Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze typy i antytypy na inne źródła informacji o tematyce HDTV

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dosłownie we własnym domu, bo Ar2 to zdaje się Kiki -ego syn :)

Administrują może na zmianę i dają na przemian rodzinne bany :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) całkiem zabawny temat, początki hdtv :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najlepsze jest to: "Jak mówię nikt ale to nikt nie zapomni jak twój ojciec zapomniał sobie zmienić konta i sam sobie polecał telewizory a gdzie wszyscy z tego ostro jechali na audio stereo ("super sprzedawcy")"

I kilka innych postów o zakładaniu kilku kont i wciskaniu sprzętu :D Niektórzy się nie zmieniają...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)
  • 3 tygodnie później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Rzadko jestem zgodny z kolegą pmcomp.

Tutaj jednak muszę wyrazić z nim solidarność. Sam doświadczyłem parę lat temu tego rodzaju cenzury na forum HDTVPOLSKA.

Wtedy wielu pisało, że to niemożliwe. Jak widać praktyka ta była i jest tam stosowana cały czas:

https://hdtvpolska.com/forum/topic/32905-muza-filmy-i-sprz%C4%99t-pmcompa-jest-nirvana/?do=findComment&comment=412348

W dniu 10.08.2014 o 22:48, pmcomp napisał:

W imieniu hdtvpolska.com napiszę tak:

poskarż się do prokuratury, ABW, agenta Tomka albo do Premiera Tuska.

?

Nikt tam po Tobie nie płacze, udzielaj się tu.

Powodzenia.

Pozdro

A koledze pmcomp mogę tylko przypomnieć jego post skierowany do mnie kiedy o tej formie cenzury napisałem.

Teraz dotknęła jego osobiście.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja wcale tego nie neguję.

Tylko wskazuję na bulwersujący fakt, że forum hdtvpolska stosuje cenzurę wpisów, które mają się u nich ukazać.

Niczym nieuzasadnioną regulaminowo.

Dodatkowo wskazuję, że teraz dotknęła ona osoby która trzy lata temu gdy na mnie taką samą cenzurę nałożono,lekceważąco i pogardliwie pisała :

,,poskarż się do prokuratury, ABW, agenta Tomka albo do Premiera Tuska.

?

Powodzenia.''

Zastanawiam się więc jakiej rady jemu teraz udzielić? Jak uważasz?

Bo mnie się wydaje, że rada powinna być tylko jedna. My forumowicze powinniśmy być solidarni i ostro piętnować tego rodzaju nieregulaminową cenzurę.

Bo jeśli tej solidarności wykazywać nie będziemy, jak to zrobił pmcomp trzy lata temu, to ta sama forma cenzury może zostać zastosowana także w naszym przypadku, o czym się boleśnie kolega pmcomp przekonał.

Zapomnij o solidarności, ja mam Bana na pół roku u Kikiego bo klamałem.

To że pisałem i stawałem w obronie innych to mam nagrodę.

Nikt za Tobą czy za mną się nie wstawi.

Ja mam Bana a inni dalej sobie piszą.

Nie ma solidarności i nie będzie.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No to jak widzisz mamy przynajmniej ten temat, gdzie każdy może swoje uwagi o miejscach z których czerpie wiedzę o tematyce HDTV, zamieścić.

I te które nas cieszą i te które bulwersują.

Tylko taki temat jak ten, powinien dotyczyć tylko macierzystego forum.

W takim temacie powinno się pisać o bolączkach danego forum, co nam się nie podoba, co by można było zmienić itp.

Każde forum powinno mieć taki temat i administracja nie powinna dawać punktów ostrzeżeń ani banów za to ze user pisze bo go coś boli na forum i chciałby coś zmienić. Administracja powinna wyciągać wnioski i po nikąd dostosowywać się do użytkowników, bo niestety ale forum żyje dzięki użytkownikom a nie reklamom.

No i zapiska w regulaminie HDTV.COM o karach pieniężnych to jakiś absurd i porażka na całej linii.

W dniu 26.05.2017 o 18:13, gość napisał:

Ja wcale tego nie neguję.

