Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze typy i antytypy na inne źródła informacji o tematyce HDTV

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Aaaa oni to wogole. Ciekawe jak długo będą jeszcze trzymać ten dział przynoszacy im straty. Tcl albo inny Chińczyk już czeka na przejęcie.

Poniżej porównanie kalibracji wykonanej przez Kikiego i indywidualnych ustawień użytkownika tego samego TV :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To jest jeszcze dobre :

''Ok. 2% widzów czasami ogląda (przeżywa) video w całkowitych ciemnościach.Muszą za czerń zapłacić extra kasę. Nie kupujcie TV na IPS bez lokalnego wygaszania...To 2% ale na forum to już 80% głosów. Podobnie jak było z dobijaniem plazm;

90% piało z zachwytu a :księgowy: zamykał produkcję.

Poszukiwaczy lepszej jakość namawiam na PANAS DX9xx lub Soniak 9XX.

Tylko, że trzeba dołożyć 6 000 złotych a efektów i tak się nie zobaczy. ''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i mamy odpowiedź Kikiego na fotki z kalibracji :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do kikiego, Kiki pisze :

''ROZMYTY OBRAZ

Przy częstotliwości odświeżania 50 Hz każda klatka jest widoczna przez 0,02 sekundy. W tym czasie oko przesuwa się, ale obiekt pozostaje w tym samym miejscu. Z tego powodu jego obraz na siatkówce jest niewyraźny.

''LEPSZY OBRAZ

Przy 100 Hz każda klatka jest widoczna tylko przez 0,01 sekundy. Klatki pośrednie (2, 4, 6) nie pochodzą z przesłanego sygnału, ale muszą być wygenerowane elektronicznie. Obraz widziany przez obserwatora jest mniej rozmyty.''

Ukryta Zawartość

-------------------

Poniżej przykład tego co realnie i obiektywnie rejestruje kamera (a nie że jest to tylko subiektywny efekt przesuwającego się oka) przy szybkim ruchu dla 50hz i 100hz :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poniższy rysunek z poniższej stronki bardzo dobrze obrazuje ataki na forum Kikiego na IPS-y z wygaszaniem strefowym :

humor.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Na forum hdtvpolska ukazał się test nowego OLED-a od Philipsa.

Jak zwykle w większości bardzo rzeczowy i fachowy. Tylko niestety, moim zdaniem, poprzez jeden akapit, całkowicie zepsuty. Miałem wrażenie jakbym czytał zwykłą laurkę marketingową.

Przeczytajcie zresztą sami:

,,Osoby, które nadal martwią się o trwałość panelu organicznego powinny zapamiętać następujący komunikat: W sprawie trwałości matryc organicznych, firma LG (która jest producentem) oświadczyła, że panele z 2016 roku mogą przepracować aż 100 000 godzin. Po tym czasie jasność może spaść o 50%. Myślę, że ta informacja raz na zawsze pogrzebie mit o problemach z trwałością OLED’ów. Mit, który powtarzany jest jak mantra przez niektóre osoby.''

Źródło: https://hdtvpolska.com/philips-pos901f-test-pierwszy-oled-ambilight-android-tv/

No ja osobiście nie uważam, że powinienem zapamiętywać raz na zawsze jakiekolwiek zapewnienia producenta. A zadaniem testera nie jest ich przedruk i to jeszcze pogrubionym tekstem, ale własnoręczne sprawdzenie.

Jeśli czegoś testujący nie jest w stanie sprawdzić to nie powinien tych informacji zamieszczać w swoim teście.

Przecież to ma być test a nie przedruk informacji reklamowych.

Skoro Maciej i Philips jest tak bardzo pewien tych podanych informacji to może powinni zagwarantować tą trwałość klientom?

I jeszcze jedna uwaga. W teście nie znalazłem informacji o możliwości wypaleń matrycy OLED, a to przecież główna bolączka tego produktu.

• 2 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jako komentarz do słów Macieja K. można podać przykład forumowicza z forum hdtvpolska.

W modelu LG OLED 65B6J ma wypalone logo na ekranie. TV ma 2000h pracy za sobą.Jest z maja tego roku.

A mieliśmy sobie wbić do głów, że trwałość tego panelu to 100000h. Może i tak ale jak widać na tym przykładzie z plamami i wypaleniami na ekranie.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dzisiaj na forum HDTV czarnym pojawił się taki wpis. Mocno mnie zbulwersował:

http://www.hdtv.com.pl/forum/newreply.php?do=newreply&p=1337195

Zacytuję bo może szybko zniknąć. forumowicz @lobos pisze:

,,Jedno wielkie dziadostwo!

Ja dodam od siebie, że straciłem resztki szacunku dla "Władzy" po tym jak załatwiona została sprawa wygranych rzekomo przeze mnie nagród w konkursie "wytypuj cenę w przedziale od 1 do 10zł.".

