Skocz do zawartości
IGNORED

Pilot One for All Kameleon 6

ulan

Rekomendowane odpowiedzi

używał ktoś może takiego pilota i może powiedziec coś więcej na jego temat?

znalażłem polskiego dystrybutora

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i znam już ceń tego cudaka 370 zł.

Ppowiedzci czy warto coś takiego kupowac (w tej chwi;li mam już 4, a włąściwie 5 pilotów do sprzętu kd, a ten wygląda na super...

Strona producenta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

[obrazekLUKASZ-177094_1.jpg]

post-556-100003222 1170259298_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/11405-pilot-one-for-all-kameleon-6/

Mam takiego, naprawdę fajna rzecz. Prawdziwy efekt jest dopiero wieczorem. Obsługuje wszystkie urządzenia, nawet taki wynalazek jak CD AVM-a. Trochę żre baterie ale po włożeniu akumulatorów problem znika.

Polecam.

[obrazekLUKASZ-177187_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a jak z jego trwałością, nie ma problemów z ekranem. Czy jest solidnie wykonany????

Na ile starczają normalne baterie, ew. akumulatorki (i jakiej pojemności, co ile trzeba je podładować). Napisz, jeżeli możesz, coś więcej o jego eksploatacji, wadach i zaletach.....

Pilota man od ok. 7 m-cy, narazie nie widaż żadnych śladów zużycia. Wykonany jest solidnie, korpus to aluminium a ekran to podobno bardzo dobrej jakości folia poliwęglanowa.Pierwsze baterie działały ok. 1,5 m-ca, wiadomo programowanie, zabawa ,następne ok. 3.O ile dobrze pamiętam firma która to dystrybułuje przewiduje możliwość zwrotu bez podania przyczyny, więc najlepiej wziąść wypróbóbować jak Ci nie będzie odpowiadał odeślesz.

Na ebayu jest już URC 9960 czyli Kameleon 8. Z wysyłką do Polski wychodzi jakieś 250 zł. Oczywiście jak uda się zalicytować żeby cena wyszła $45, no ale po tyle ostatnio schodziły ;-)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

A gdzie to zakupiłeś, może w firmie RTK?(www.rtkmultimedia.pl w Elblągu), czy może gdzie indziej. i ile zapłaciłes za to urządzonko. Ponadto, czy zdarzyło Ci się korzystać z ich upgradu przez internet? i tego dziwnego sposobu przekazywania do pilota za pomocą dźwięku?

Dzięki wielkie za dotychczasowe info :-)

Krzysiek:

widziałem już tego nowego pilota (chodź dziwna sprawa nie ma mowy nic o nim na stronie producenta).

Problem jednak polega na tym, ze o ile mi wiadomo na ebayu trzeba płacić kartą (a po pierwsze nie mam karty, a po drugie nie mam zaufania do przekazywania tą drogą kasy). chodź cena wydaje się wyjątkowo atrakcyjna (w porównaniu do cen z RTK, gdzie Kameleon 6 kosztuje 370 zł).

O dziwo nie spotkałem nigdy tych pilotów na Allegro....

W sobote moj brat (Jesko, udzielal sie tutaj przed wyjazdem) wraca z USA, i przywiezie Kameleona 8. Kupil go juz miesiac temu i mowi ze super, ale tak dokladnie to bedzie mozna go zbadac w polsce jak przetestuje go na wszystkich urzedzeniach w domu (sporo tego jest :)). Wiec w sobote ew. w niedziele postaram sie cos napisac

Odnosnie Kameleona 8 mozna poczytac (po angielsku) juz tutaj

Ukryta Zawartość

Foto z tej strony ponizej...

[obrazekLUKASZ-177633_1.jpg]

post-1143-100003198 1170259346_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hmmmmm dostałem takie oto info od polskiego dystrybutora tych pilotów:

"KAMELEON 8 jest to tylko wersja amerykańska, niestety niedostępna na rynku europejskim. Nawet jeżeli by Pan go kupił to nie będzie działał w Europie ze względu na blokady kodów regionalne."

hmmmm i co wy na to??? Jeżeli to prawda to szkoda, bo kameleon 8 bardziej mi się podoba niż 6.

macpiciu:

to nie wymysliłem, tylko tak mnie poinformowali u polskiego dystrybutora firmy One For All, mnie tez to zdziwiło.

f

faktem jest, że europejska część firmy One For All nie ma w swojej ofercie Kameleona 8, a tylko modele 4 i 6. zresztą ze stron firmy wynika, że w USA nie sprzedają modeli 4 i 6. Dziwne to wszystko jakieś. Nie dojdziesz dlaczego tak jest :-((

Witam.

Ja również posiadam Kameleona 6. Jestem z niego b. zadowolony. Obsługuje prawie wszystkie urządzenia. Działa pod różnymi kątami. Upqrade przez internet jest prosty (wystarczy wejść na stronę, zalogować się, wybrać z listy brakujące urządzenia i przyłożyć pilota do głośnika). Jedyne mankamenty to wielkość (mógłby lepiej leżeć w dłoni) i żywotność baterii. Najlepiej od razu kupić akumulatorki (które u mnnie wystarczają na jakieś trzy tygodnie ponieważ ekran podświetla się nawet przy najmniejszym ruchu i w tym czasie pobiera ok. 40 mA). I jeszcze jedno, gorąco polecam polskiego dystrybutora (firmę RTK) za szybką, miłą i profasjonalną obsługę.

W Europie w oficjalnej dystrybucji model URC 9960 chyba nie jest dostępny, a sprowadzając z USA byłby problem z gwarancją.