Tylko wskazuję na bulwersujący fakt, że forum hdtvpolska stosuje cenzurę wpisów, które mają się u nich ukazać.

Niczym nieuzasadnioną regulaminowo.

Dodatkowo wskazuję, że teraz dotknęła ona osoby która trzy lata temu gdy na mnie taką samą cenzurę nałożono,lekceważąco i pogardliwie pisała :

,,poskarż się do prokuratury, ABW, agenta Tomka albo do Premiera Tuska.

?

Powodzenia.''

Zastanawiam się więc jakiej rady jemu teraz udzielić? Jak uważasz?

Bo mnie się wydaje, że rada powinna być tylko jedna. My forumowicze powinniśmy być solidarni i ostro piętnować tego rodzaju nieregulaminową cenzurę.

Bo jeśli tej solidarności wykazywać nie będziemy, jak to zrobił pmcomp trzy lata temu, to ta sama forma cenzury może zostać zastosowana także w naszym przypadku, o czym się boleśnie kolega pmcomp przekonał.

Nie mierz wszystkich swoja miarą.

Ja się do Tuska czy prokuratury nie skarżę i nie latam z jęzorem po całym internecie. Zawsze mam wybór. I go dokonuję.

Mam w doopie twoje rady. Radzę sobie sam. Od zawsze w życiu.

I proszę nie wykorzystuj mojej osoby do udowadniania własnych tez bo ja z nimi i z tobą nie mam i nie chcę mieć nic wspólnego.

W dniu 26.05.2017 o 18:31, gość napisał:

No to jak widzisz mamy przynajmniej ten temat, gdzie każdy może swoje uwagi o miejscach z których czerpie wiedzę o tematyce HDTV, zamieścić.

I te które nas cieszą i te które bulwersują.

Nie, mamy temat w którym wylewasz swoje żale.

Cóż, wolno ci.

Muszę przewietrzyć mój system…

Zapomnij o solidarności, ja mam Bana na pół roku u Kikiego bo klamałem.

To że pisałem i stawałem w obronie innych to mam nagrodę.

Nikt za Tobą czy za mną się nie wstawi.

Ja mam Bana a inni dalej sobie piszą.

Nie ma solidarności i nie będzie.

Nu, nu, nu! Wstawiali się! Ale to nic nie daję na tym forum.

Nie przejmuje się za bardzo. Ja o Tobie pamiętam.)))

Już mam zatyczki do uszu z logo Denon oraz podstawki pod kable.

Czekam na Twój powrót , wtedy dam fotki))))

Czołem, Kapusta.))

Nie wiem po co w ogóle tam piszecie i dokładacie swoją cegiełkę, do sukcesu tego śmieciowego forum.

Dział o TV, testy nadal trzyma poziom totalnego dna od 10 lat :) Testujący do dziś nie podaje podstawowych pomiarów bo są niewygodne w rozsiewaniu jego propagandy.

Dział audio nadal zdominowany przez hi-end od JBL i Harmana ? :)

Nie wiem po co w ogóle tam piszecie i dokładacie swoją cegiełkę, do sukcesu tego śmieciowego forum.

Dział o TV, testy nadal trzyma poziom totalnego dna od 10 lat :) Testujący do dziś nie podaje podstawowych pomiarów bo są niewygodne w rozsiewaniu jego propagandy.

Dział audio nadal zdominowany przez hi-end od JBL i Harmana ? :)

Dzial audio byl ostatnio zdominowany przez Marantza / Denona i atmosa i auro. Wiec bardzo ciekawie. Teraz od miesiaca prym wiedzie Klipsch 280 i onkyo rz800. Wszyscy sie nad tym spuszczaja.

Ale ogolnie trzeba przyznac ze dzial audio - kino domowe jest na hdtvcom w porzadku. Przyjazna rodzinna atmosfera, fajne pomysly i nawet ciekawe DIY.

Jezeli chodzi o dzial TV fakt, zdominowany przez kikiego ale sa tez ludzie "anty" propozycja kikiego i o dziwo jeszcze nie zbanowani.

Co do HDTVpolska z ostatnich relacji sami widzicie ze tam dochodzi "podobno" do moderacji postow wiec moim zdaniem jest to gorsze niz usuniecie posta czy bana z prowadzenie konkurencyjnej sprzedazy.