Na pewno pamiętacie... Było to kawał czasu temu. Podziękowałem za wygraną i zadeklarowałem przekazanie nagród do Domu Dziecka w Krakowie.

Po wymianie kilku maili stanęło na NICZYM! Kiki zapewniał, że wszystko będzie załatwione.

Po kolejnych mailach z mojej strony zwody i info, że księgowa jest na urlopie i jak wróci...

Chyba się Jej przedłużyło, bo tak jak wspomniałem do dziś dnia temat nie jest załatwiony.

Nie chodzi tu o mnie tylko Dzieciaki. Hasła w stylu "Brawo Ty!" i taki kwas?! WSTYD!

Dziękuję bardzo. Po co to wszystko? Jakieś konkursy i obietnice bez pokrycia?

Umówmy się to był sprzęt, który zalegał na magazynie i miała to być czystka, ale chodzi o sam fakt.''

Wypowiedzi komentujące ten ubolewania godny fakt są bez słowa wytłumaczenia usuwane.

Podglądanie PW, banowanie konta za polecanie produktów nie po myśli moderatorów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kiki złapany na udawaniu opisywania ''wrażeń za zakupu'' :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety ostatnim czasem zauważyłem podobne zachowanie na forum audio.com.pl

Otoż wszedłem w niewielką dyskusje z użytkownikiem f1angel i zostałem z banowany.

No bo jak śmiałem nie zgadzać się z jego teoriami. Jest to niby normalny użytkownik jak my wszyscy jednak dziwnie ma większe możliwości i prawa od innych.

Proszę także uważać na tą osobę.

Pisałem tez o tym forum kilka miesięcy temu nie jaki moderator RoRo jak mu wytkałem błędy i banialuki w pisaniu i podważałem jego zdanie zaczął kasować moje posty i napisał mi że moderator ma zawsze racje

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A tym razem pochwale hdtv.com.pl

Parę dni temu napisałem coś takiego.

W dniu 4.01.2017 o 14:55, gość napisał:

Dzisiaj na forum HDTV czarnym pojawił się taki wpis. Mocno mnie zbulwersował:

http://www.hdtv.com.pl/forum/newreply.php?do=newreply&p=1337195

Zacytuję bo może szybko zniknąć. forumowicz @lobos pisze:

,,Jedno wielkie dziadostwo!

Ja dodam od siebie, że straciłem resztki szacunku dla "Władzy" po tym jak załatwiona została sprawa wygranych rzekomo przeze mnie nagród w konkursie "wytypuj cenę w przedziale od 1 do 10zł.".

Na pewno pamiętacie... Było to kawał czasu temu. Podziękowałem za wygraną i zadeklarowałem przekazanie nagród do Domu Dziecka w Krakowie.

Po wymianie kilku maili stanęło na NICZYM! Kiki zapewniał, że wszystko będzie załatwione.

Po kolejnych mailach z mojej strony zwody i info, że księgowa jest na urlopie i jak wróci...

Chyba się Jej przedłużyło, bo tak jak wspomniałem do dziś dnia temat nie jest załatwiony.

Nie chodzi tu o mnie tylko Dzieciaki. Hasła w stylu "Brawo Ty!" i taki kwas?! WSTYD!

Dziękuję bardzo. Po co to wszystko? Jakieś konkursy i obietnice bez pokrycia?

Umówmy się to był sprzęt, który zalegał na magazynie i miała to być czystka, ale chodzi o sam fakt.''

Wypowiedzi komentujące ten ubolewania godny fakt są bez słowa wytłumaczenia usuwane.

Wczoraj admin co prawda ani słowem nie wytłumaczył, dlaczego usuwał posty w dyskusji, ale zapewnił publicznie, że zostanie to naprawione w najbliższych dniach i dzieciaki nagrody dostaną. Mało tego, jeśli by do tego nie doszło to on zobowiązuje się ze swojej kasy 2000zł przelać na dom dziecka.

Na forum odbył się nowy konkurs z nagrodami i właśnie trwają rozmowy, może też się uda jakoś zamienić nagrody na kasę ( bo golarki, radia samochodowe raczej są mało dla dzieci przydatne) i wspomóc jakieś łobuziaki.

Nawet sam się na jakąś nagrodę załapałem:-)

No cóż, udzielałem się trochę na jednym i na drugim forum i swoją opinię wyrobiłem. HDTV Polska to dla mnie znacznie bardziej wiarygodny portal, chłopaki znają się na rzeczy, wszystko mierzą, opisują, tego bym się spodziewał po recenzji. Natomiast hdtv.com.pl to dla mnie błazenada w wykonaniu właścicieli forum, którzy nie dość, że mają marną wiedzę, to jeszcze piszą wszystko to, czego sobie aktualny sponsor zażyczy. Delikatnie mówiąc odradzam to forum, a mniej delikatnie, to jest prawdziwy ściek, na którym z nieznanych mi przyczyn przebywa wiele osób.

