Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuje kolumn do 1000 zł

kopulant

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Zaczne od tego ze nie znam sie na akustyce jakos bardzo dobrze wiec prosze mi wybaczyc ewenualne potkniecia :P

Posiadam akutalnie głosniki 2.1 FC-530 Microlab. Jednak przestaly mi one wystarczac, mimo iz naprawde warte sa swojej ceny, gdy probuje pobawic sie equalizerem na maksymalnej glosnosci zaczynaja trzeszczec i wydawac nieprzyjemne dzwieki. brakuje mi mocnego uderzenia, takiego ze nawet sasiedzi zaczna mimowolnie tanczyc a w klatkach piersiowych poczuja mocne dudnienie ;P

Poszukuje od jakiegos czasu kolmn do pokoju (moj pokoj ma wymiary 3,5m szerokosci na 12 metrow dlugosci). myslalem o B&W DM 601, lub QUADRAL Rubin, jednak nie jestem pewien czy beda odpowiednie do mojego pokoju. szukam kolumn raczej uzywnych maksymalnie do 800 zl, chyba ze jakies nowe w tej cenie tez dadza rade :) bardzo bym prosil o pomoc :)

https://www.audiostereo.pl/topic/114270-poszukuje-kolumn-do-1000-z%C5%82/
Gość rydz

(Konto usunięte)

Czyli tramwaj , są i plusy , kupujesz dwa różne systemy audio , dwa fotele stojące na środku plecami do siebie , i słuchasz systemu na który masz ochotę, przesiadając się tylko z fotela na fotel. :)

Ps,druga opcja ,kupujesz jeden fotel, obrotowy. :)

Czyli tramwaj , są i plusy , kupujesz dwa różne systemy audio , dwa fotele stojące na środku plecami do siebie , i słuchasz systemu na który masz ochotę, przesiadając się tylko z fotela na fotel. :)

się uśmiałem:)

proponuje dali 450

Ha ha-dobre. :)

Ja nie wiem-koledze w holu lub w korytarzu lokum chyba udostępnili. ;)

więc jakie głośniki byłyby dobre?

Dalekiego zasięgu-ale nie wiem czy takie dostaniesz w tej cenie. :)

Sorry ale nie mogłem się powstrzymać. ;)

co jest takiego dziwnego w moim pokoju

W sumie nic- :) tylko trudno się zdecydować czy kolumny ustawić na krótszej ścianie czy na dłuższej ;)-a tak apropo,masz znajomego jakiegoś który posiada takie wymiary pokoju, ;)

jak nie to sam sobie odpowiedz ,co jest dziwnego w takich wymiarach.

Tam nic nie zagra-tzn zagra ale nie tak jak to powinno zagrać-tym bardziej w takiej cenie-w sumie do takich wymiarów i tak nie ma co inwestować w AUDIO-klasy HI-FI.

Ja bym tam bieżnie zrobił a głośniki w ścianie-miło przy uprawianiu sportu muzy posłuchać. ;)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Eeetam , Gracjan , jest wyjście ! parawan przez środek , i już mamy dwa zgrabne pokoiki do słuchania muzyki. :)

Edit , dobra Kolego "kopulant" do czego te kolumny mają być podłączone ?

z poczatku pokoj mial byc podzielony na dwie czesci ale jednak do tego nie doszlo wiec zostal mi taki dlugi :) miejsce na komputer mam na samym koncu i w sumie jezeli tam beda dobrze grac (dzwiek nie musi sie idealnie rozchodzic po calym pokoju) to bedzie mnie to bardzo zadowalac :) a jezeli nie kolumny, to moze jakies glosniki 5.1 lub zwykle 2.1?

Eeetam , Gracjan , jest wyjście ! parawan przez środek , i już mamy dwa zgrabne pokoiki do słuchania muzyki. :)

A jak ogromna plazma wisi na dłuższej ścianie po środku-to mamy problem. ;)

Edit , dobra Kolego "kopulant" do czego te kolumny mają być podłączone ?

do komputra.

z poczatku pokoj mial byc podzielony na dwie czesci ale jednak do tego nie doszlo wiec zostal mi taki dlugi :) miejsce na komputer mam na samym koncu i w sumie jezeli tam beda dobrze grac (dzwiek nie musi sie idealnie rozchodzic po calym pokoju) to bedzie mnie to bardzo zadowalac :) a jezeli nie kolumny, to moze jakies glosniki 5.1 lub zwykle 2.1?

Proszę-zrób foto od końca do końca po dł tego pokoju i wklej je tu.

sory za bałagan haha

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

A jak ogromna plazma wisi na dłuższej ścianie po środku-to mamy problem. ;)

Nie może być ,Audio w jednym końcu , plazma w drugim , i takie rozwiązanie

http://allegro.pl/brama-y-garazowa-5-00m-x-2-50m-thyssen-krupp-i4537263085.html

jak chcemy posłuchać muzyki , a druga połowa oglądnąć serial , krzyczymy / żooono zamykam drzwi ! :)

Dobra , wzmacniacz jaki?! :)

Nie widziałem pisząc post , fotki.

Kup sobie słuchawki.

Gość rydz

(Konto usunięte)

czy owe TAV-500B przewyższają moje akutalne FC-530 Microlab? so jedynie 100 zl drozsze :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1. Z jakim wzmacniaczem mają grać ?

2. Kolumny podłogowe będą dobre tylko do nagłośnienia całego pokoju. Do nagłośnienia samego biurka wystarczą monitory.

3. Jeżeli monitory to w ciemno mogę polecić Paradigm Monitor 3.

4. Do samego biurka najlepsze będą kolumny aktywne.

sory za bałagan haha

Ukryta Zawartość

Na długość widzę jakieś 3m maksymalnie. Jeśli to jest takie długie to przedziel to sobie podwójnym regipsem. Będziesz miał dwa pokoje, jeden do pracy, drugi do słuchania i wypoczynku. Za 1k raczej trudno o kolumny, które poradzą sobie z taką kiszką. Jeśli nie chcesz się wychylać poza 1k szukaj na rynku wtórnym. Możesz posłuchać np. Celestion F20/F30, tańszych Tannoy itp. (zostanie Ci więcej kasy na wzmacniacz).

Ukryta Zawartość

1. Z jakim wzmacniaczem mają grać ?

2. Kolumny podłogowe będą dobre tylko do nagłośnienia całego pokoju. Do nagłośnienia samego biurka wystarczą monitory.

3. Jeżeli monitory to w ciemno mogę polecić Paradigm Monitor 3.

4. Do samego biurka najlepsze będą kolumny aktywne.

takie jak te?

Ukryta Zawartość

beda graly z takim wzmacniaczem jaki kupie. slucham glownie muzyki typu elecktro-house itp. zalezy mi na glownie mocnych basach.

zalezy mi jedynie na dobrym naglosnieniu okolic buirka przy komputerze. jezeli zakupie takie jak na aukcji + wzmacniacz, beda zadowolony? 840 zl to nie mało i strasznie sie wstrzymuja z kupnem czegokolwiek narazie.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.