Skocz do zawartości
IGNORED

Denon X2000 + Taga 606 lub Taga Blue

Kinats

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych kolegów i koleżanki. Planuje zakupić do domu kino domowe. Na chwile obecną jestem posiadaczem BluRay Yamaha 473 i jestem raczej zdecydowany na Denona AVR-X2000 i do tego raczej na pewno zestaw 5.0 Taga Blue. Czy ktoś może miał do czynienia z tym kolumnami? Zależy mi na wszelkich opiniach na ich temat.

Co do pomieszczenia w którym będzie to wszystko ustawione to jest to pokój 4,25x4,75m czyli około 20m2 sprzęt będzie stał pod krótszą ścianą przesunięty mocno w lewo w stosunku do środka.

https://www.audiostereo.pl/topic/114321-denon-x2000-taga-606-lub-taga-blue/

Ampli wybrałem pod kątem interpolacji 4k, możliwości podpięcia systemu 5.0 w tym frontów na bi-wringu a także ilość wejść HDMI(mam troszkę sprzętu do wpięcia). Dźwięk ma być wyraźny i czysty od całego systemu oczekuje dobrego grania cicho oraz niezłego kopa w kinie domowym. Nie będę mówił że mam świetny słuch i wszystko słyszę ponieważ parę lat w pracy estradowej skutecznie mi go przytępiło:)

Czy ktoś miał możliwość posłuchać TAGI Blue?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Taga to chińszczyzna ale solidna :) To chyba nawet tylko na polski rynek jest.

"606" to w tym najtańszym segmencie chyba najładniej wykonany zestaw, nigdzie klej nie wyłazi, nic nie odpada, dzwięk w porządku więc warto.

z "Blue" nie miałem styczności, w EURO RTV AGD chyba mają tego dużo, to u nich poszukaj/posłuchaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a co tak naprawde nie jest teraz chińszczyzną:) zwłaszcza że według przepisów wystarczy przepakować towar z jednego roboczego opakowania do docelowego i już można pisać że to towar made in UE. no właśnie cięzko mi znaleźć tą serię Blue by móc ją odsłuchać

Wielu europejskich producentów przecież ma fabryki tu na miejscu, DALI , CANTON , ELAC ... jakość zawsze doskonała , kilkadziesiąt lat doświadczeń, nawet 5 lat gwarancji dają ;)

Bardziej podrzędni producenci , JBL, Wharfedale, Jamo... to "europejskie" pomysły, ale już chińska robota, co widać i słychać, gwarancji 2 lata ;)

Wreszcie są chińskie chińszczyzny jak właśnie KODA (z lepszych) czy wyroby głóśniko opodobne ... Maudio , Prism, Poor Acustic itp ;)

z JBL miałem styczność tylko ze sprzętem estradowym. Koda z tego co wiem już nie isnieje jako marka, została zastąpiona przez "swoją siostrę" Tagę. A w koloumnach europejskich producentów z tego co wiem to też często się trafiają chińskie komponenty.

Pytałem o amplituner gdyż funkcję o których piszesz spełnia także Yamaha 675 oraz Onkyo 626. Natomiast to kwestia doboru kolumn.

Niestety często widać chińską robotę przy kolumnach. Jeśli nie na zewnątrz to w środku. Choć faktycznie Taga wypada najlepiej ze wspomnianych wyżej.

W podobnym pułapie cenowym znajdziesz także

Quadral Quintas 5000

Polskie kolumny STX

Heco serie Victa

Yamaha NS 555

Wharfedale Obsidian 600

Bardziej podrzędni producenci , JBL, to "europejskie" pomysły

Wyrażam głębokie zdziwienie!

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Z tego co wiem to JBL to amerykanska myśl techniczna. Ja osobiście coraz bardziej przychylam sie do Tagi 606 + TSW120 ponieważ obawiam się o ustawienie Blue ze względu na bocznego basowca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.