Zreszta na HDTVpolska maja w tylku nowych uzytkownikow i pytan o TV. Mnie olali. Rozumiem ze maja gdzies wkolko te same powtarzajace sie pytania, ale jakbyscie sie czuli na miejscu nowego uzytkownika, ktory przewertuje kilka stron, znajdzie dwa tematy powiazane z jego problemem. Napisze swoje zapytanie w jednym z tych tematow i cisza. Mi na dzien dzisiejszy hdtvpolska nie przypada do gustu.

Znowoz jezeli chodzi o audio na audiostereo, To jezeli chodzi o stereo, to raczej sa tu ludzie o wyzszych wymaganiach niz na hdtvcom. Jak poczytalem raz tematy w dziale Hi-end zlapalem sie za glowe jakie Voodoo tam ludzie pisza i wiecej tam nie zagladam, nie ta liga nie ten poziom dla mnie.

Tutaj jak szukac opinii o stereo, to raczej polka srednia/wyrzsza, wyzsza, najwyzsza i audiovoodo. A na hdtvcom jest nastawienie raczej na polke niska i srednia. Takie odnosze wrazenie, wiec sami rozumiecie.

A dzial kina domowego tutaj jest na bardzo niskim poziomie, brakuje "motoru" - ludzi, ktozy udzielaliby sie i chwalili swoimi salkami. Na hdtv jest bardziej "zeklbym kolorowo" i przyjazniej. Wkolko ktos cos nowego testuje czy poprawia. Nowe salki powstaja, nowe projekty. Tu tego nie ma.

Niby sa ci sami ludzie tu na forum i na hdtvcom: ekipa auro, lolek, bipo, savron i wielu innych ale jednak jak cos zmieniaja, upgraduja to chwala sie na hdtvcom a nie tutaj.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Co do HDTVpolska z ostatnich relacji sami widzicie ze tam dochodzi "podobno" do moderacji postow wiec moim zdaniem jest to gorsze niz usuniecie posta czy bana z prowadzenie konkurencyjnej sprzedazy.

Niestety nie podobno tylko na pewno. Moje posty ukazywały się tam lub też nie z dużym opóźnieniem po wcześniejszym zatwierdzeniu przez moderatora.

Normalna cenzura jak za komuny.

Teraz pmcomp tam pisze dużymi czerwonymi literami:

,,PONIEWAŻ PISANE PRZEZE MNIE POSTY PODLEGAJĄ MODEROWANIU PRZED OPUBLIKOWANIEM, ZAPRZESTAJĘ PISANIA NA TYM BLOGU DO CZASU USUNIĘCIA BLOKADY.''

Nu, nu, nu! Wstawiali się! Ale to nic nie daję na tym forum.

Nie przejmuje się za bardzo. Ja o Tobie pamiętam.)))

Już mam zatyczki do uszu z logo Denon oraz podstawki pod kable.

Czekam na Twój powrót , wtedy dam fotki))))

Czołem, Kapusta.))

Witaj o Wielki :)

Na mój post na HDTV to musisz poczekać do listopada.

Zatyczki? :D

No to będą gadać że nie mogłem już słuchać Denona :D

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No to mamy oficjalne potwierdzenie admina forum HDTVPOLSKA o stosowanie cenzury postów : ,,moderacja postów co niektórych użytkowników''.

Gmeru ani słowem nie odniósł się do tego jakim punktem regulaminu jest podyktowane takie cenzurowanie postów forumowiczów nawet przed ich ukazaniem się na forum.

Jak zastosowana taką właśnie formę cenzury w stosunku do moich na tym forum wpisów to też żadnego uzasadnienia regulaminowego nie otrzymałem.

Napisał natomiast bardzo ciekawą rzecz. Uzasadnił tą formę moderowania mejlami od producentów TV!

Nieźle co? To dla kogo jest to forum? Dla producentów?

Poczytajcie sami:

https://hdtvpolska.com/forum/topic/32905-muza-filmy-i-sprz%C4%99t-pmcompa-jest-nirvana/?do=findComment&comment=413660

A to producentowi nie podoba się ze ktoś sobie skacze do gardeł czy że jeździe się na jego tv?

