Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Focal (816W)-zródło SM6,-dylemat wzmocnienie.

Gracjan

Rekomendowane odpowiedzi

No i tak-co posłuchać -Xindak PA-M+SM6,Advance AcousticX-A 160+ SM6,-ma być moc-a lokal dobre 27 m2,ma być nie krzykliwie na górze,dobra kontrola basu -na te pieniądze oczywiście,albo może ATC p1 -,wększa kasa ale może warto,tylko czy do tego zródła i tych kolumn to się nadaje?Pokój akustycznie przystosowany-bez pomiarów :) ale dywan i meble w nim mam .he he-nie powaga,pokój jest przystosowany. ;)

Te xindaki ciągle są odsprzedawane-co z nimi?-lipa taka?

Xindak PA-M to pod względem brzmieniowym świetne rozwiązanie, ale masz duźy pokój, może trochę zabraknąć mocy. Spróbowałbym posłuchać hybrydy lampowej Vincent SV-227 lub jeszcze lepiej pod względem brzmieniowym SV-237.

Jeśli szukasz rozwiązania uniwersalnego, to zwróć jeszcze uwagę na integrę Primare I32 z wbudowanym modułem streamingowym MM30 (mamy tak skonfigurowane urządzenie do odsłuchu, świetnie, dynamicznie brzmi, oferuje dużą moc i ma bardzo dopracowaną aplikację).

Mocnym, ciepłym i bardzo dociążonym wzmacniaczem jest także Anthem Integrated 225, który moźemy połączyć z SM6 lub pozostać przy systemie Naim ze świetnymi streamerami i końcówką mocy.

Brzmieniowo jednak nic nie przebije ATC P1.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, w naszym salonie możesz także wypożyczyć urządzenia do testu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Spróbowałbym posłuchać hybrydy lampowej Vincent SV-227 lub jeszcze lepiej pod względem brzmieniowym SV-237.

Dziękuję -ale czy Panowie słyszeli to połączenie z Chorusem (W) +SM6 ?

Nie sztuka kliknąć że coś tam ładnie gra,sztuką jest to dobrać-a ja Vincenta+SM6+Chorusy nie widzę,226 Vincent po prostu grał strasznie wyrazną górą,więc model nowy 227 zagra inaczej?

ATC P1-znam z testów-Panowie piszą że żaden z w/w ich nie przebije-ale czy Panowie robili takie połączenie-czyli SM6+ATC+Chorusy-zapewne nie ;)

Do tego połączenia jeszcze może by było fajnie skorzystać z MF M6i-ale tego na stanie nie macie.

Anthema 225 kompletnie nie znam-ale zapoznam się....;)

Co do Naima-to chyba nie ta bajka,przynajmniej do wersji xs2-a na dzielonkę 200+202 to szkoda pieniędzy,z tymi kolumnami +SM6.

Oczywiście serdeczne dzięki za propozycje-tylko szkoda że typowo branżowe.

Dziękuję -ale czy Panowie słyszeli to połączenie z Chorusem (W) +SM6 ?

Nie sztuka kliknąć że coś tam ładnie gra,sztuką jest to dobrać-a ja Vincenta+SM6+Chorusy nie widzę,226 Vincent po prostu grał strasznie wyrazną górą,więc model nowy 227 zagra inaczej?

ATC P1-znam z testów-Panowie piszą że żaden z w/w ich nie przebije-ale czy Panowie robili takie połączenie-czyli SM6+ATC+Chorusy-zapewne nie ;)

Do tego połączenia jeszcze może by było fajnie skorzystać z MF M6i-ale tego na stanie nie macie.

Anthema 225 kompletnie nie znam-ale zapoznam się....;)

Co do Naima-to chyba nie ta bajka,przynajmniej do wersji xs2-a na dzielonkę 200+202 to szkoda pieniędzy,z tymi kolumnami +SM6.

Oczywiście serdeczne dzięki za propozycje-tylko szkoda że typowo branżowe.

Przecież masz napisane wyraźnie

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, w naszym salonie możesz także wypożyczyć urządzenia do testu.

Więc w czym problem ?

Nie ma lepszego rozwiązania jak posłuchanie u siebie !

