Skocz do zawartości
IGNORED

Android TV Philips 48PFS8109 jako pierwszy minął linię mety - czy inni pójdą tym tropem ?

locoloco

Rekomendowane odpowiedzi

Android TV Philips 48PFS8109 jako pierwszy minął linię mety - czy inni pójdą tym tropem ?

Czy nadeszła nowa era gdzie telewizor to nie telewizor ale właśnie centrum rozrywki domowej.

Philips jako pierwszy minął linię mety ale inni już na przyszły rok zapowiadają swoje wersje Android TV - Sharp, Sony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szczęściem Philips zadbał jednocześnie o znakomita jakość obrazu.

Ale czy to oznacza że era zwykłego telewizora zakończona ???

Ukryta Zawartość

Al w tym nie ma zupełnie nic innowacyjnego, od lat są dostępne urządzenia na androidzie robiące z każdego telewizora "ANDROID TV", tylko tutaj mamy to wbudowane wiec pewnie jak zwykle w takim przypadku gorsze i bardziej ograniczone...

Prawie masz rację .Prawie, bo faktycznie dongl Android jest od kilku już lat dostępny - tyle że rozdzielczość nie była przygotowana stricte do jakości telewizora.

Teraz jest inaczej.. A ograniczenia co do wyboru wszystkich aplikacji o których wspomniałeś też są pomału usuwane.

Nawet z tego poziomu są już ścieżki do wgrywania dowolnych aplikacji.

Gość Gość

(Konto usunięte)

No to jak i na tym forum zacznie się wklejanie ,,newsów'' które są tylko i wyłącznie kryptoreklamą, to blado to widzę.

Prosze popatrzeć jakie ,,newsy'' są na forum do którego wkleił linka locoloco:

http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/111690-dlaczego-projektanci-kochaja-krzywizny.html

To naprawdę pisze on sam jako moderator tamtego forum i zapodaje to do działu newsy.

Widać że masz nie wiele do powiedzenia na temat Android Tv.

Teraz odwracasz kota ogonem - bo znów chcesz błysnąć.

Link newsa tego co podałeś pochodzi z agencjo prasowej Samsunga o ile rozumiesz takie słowo co znaczy.

Widać, że go nie widziałeś AndroidTV Philipsa, nie masz nic do powiedzenia to klepiesz co Ci ślina na język przyniesie - bez żadnego związku z tematem.

Jak tam było na nurkowaniu na Pipi ?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nieprawda.

Link który wkleiłem to Twój post podany w na Twoim forum przez Ciebie w dziale newsy.

Nigdzie nie ma tam informacji, że to jest reklama Samsunga.

To dział newsy na HDTV.

Bardzo bym nie chciał, żeby również na tym forum pod płaszczykiem newsów, przemycać tak prymitywną kryptoreklamę.

Philips Android Tv -to pierwszy na rynku telewizor z tym systemem.

Inne firmy też zapowiadają w przyszłym roku produkcje takich modeli - a możliwości są ogromne.

Temat jest tym bardziej aktualny - ale dotyczy telewizora Android Stricte.

Sam jestem ciekawy czy się przyjmie i w jakiej formie.

bez komentarza...

Gość Gość

(Konto usunięte)

Jak tam było na nurkowaniu na Pipi ?

W ten sposób to możesz moderować swoje forum.

Tutaj jest to odbierane jako zwykłe zaśmiecanie.

Wstyd, że moderator z innego forum, będąc gościem robi od razu bagno.

HQ150 odpuść sobie dyskusję, locoloco jest mistrzem kryptoreklamy.

Philips, philips ponad wszystko - na elektrodzie to już się nie da nic czytać, albo inaczej strach wątek otworzyć, bo jak diabeł z pudełka wysuwa się locoloco i jego philips.Nie ważne, że nikt nie pyta o philipsa - byle coś w tytule było o tv. Nawet jak jest konkretne pytanie: model a, czy b (żaden z nich to philips) zgadnijcie kto się pojawia i z jaką marką ??? Zgadliście - ale nagród nie będzie... Brrrrrrrrrrrrr.............

Ja rozumiem iż kolega żyje ze sprzedaży tv philips (szanuję to) - ale może kolega zamiast spać na kursach zanotowałby iż nachalna reklama - pomijam czy ona ma pokrycie w faktach czy nie (z tym bywa b. róznie) - odrzuca ludzi i od towaru i od naganiacza.

@locoloco jest tu kilku ludzi z branży, są bardzo aktywni, ale mają klasę i styl który póki co jest poza twoim zasięgiem, także może zamiast robić tu kolejny śmietnik z philipsem - skup się na nauce od od ludzi z branży którzy tu działają - czyli czytaj jak można oferować sprzęt którym się handluje i robić to z klasą...

P.S.Mam nadzieję iż moderatorzy audiostereo staną na wysokości zadania...........

P.S. 2 - Ja dzięki takim reklamom, philipsa w sklepie omijam szerokim łukiem - nie jest to z mojej strony złośliwość tylko temat do przemyśleń dla osób szkolących innych na kursach handlu towarem wszelakim. I nie sądzę, że tylko ja tak reaguję

Gość Gość

(Konto usunięte)

HQ150 odpuść sobie dyskusję, locoloco jest mistrzem kryptoreklamy.

No ale właśnie dlatego nie należy odpuszczać, jak nie chcemy tutaj mieć drugiego HDTV.

"takie " tematy na tym forum umieszczamy w dziale Nowości -info dla locoloco

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Częściowo masz rację. Nie chodzi o pokazanie jednego modelu ale początek nowej ery , która czy się komuś podoba czy nie i tak nadejdzie.

