie bardzo mam czas aby kombinować z odsłuchami i wozić swoje głośniki ;-).

Pokój ok 18m2, typowy prostokąt, niezbyt zagracony meblami. Jeśli chodzi o rodzaj muzyki, to bardzo różny z przewagą rocka, popu oraz muzyki latino. Będzie również wykorzystywany do oglądania tv oraz filmów b-r.

Z góry dziękuję za wskazówki.

Onkyo tx-8050 to udany klocek, mimo że cyfrowy to dźwiękowo bardzo przyzwoity i Funkcjonalność i obsługa też raczej bez zarzutu.

Yamaha r-n500 to kolejny niewypał tej firmy, nie da się tego słuchać...

Dobrze, to teraz tak, w sumie też bardziej nastawiony na 8050 byłem.

Jednak, do tej pory miałem apli 5.1, tam wszystko po hdmi leciało, więc podłączenie całego zestawu to drobnostka była.

Jak z tym połączyć ps3, tuner UPC? Wiadomo , że przez hdmi oba cuda do tv a dzwięk z tego optykami?

Inaczej....mam ps3, w które pogrywam godzinę w tygodniu, UPC oglądam od święta ;-) jak już to jakiś mecz czy inny sport ;)

muzyka natomiast leci codziennie....

w takim więc wypadku, mając 2 głośniki ( ewnetualnie w przyszłości dokupię sub ) i nie mając też w planach rozbudowy do 5.1 czy wyżej po co mi tak naprawdę ampli do KD?

nawet jak miałem ampli do KD to i tak wszystko leciało na 2 głośniki ;-)

Max chcę wydać 2000, na amazonie 8050 kosztuje w tej chwili w przeliczeniu jakieś 1350zł ;-) u nas 1800....ludzie co tu jest grane?

No chyba , że ktoś mi napiszę czy jak chcę obejrzeć od święta film lub pograć w ps3 to na ampli stereo nie da się tego zrobić i lepiej zainwestować w ampli KD :).

W ogóle można jakiś ampli KD sensowny do 2000PLN kupić? Nowy z gwarancją?

Jak wspominałem "8050" to nie jest super rasowe stereo tylko wzmacniacz cyfrowy z bajerami. Gra lepiej niż kino ale gorzej niż tradycyjne wzmacniacze, to takie coś pomiędzy ;)

Co do cen to w polsce w Polsce zawsze jest wszystko najdroższe ;)

Amplituner do 2000pln spokojnie, są dobre ceny akurat bo jest wymiana modeli ;) Denona avrX2000 bym brał albo jeszcze troszke wykrzesał na Marantza SR5008 ;)

Hmm...teraz to mi trochę mętlik w głowie zrobiłeś....

pytanie główne się teraz nasuwa....jaką przewagę będzie miał taki denon lub marantz nad 8050 w konfiguracji 2.0 lub 2.1?

Bo wlasciwie o to się tutaj rozchodzi....przyjmując że powiedzmy 70% muzyka i reszta to filmy i ps3?

Wiadomo, że ampli KD daje możliwości rozbudowy systemu głośnikowego, ale ja za bardzo go w sumie nie planuję....

ewentualnie zmienię kiedyś kody na monitor-audio bx6 powiedzmy....( przykładowo )

Będzie ładniejszy ;) Wygodniejszy w sterowaniu i przełączaniu źródeł (HDMI) , nowszy technologicznie, będzie polskie menu ekranowe, możliwość rozbudowy w przyszłośći... jedynie dzwięk będzie troche gorszy ale szczególnie w Marantzu dalej bardzo dobry ;>

Hmmm....pomyślę, najtaniej wychodzi z tego co widzę 2200pln za tego marantza....szczerze mówiąc, nie wiem czy chce mi się dokładać do interesu jeszcze....

Sprawa do przemyślenia ale dziękuję za podpowiedź oczywiście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.