Nikt Ci nie da pewnej odpowiedzi jakiej oczekujesz . Każdy ma inne pomieszczenie , gust , preferencje . Ne wspomnę że nie zawsze słucha tej samej muzyki .

Wszystkie propozycje słuchaliśmy na kolumnach Focal Chorus, natomiast każdy ma inne preferencje, dlatego zapraszamy na odsłuchy oraz proponujemy wypożyczenie i testy w swoim systemie.

W kwestii Hybrydy Vincent - rzeczywiście stansardowo skonfigurowany wzmacniacz na chiskich fabrycznych lampach tak gra, jednak upgrade lamp już za 300-500 zł. powoduje ogromną zmianę brzmienia. W tej kwestii także jesteśmy w stanie pomóc.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W kwestii Hybrydy Vincent - rzeczywiście stansardowo skonfigurowany wzmacniacz na chiskich fabrycznych lampach tak gra

A mówiłem.......-przepraszam-(pisałem)-nie jest sztuką zaproponować-ale skonfigurować.Było jak z grającej nisko budżetowej Yamachy +MA lub Paradigm.

Dzięki rozważę opcję wszystkie,i serdecznie pozdrawiam.

• 1 miesiąc później...

A mówiłem.......-przepraszam-(pisałem)-nie jest sztuką zaproponować-ale skonfigurować.Było jak z grającej nisko budżetowej Yamachy +MA lub Paradigm.

Dzięki rozważę opcję wszystkie,i serdecznie pozdrawiam.

Nie wiem jak sie ma VIncent 227 do 226 mk2, ale 226 zgrywal sie z chorusami idealnie. To byla synergia - dynamika, detal, barwa i soczyscie. Wszystko na chinolach. Byle tylko ine spieprzyc efektu zrodlem. Mialem taki zestaw x-lat temu i bylo znakomicie w tym budzecie.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

ponoć miedzy 226 a 226 mk2 jest spora różnica-właśnie w jednym jest ciepło i słodkość a drugi to jego przeciwieństwo-ta słodkość i ciepełko to 226-więc mogło być tak jak kolega pisze.

A tak apropo-ani jednego ani drugiego już pod uwagę nie biorę-ewent 237-ale jeszcze zobaczy się.

ponoć miedzy 226 a 226 mk2 jest spora różnica-właśnie w jednym jest ciepło i słodkość a drugi to jego przeciwieństwo-ta słodkość i ciepełko to 226-więc mogło być tak jak kolega pisze.

A tak apropo-ani jednego ani drugiego już pod uwagę nie biorę-ewent 237-ale jeszcze zobaczy się.

Powodzenia :)

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

fajne porównanie atc p1 za blisko 11tysi z pa-m za 4tysie.

Mam PA-M i powiem, że potrzebuje całego dobrego systemu. Z dobrym DACiem jest b.dobrze !(na Amstafach 0 :>)

Z relacji znajomych ( bo sam nie słyszałem) i potwierdzano to chyba w klubie AA, Vincent 226 jest lepszy od następcy 227 - ale to tylko zasłyszane plotki

fajne porównanie atc p1 za blisko 11tysi z pa-m za 4tysie.

I CO TU DZIWNEGO...?CENA?Śmieszny jesteś-........Chodzi o mocne wzmocnienie-a że PRE będzie kiepski-tego już branża ci nie napisze,i z tym ci nie pomoże-tylko że jest O.K-że może być-SPRZEDAĆ I PO ZAWODACH. .....

Z relacji znajomych ( bo sam nie słyszałem) i potwierdzano to chyba w klubie AA, Vincent 226 jest lepszy od następcy 227

Schowaj relacje znajomych,daj odpocząć dziewczynie w kuchni,i nie komentuj towaru którego nie znasz-226-226mk2,227.-EWENT 237....

Gracjan - łatwo się unosisz

primo - Wskazałem Ci źródło informacji - jak chcesz, to zajrzyj do klubu AA albo spytaj Pana Michała z tej firmy. Daję Ci ślad do sprawdzenia - jak nie chcesz, to nie korzystaj ale nie pouczaj mnie. I popracuj nad dialektyką.

secundo - Jeśli już porównywać klocki - to w tej samej kategorii cenowej - np. atc p1 vs denon 2020

A jak nie trzymasz się ceny, to polecam TAD-y

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.