Pozdrawiam.

krzysiek:

hmm dziwne u mnie ten link działa (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) . tu masz inne dane:

adres email: [email protected]

hmm fakt są jakieś problemy ze stronką, raz się otwiera bez problemów, a za chwilę nie. Chyba trzeb spróbować parę razy w końcu powinno zadziałać... Chyba na jakims marnym serwerze stoi ich strona...

Ukryta Zawartość

Przede wszystkim coś ta strona rtk jest jakaś lewa bo w DNSach jej nie ma. Dwa powód, dla którego w USA i Ewropie są sprzedawane inne model różnych urządzeń jest prosty. Europa, a Polska wogóle, to trzeci świat gdzie nowinki techniczne są niewskazane ze względu na możliwość wystąpienia szoku i tyle.

No faktycznie coś ta stronka RTK chodzi dziwnie. teraz od dłuższego czasu nie mogę na nią wejść i faktycznie coś to związane jest z DNS. A że Polskę traktują jak trzeci świat, to już człowiek zdąrzył się przyzwyczaić, ale że Wielką Brytanię, Niemcy, Francję to mimo wszystko może dziwić (ale nie tyak do końca).

a co do samego pilota, to jak wejdę w posiadanie odpowiedniej ilości walorów płatniczych to sobie chyba kupię...

O tu dane polskiego dystrybutora:

RTK

UL.Junaków 2/115

82-300

Elblag

Fax: +48 55 233 88 21

Telephone: +48 55 236 85 88

E-mail: [email protected]

adres ze strony producenta,.

a strona internetowa RTK nadal nie działa, nie wiem co się dzieje (inna spraw, że jej poziom i wykonanie nie były zbyt wysokie, takie stony robiło sie z 3-4 lata temu, ale to tak na marginesie...)

• 3 tygodnie później...

No i do bani baterie w pilocie starczają na 2 tygodnie :(((((

Zastanawiam się co prawda nad zakupem akumulatorków, ale obawiam się, że przy jego prądożerności na długo mogą nie starczyć. ile cykli ładowaia i rozładowania może wytrzymać taki akumulatorek wielkości bateri AAA/ LR03). jakie polecacie akumulatorki i ile taka zabawa może kosztować (2x4 akumulatorki + ładowarka....

Na Allegro masz b. duży wybór. Ładowarka ok. 30 zł a akumulator ok. 3 zł. Nie kupuj VVPOW, ja mam takie i muszę je jak najszybciej zmienić na inne.

A nie lepej było poczekać na Kameleona 6 drugiej generacji? Ąkumulatory i ładowarkę miałbyś z głowy. A swoją drogą firma OneForAll od razu mogła rozwiązać ten problem. Przy częstym odkręcaniu pokrywy baterii śrubka nie wygląda już estetycznie.

baaaaaaaaaaa, żebym wiedział jak kupowałem, że będzie 2 generacja, to za cholerę bym go nie kupił. ale jak go kupowałem, to jeszcze nie było drugiej generacji. Coraz mniej mi się ten pilot podoba.

A co do śrubki, to też się zastanawiam ile czasu ona wytrzyma przy tak częstej wymianie baterii/akumulatorów (coraz bardziej dochodze do wniosku, że to bubel...

No nie przesadzaj. Fakt, brak ładowarki i wbudowanych akumulatorów jest uciązliwe ale samo działanie pilota jest całkiem niezłe. Obsługuje nietypowe urządzenia takie jak Primare czy Copland, szybko uczy się komend z oryginalnego pilota, funkcję przycisków ustawiasz jak chcesz tylko ......... te nieszczęsne szybkie zużycie baterii. Może kiedyś (jak skończy się gwarancja) to trochę go przerobię i wstawię gniazdo z jakimś układem do bezpośredniego podłączenia ładowarki.

>baad74:

Sam przymierzam się do Kameleona, ale te nietypowe klocki mają najczęściej bardzo typowe sterowanie (Primare ma Sonego, tak jak Arcam - w CD nawet wyświetlacze są takie same).

Pozdrawiam

>Zolty

I tu się mylisz, ani Copland ani tym bardziej Primare nie korzysta z popularnych kodów. Kody obu urządzeń musiałem ściągnąć z internetu (swoją drogą fajnie to rozwiązali).

baad74

ja bym kombinował nad jakimś wyłącznikiem, co by go włączac jak biore do eki i wyłączać jak odkładam, wtedy baterie starczyłby na bardzo długo. A tak cholernik zapala się jak człowiek na niego tylko spojrzy i doprowadza do szału swoim zużuciem baterii. Swoą drogą co im szkodziło dac taki przeącznik???

Zresztą napisałem do RTK maila z pytaniem czy nie ma możliwości w jakiś sposób zmniejszyć jego czułości, ale niestety jeszcze mi nie odpisali...

ps. jaskrawośc ustawiłem na najmniejszy stopień (tak mi się w każdym razie wydaje, bo ja efektów tego nie widzę, moim zdaniem ciągle świeci tak jak świecił....

>Zolty

Druga generacja K6 ma pojawić się w Polsce pod koniec grudnia, więc może warto poczekać.

>ulan

Ja dzwoniłem do RTK i powiedzieli mi, że nie można zmniejszyć szułości w K6. Ale (co dziwne) w K4 jest możliwość odłączenia czujnika wstrzasów i włączanie podświatlania tylko za pomocą wciśnięcia jakiegokolwiek przycisku.

baad74:

hmm w k4 jak to sie robi, czy przy pomocy jakiegoś kodu, czy integracji wewnątrz?

Ja już się zastanawiam, czy nie walic gwarancji i nie pogadać z jakimś znajomym elektronikiem, żeby poszperać w środku, czy nie da się wyłączyć tego cholernego czujnika wstrząsów... żeby mieć schemat tego ustrojstwa...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.