Co producenta interesuje że ktoś się kłóci.

A jak robią buble to niech się nie dziwią że ludzie je krytykują.

Witam.

Czytam tamto forum regularnie i z tego co widziałem to Gmeru pisał z jakiego powodu nakłada moderację postów na pmcomp i kilku innych trolli. Nawet założył dedykowany temu zagadnieniu temat na forum. Skoro tak skrupulatnie śledzisz hdtvpolska to powinieneś go zauważyć HQ. I tak łagodnie ich potraktował, na każdym innym forum dostaliby bana na zawsze za chlew jaki robili, nie dało się czytać tematów bo wszędzie były prostackie kłótnie i wyzywanie się nawzajem pmcomp i binary, grożenie pobiciem i sądem. Każdy temat rozwalali zalewając go ściekiem spamu, wulgaryzmów i wycieczek osobistych. Kolejny trzeci troll, artomoher, banita z forum sklepu kikiego dostał moderacje wypowiedzi za spam i obrażanie. Od tamtej pory się nie odezwał więcej. Przypadek? Nie sądzę. 2015 vel Janunio to wiadomo, wystarczy tutaj poczytać jego radosną twórczość. Każdy kto odwiedza tamto forum widział co tam się działo. Użytkownicy wielokrotnie narzekali na nich. Ty na pewno też widziałeś ten chlew jaki tam robili. Oni tam powinni mieć bany, a nie cenzurę.

Znalazłem ten temat.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 31.05.2017 o 11:49, wrzaskun snake napisał:

Oni tam powinni mieć bany, a nie cenzurę.

Otóż to.

Można moderować wpisy jeśli są nieregulaminowe i karać łącznie z banem osoby je zamieszczające,nie wolno natomiast , moim zdaniem,cenzurować wpisów zanim się ukażą.

Ja nie znalazłem żadnego punktu ich regulaminu który by na to pozwalał. Znasz taki?

Na mnie nałożono tam tego typu cenzurę za pisanie o łamaniu w moim przypadku warunków gwarancji Sony. Nie było w moich wpisach żadnych obraźliwych, niecenzuralnych słów. A niczym nie wytłumaczona cenzura była.

Teraz jak czytam wypowiedź Gmeru bywa podyktowana mejlami od producenta.

W dniu 31.05.2017 o 11:49, wrzaskun snake napisał:

Dzięki za linka. Tego nie znałem.

W moim przypadku, ta cenzura była nałożona parę lat przed taką oficjalną informacją.

To w takim razie jest chyba pierwsze forum na którym admin oficjalnie przyznaje, że niektóre osoby mogą mieć nałożoną cenzurę przed ukazaniem się ich wpisów.

Przeczytałem regulamin HDTVPOLSKA i nie znajduję tam paragrafu informującego forumowiczów o takiej formie możliwej cenzury.

Znalazłem inny przeczący wręcz tego rodzaju praktykom:

,,Prawa użytkowników

1.Każdy użytkownik ma prawo do własnych opinii i poglądów oraz do tego, żeby traktowano go z szacunkiem.

2.Każdy użytkownik ma prawo wypowiadać się swobodnie na forum, zakładać tematy i pisać posty o ile jego wypowiedzi nie łamią regulaminu.

• 3 tygodnie później...

Hit dzisiejszego dnia na forum kikiego jest taki (komentarz kikiego pod fotką) :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja jako typ dodam Sony XD93. Zakupilem kosztem LG C6/B6. Nie zaluje. ( Choc orginalnie mial byc DX900 - niestety jego podstawa jest dosc problematyczna, wiec dzieki niej niestety odpadl ).

Na czern nie narzekam, na kolory nie narzekam, na HDR nie narzekam, na rozdzielczosc nie narzekam. To zasluga 10 bitowego panelu VA o rozdzielczosci 4K, precesingu od Sony, oraz niezaleznym strefa podswietlania (32 strefy).

Clouding minimalny - widoczny jedynie jesli ktos oglada w calkowitej ciemnosci. Do tego telewizor porzadnie zapakowany, wykonany, 5 lat gwarancji, plus nizsza cena (ja swoj kupilem za 1000 funtow, co stanowilo mega okazje).