Uwaga nie słuchajcie tego gościa co wkleił (już nie pierwszy raz, co jakiś czas tak robi) te fotki z tv na matrycy IPS (to jest celowa manipulacja ustawieniami aparatu) :

Ukryta Zawartość

Na portalu tweakers, co robią profesjonalne fotki przedstawiające czerń matryc przy zgaszonym świetle, tylko OLED-y mają taką czerń, przykład poniżej, :

LG 55"-EG910V OLED

Ukryta Zawartość

LG G6 OLED

Ukryta Zawartość

Philips 49 Pus 6561 (IPS) przy dokładnie tych samych nastawach aparatu ma taką czerń :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Następna manipulacja kikiego, kiki pisze w wątku o tej serii Philipsa która cierpi na banding że ma dwa modele i żaden nie ma bandingu :

Ukryta Zawartość

Tyle tylko że on ma akurat starsze modele gdzie jest inna (droższa i lepsza) realizacja konstrukcyjna podświetlania. Normalnie non stop trzeba czuwać i prostować jego wpisy na innych forach bo jak na jego forum wejdziesz z nim w dyskusję, to cię już tam nie ma.

Ukryta Zawartość

Uwaga na dużą ilość postów napisanych przez spore ilości klonów kikiego na różnych forach, który zawsze w nich twierdzi że u niego zupełnie nie istnieją specyficzne wady czy niedopracowania w związku z oszczędnościami konstrukcyjnymi(występujące w danych modelach) w tv które intensywnie reklamuje na swoim forum. Zawsze jest ten sam scenariusz, najpierw rejestruje klona, potem dla niepoznaki pisze kilka postów np pytaniami o myszki itp, a potem nagle zaczyna pisać (w typowy bardzo charakterystyczny dla siebie sposób) masowe posty zachwalające te modele które są najbardziej polecane przez Kikiego.

Kiki ma bardzo specyficzną składnię pisowni i bardzo nietypowe powiedzonka, np to o butach, poniżej dwa takie przykłady klonów :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zawsze pada takie charakterystyczne powiedzenie ''mogą sobie w buty wsadzić.'' , no teraz to pewnie będzie już bardziej uważać, ale jak bym chciał tutaj zacytować wszystkie posty z wielu lat pod różnymi nickami na różnych forach (i jego forum) to by było tego na prawdę bardzo dużo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie dyskutanci:

Jeżeli macie dostęp do internetu to po prostu musicie założyć własne forum.

Takie "jedynie słuszne".

janunio vel bluray z forum Hdtv Kikiego, dziś ktoś tak napisał na forum Kikiego :

'' bluray w każdym wpisie swoim mówi o tym, że Philipsa już się nigdzie kupić nie da lub że jest wyprzedany lub że tylko za granicą już można je już kupić.

...i tak od pół roku już jak nie dłużej.''

i ładnie to tak ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale co ja mam wspólnego z tym gościem ?

Jestem prostym w końcu promotorem LG.

@rybak; oni nie tępią tylko uprawiają klasyczny czarny PR na zlecenie.

Kurczę ja nie wiem czy to jest normalne (i czy to jest tylko przypadek ?) że na forum Kikiego w dziale Oled, ciągle pojawiają się posty gdzie ludzie zastanawiają się lub pytają o Philipsy z serii pus na matrycy IPS. A przecież wiadomo że jak jest zakładka OLED to tam biega o czerń absolutną.

• 2 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Niestety na tym forum jest bardzo dużo ,, forumowiczów'', moim zdaniem typowych śpiochów.

Popatrz, że ten forumowicz założył konto 10 lat temu i popełnił w tym czasie 14 postów i chyba wszystkie w styczniu tego roku:-)

Po dziesięciu latach mu się przypomniało, że trzeba by coś na tym forum napisać? Ten to ma pamieć, nawet hasło pamiętał.

Kiki i ekipa mają niezliczoną ilość użytecznych klonów, do niedawna bardzo łatwo było je rozpoznać po typowej bardzo specyficznej charakterystycznej składni zdaniowej i dość nietypowych charakterystycznych powiedzonkach. Ale jak niedawno podałem kilka przykładów takich klonów z wyszczególnieniem kilku charakterystycznych cech pozwalających na zidentyfikowanie klonów, to oczywiście zostało wprowadzonych kilka poprawek nieco utrudniających wcześniejszą bardzo łatwą identyfikację.

• 4 tygodnie później...

Ja też bana dostałem od AR2 i to dożywotniego.

Śmieszne bo tam była jakaś akcjia z nagrodami i niby miałem bostać coś i dostałem....nagroda=Bana dożywotniego :)

AR2 powiedział,,iż jestem pracownikiem sklepu i konkurencja i temu mnie usunęli ..ręce i cycki opadają co tam się dzieje :)

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.