Chodzi o to czy nowa technologia się przyjmie i czy obali dotychczasowe przyzwyczajenia.

A na razie zamiast o technologii wszyscy atakują wpis - ha ha.

A wg mnie nowa technologia jest mega rozwojowa i w kolejnych latach inne firmy muszą się zwrócić w tym samym kierunku.

W tym przypadku Philips swoją wizją ma szanse wykreować nowe potrzeby, który był co prawda obok, ale teraz są w środku.

Inne firmy już zwietrzyły podobne szanse dla swoich potrzeb aby znacznie rozbudować multimedia. Tym bardziej, że da się inne aplikacje typu BMC.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Nie chodzi o pokazanie jednego modelu ale początek nowej ery

Jakiej nowej ery?

Od dłuższego czasu piszemy tutaj, że zamiast jakości obrazu i dźwięku producenci dokładają nam do odbiorników tylko świecidełek i wodotrysków.

Natomiast trwałość i jakość pozostawia bardzo wiele do życzenia.

To może na poważnie;

Jakie czekają nas korzyści wynikające z otwartości systemu ANDROID w wersji na TV ?

Pytam bo nie mam kontaktu z tym systemem. Moja słuchawka to stara NOKIA 5230.

Mam także NEXUSA 4 ale leży w szufladzie, głównie z powodu nawyków z Nokią.

Po krótkiej zabawie zassałem aplikacje tuner do gitary (chyba 2 eu) oraz aplikację Moscito do zwalczania

komarów.

Brak mi wyobraźni co do zastosowań w TV.

Otwarte oprogramowanie w telewizorach to na przykład masa nowych aplikacji i funkcji. W smartfonach też najpierw wydawało się to nieprzydatne. Ktoś pamięta jeszcze początki symbiana? ;)

Ja zassałem znacznie więcej przydatnych aplikacji.

Ano takie że Android TV będzie miał inne rozdzielczości dla obrazów niż dongl Android.

Różnica więc powinna być w jakości obrazu.

A tu w sklepie Google jest ich 900000 - więc myślę że każdy coś dla siebie znajdzie, szczególnie że możesz to mieć pod

ręką. Kolejna sprawa to gry. Bez konsoli dostęp do ogromnej ilości.

Dobre również jest to, że wczytana aplikacja szybo się buforuje i się nie zacina - jak miało to miejsce w innych rozwiązaniach.

• 1 miesiąc później...

Na konferencji w Berlinie Philips przedstawił kolejne modele TV z Androidem.

Ukryta Zawartość

I poinformował że wszystkie nowe modele 2015 będą miały na wyposażeniu Androida.

Dodatkowo rozdaje za darmo:

Ukryta Zawartość

To jest system jak zupa pomidorowa , tzn nie każdemu musi smakować

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Philips ? Znaczy kto się kryje za tym logo; producent dzisiejszy rowerów Romet, Eltra, a może ktoś od motocykli Junak ? Wolałbym, żeby ( jak już ktoś wyżej napisał ) robili telewizory z dobrym obrazem, dźwiękiem i stabilnym softem; wiem, co piszę bo mam TV Philips, który od czasu do czasu trzeba i z sieci wyłączyć na parę minut, żeby w ogóle działał, zawiesza się co dzień regularnie itd, itp...Pozdrawiam R.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jak ktoś nie jest w stanie być porządnym graczem na światowym rynku telewizorów - to próbuje podkreślać swoje istnienie za pomocą wodotrysków takich jak ambilight czy Android.

Po raz kolejny starasz się obrazić kogoś, kto ma inne zapatrywanie na daną rzecz.

Nie przesadzajmy i nie bądźmy nadwrażliwi, niczym mimoza. Co tu jest obraźliwego? Niezmiennie uważam amblight za jarmarczno-odpustowe świecidełko i efekciarski (bo nie efektowny) bajer.

Fakt, że NIKT poza Philipsem w to (albo coś podobnego) nie poszedł mówi sam za siebie. Owszem: prawa autorskie, patenty. Gdyby klienci tłumnie rzucili się na tę funkcjonalność - inni producenci kupili by licencję, jak ma to miejsce np. w przypadku dekoderów Dolby czy DTS, masowo montowanych wszędzie. Jeśli algorytm ambilightu lub procesor to jakaś super tajemnica Philipsa - inny kupowali by gotowy moduł i zakładali w swoich produktach. Albo też Philips znacząco zwiększył by produkcję odbiorników z ambilightem. Żadne z wymienionych nie ma miejsca.

Kwestia strategii.

Mogą nie chcieć by konkurencja stosowała ten patent.

Panasonic kupił sobie na trzy lata wyłączność na BD AVATAR 3D.

Nie wiem nawet czy to wydłużyło choć o tydzień agonię plazm.

Ambilight możesz wyłączyć, ale znam kilka osób gustujących w tym rozwiązaniu.

Ja mam wyłączony.

" Gdyby klienci tłumnie rzucili się na tę funkcjonalność, jak ma to miejsce np. w przypadku dekoderów Dolby czy DTS, masowo montowanych wszędzie."

Zły przykład.

Nie było możliwości technicznych stosowania LPCM 5.1 na etapie DVD.

Jedyną alternatywą były patenty dd i dts.

W końcu nie powstały CD stereo z dd/dts i PCM mamy tam do dziś.

Mogą nie chcieć by konkurencja stosowała ten patent.

Zgoda. Ale jeśli widzę ogrome zainteresowanie na rynku - wtedy sam zwiększam produkcję. Zaobserwowałeś coś takiego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.