Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana densena beat-100 na coś innego

Tomasz D.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chyba powiecie że oszalałem. Chce zmienić swojego densena beat-100 na coś innego. Mam dosyć ciepłego brzmienia i tej audiofil coś tam. Bo tak gra densen. Bardzo ciepło. Chce go zamienić w Łodzi w znanym mi komisie. Zresztą tam go 5 lat temu kupiłem za 1700 zł. Teraz jak bym go chciał sprzedać to za jakieś 900-1000 zł. Po prostu chciałbym go zamienić na coś w tej klasie cenowej. Co radzicie? Nie chce już audiofilskiego kolejnego wzmaka. Interesują mnie takie firmy jak denon, luxman ,rotel, matranz, i inne tym podobne.

Wiesz do tej pory miałem tylko ten wzmak który można zaliczyć do audiofilskich. Gra on bardzo ciepło. Być może tak bardzo się nie znam. Przyznaje się. OK spróbuje na miejscu w tym komisie.

Nie, zmieniłem zdanie. Jak mam go sprzedać to za jakieś 1500 zł ,na allegro jest jedyny egzemplarz za 2000 zł. Jest w idealnym stanie i 900 zł to byłby zamach w biały dzień.

Chyba powiecie że oszalałem.

To się w tym środowisku czasem zdarza. ;)

Chce zmienić swojego densena beat-100 na coś innego.Nie chce już audiofilskiego kolejnego wzmaka. Interesują mnie takie firmy jak denon, luxman ,rotel, matranz, i inne tym podobne.

Hmm... a w ogóle miałeś okazję posłuchać ww. "wynalazków"? Jeśli uważasz że z ww. zabawek do 2k cokolwiek zagra lepiej to spróbuj ich wcześniej posłuchać. ;)

Przy okazji, póki jeszcze go nie sprzedałeś przeczytaj to co napisał konik123, weź ten swój piecyk po pachę, idź do jakiegoś sklepu i posłuchaj jak zagra z innymi kolumnami.

Skoro masz już dosyć ciepłego brzmienia i sądzisz, że potrzebujesz jakieś przeciwwagi do posłuchaj Audiolaba 8000S/8200A, który będzie neutralny, szczegółowy, bez żadnego charakteru, kliniczny. No i wtedy zdecyduj, czy chcesz sprzedać Densena.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

spojrzałem w twój profil...Polecam zostawić b100 i zmienić kolumny. Problem lezy w połaczeniu b100 z dynaudio a nie w samym wzmacniaczu

Podzielam zdanie. Mialem tego Densena oraz DM10. Mialem tez rozne Dynki. Srednie dla mnie polaczenie chociaz niektorzy takie lubia. Poszukaj innych kolumn. U mnie fajnie to zagralo np z Proac ale nie wiem jaki twoj budzet.

Mój budżet to jakieś 1000 zł za używki. Nie jestem pewien ale słyszałem że proaci kosztują jakieś 7000 zł za nówk(te wyższe modele,podłogówki). Więc używki też nie będą takie tanie. :/

Przejrzałem wujka google i nie moge znależć cen. Ale fakt faktem napewno tanie nie będą.

Zrob jak ci chlopaki radza.

...weź ten swój piecyk po pachę, idź do jakiegoś sklepu i posłuchaj jak zagra z innymi kolumnami.

Inaczej bedziesz bladzil po omacku dlugie miesiace lub nawet lata. O Proackach mozesz zapomniec bo najtansze uzywki zaczynaja sie gdzies od 2.3k. Nie ma jednak co plakac cos za 1k z uzywek wyrwiesz a wzmak bedzie nadal co najmniej krok (klase) do przodu. Z pare lat dozbierasz i kupisz jakies lepsze kolumny. Tak ja bym zrobil... :)

• 2 tygodnie później...

Brzmienie to przecież rzecz gustu. Ciepłe, przyjemne brzmienie, podbarwianie niektórych instrumentów zawsze okupione jest małą szczegółowością przekazu.

Dla jednych ma to znaczenie, a dla innych nie.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Jeszcze wróce do wątku densena beat-100 i dynaudio msp100. Zmieniłem ostatnio interkonekt. Poprzedni był tara labs spectrum. Ocieplał jeszcze bardziej brzmienie mojego zestawu. Byłem w komisie i gościu mi zaproponował samoróbke interkonektora która będzie podbijać mi wysokie tony i basy(tak jak chce). I tak faktycznie jest lepiej jak dla mnie. Wysokie otny i bas są lepsze a średnia mniejsza. Nie wiem co to za przewód ale po prostu się zamieniłem nic nie płacąc. Jest jeszcze jedna sprawa. Jaki przewód głośnikowy który będzie poprawiał wysokie i niskie tony, miał dobrą dynamike, szczegóły. I aby nie był za pare tysięcy. Co możecie zaproponować?

Mam tego Densena, więc się wypowiem, a co, u mnie przez lata grał z Radmorami LS40. Urzadzenie jest bardzo czułe na zmianę okablowania, nawet bezpiecznika-wiem, będzie lincz-także polecam poeksperymentować. Za 1000 zł na używkę ciężko będzie nabyć coś lepszego, innego tak, ale nie lepszego, nie tej klasy. Kolumn dynaudio msp100 nie słuchałem, ale wydaje mi się rozsądniejszym poszukanie kolumn w okolicach kwoty przeznaczonej na wzmacniacz, może efekty będą ciekawsze.

Jeśli proac za drogie to pomyśl o klonach response 2.5, swoje kupiłem za 1,7k. A widziałem za 1.5. Może warto dołożyć?

Pozdrawiam

Dobry pomysl :) ale idz gdzies, do kolegi, sklepu i posluchaj wpierw jak Proac'ki prezentuja muzyke bo moze sie okazac ze to nie dla Ciebie. Zabawe kablami zostawilbym sobie na koniec.

Dodam że myślałem o jakimś van den Hul tak do 50 zł za metr. A kimbery? Co sądzicie?

Vdh miałem głośnikowego cs122 hybryd i pięknie poukładał bas, zrobił się lekko twatdszy i nie latał po pokoju, ale wysokie zmulił 80 zł za m, wyleciał z hukiem z systemu

zadnych vdh i innych kabli o duzej pojemności pod densena,

Brzmienie to przecież rzecz gustu. Ciepłe, przyjemne brzmienie, podbarwianie niektórych instrumentów zawsze okupione jest małą szczegółowością przekazu.

Dla jednych ma to znaczenie, a dla innych nie.

ciekawe ci napisałeś bo akurat dm10 daje spory wgląd w detal i ma dobrą dynamike, seria beat gra troche inaczej.

mysle ze słuchałeś tylko budzetowych mocno systemów, różnorodność barw i dobry delal nie muszą sie wyluczać, sie chyba mówi na to ,,analogowy,,. Tu na foru, dla kazdego poprost zamulo9ny to ciepły/.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.