Ciagle sa dostepne ostatnie sztuki w duzo nizszej niz orginalne cenie, jesli ktos sie zastanawia nie powinien.

Pelen test tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i porownanie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

No tak, druga fotka to jest właśnie to co pasuje kikiemu (tj żeby właśnie tak ludzie testowali jego telewizory), czyli moment kiedy tzw global dimming załącza się w trybie na max :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ehh z tym kikim to juz od lat tak jest wiec po co ciagle to walkowac, najbardziej smieszyly mnie tematy gdzie po poleceniu danego modelu philipsa bylo 10 stron hejtu na ten tv bo sie pierniczyl co chwile, a i tak po tych 10 stronach jak ktos spytal co kupic to wlasnie ten tv byl przez niego polecany :D, usowanie tez jest nagminne, ale to juz wszyscy wiemy wiec po co robic reklame, bo przeciez niewazne jak mowia wazne ze mowia :D, a co do tego sony 93 to hmm, jesli Dawid chciales go zachwalic to ci cos nie wyszlo bo czytam tylko ze nie narzekasz ale zachwytu brak :DDD

a biorac pod uwage filmik wyzej to ten szajsung cos strasznie swieci, jakby nieustawiony

a co do tego sony 93 to hmm, jesli Dawid chciales go zachwalic to ci cos nie wyszlo bo czytam tylko ze nie narzekasz ale zachwytu brak :DDD

Heh :P

Przede wszystkim to z rozpedu pomylilem watki. Zas co do samego TV, jestem bardzo zadowolony. Jesli w LCD-LED chce sie lepiej w tym samym rozmiarze (55-58 cali), to zostaje tylko nastepca XD93 czyli XE93, potem ZD9 i DX900. Jako ze udalo mi sie kupic nowy tv z 5-letnia gwarancja za 1000 funtow, to juz w ogole szalenstwo. ;)

Kontent HDR z 10 bitowym przekazem wyglada jak dla mnie oblednie, mimo ze ten tv nie jest liderem w HDR (srednio ma 700 nitow, przy ciemniejszych scenach dochodzi do 950 nitow, a przy jasnych nie schodzi poza 550 nitow), plus nie meczy sie jak np. topowe telewizory Samsung ktore maja niby ponad 1000 nitow, ale to tylko przez pare sekund, gdyz potem schodza ponizej 500 nitow i srednio maja gorszy wynik. ;)

Panel jest swietnie rownomiernie podswietlony, czysty.

Sama matryca 4K VA 10 bit, zapewnia swietny obraz - kolory/kontrast/czern/plynnosc ruchu. Jak dla mnie mozna smialo stawiac tv kolo OLED'a. Poza calkowicie nocnymi seansami (w pelnej ciemnosci) gdzie jednak OLED od LG znika - choc wyraznie gubi detale w czerniach, zas Sony nie - nie mozna nic temu telewizorowi zarzucic.

Telewizor jest fajnie skalibrowany (tryb cinema pro). Wiec jesli ktos nie chce wykonywac profesjonalnej kalibracji, to nie musi.

Wykonanie telewizora to rowniez najwyzsza polka - jak przystalo na jeden z modeli flagowych(ZD9 oraz XD93/94) 2016 od Sony.

Po aktualizacjach, android dziala plynnie, input lag rowniez zmalal (wazne dla mnie, jako czynnego uzytkownika PS4), plus telewizor ciagle ma wsparcie od Sony.

Podsumowujac jesli ktos szuka swietnego telewizora, a nie chce jeszcze kupowac OLED'a, ten TV ma pelna moja rekomendacje. Owszem mozna lepiej, ale trzeba juz troche doplacic - tv ktore wymienilem - ten sam mozna jeszcze kupic na wyprzedazy w bardzo atrakcyjnej cenie.

Ps.

a biorac pod uwage filmik wyzej to ten szajsung cos strasznie swieci, jakby nieustawiony

Oba telewizory sa ustawione tak samo. Sony jest po prostu lepszy. Samsung jakos nie moze sie odnalezc od paru lat.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.