Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do komputera do 500-600 zł

Eryer

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Krótki briefing:

1. Potrzebuję wymienić wysłużone Genius SP-HF 2000X, które służyły (i służą) mi kilka dobrych lat.

2. Budżet to 500 zł. Oczywiście, jeśli dorzucenie 100 zł zmieni znacząco możliwości - jestem otwarty na propozycje.

3. Słucham w 95% muzyki klubowej (nie mylić z Disco;)).

4. Posiadam zew. kartę muzyczną:

Focusrite Scarlett 8i6

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

5. Wymagania:

- Kolor czarny (lub kolor dominujący czarny;)), nie pytajcie dlaczego :D

- Jako, że wiele czasu spędzam przy FL Studio i na nauce gry na keyboardzie, potrzebuję naprawdę jakościowych głośników. Dodatkowo lubie dość głośno słuchać muzyki.

- Małe gabarytowo (a na pewno max wielkości aktualnych Geniusów, natomiast mowa o GŁOŚNIKACH, jeśli będzie SUB, to gdzieś go upchnę) a więc:

Głębokość: 21, Szerokość: 18, Wysokość: 37 cm

Co aktualnie brałem pod uwagę:

A) Edifier C2X - ZA mamy wygląd, PRZECIW subufer (mało miejsca).

B) Edifier 2.0 R2600

C) Microlab SOLO6C 100W (trochę za duże :((

D) Genius 2.0 SP-HF2020

E) Reloop ADM-4

Jestem w 100% otwarty na opinie, krytykę, propozycje głośników.

Ukryta Zawartość

Jako, że miałem genius 2000x to powiem Ci, że nie opłaca się za bardzo wymieniać ich na modele które wymieniłeś. 2000x to świetne głośniki, żałuje, że je sprzedałem. Teraz mam r2600 i jestem zadowolony, ale też musiałem wydać kasę na kartę dźwiękową bo te głośniki tego po prostu potrzebują. Z tego co bierzesz pod uwagę to najlepszym wyborem są r2600. Dopóki Ci działają to bym nie wymieniał a jeśli już to tylko na solo 6c lub r2600, jak kupisz coś innego, tańszego to będzie gorzej niż teraz masz a wiem bo to przerabiałem. R2600 są troszeczkę większe niż solo 6c. Jeśli kupisz głośniki z mniejszym niskotonowym niż w tych geniusach 2000x to będzie Ci brakowało basu.

Jako, że miałem genius 2000x to powiem Ci, że nie opłaca się za bardzo wymieniać ich na modele które wymieniłeś. 2000x to świetne głośniki, żałuje, że je sprzedałem. Teraz mam r2600 i jestem zadowolony, ale też musiałem wydać kasę na kartę dźwiękową bo te głośniki tego po prostu potrzebują. Z tego co bierzesz pod uwagę to najlepszym wyborem są r2600. Dopóki Ci działają to bym nie wymieniał a jeśli już to tylko na solo 6c lub r2600, jak kupisz coś innego, tańszego to będzie gorzej niż teraz masz a wiem bo to przerabiałem. R2600 są troszeczkę większe niż solo 6c. Jeśli kupisz głośniki z mniejszym niskotonowym niż w tych geniusach 2000x to będzie Ci brakowało basu.

Outro. DZIEKUJĘ. Nie powiem, że się cieszę z takiej informacji, ale podświadomie... tego włąsnie się spodziewałem. Korci mnie wymiana na 6c jako jedynego godnego rywala dla 2000x, ale one sa jeszcze większe niż te co aktualnie posiadam ;)

No nic, BARDZO Ci dziękuję. Serio.

Nie ma za co, po to właśnie jest forum, by pomagać i doradzać :) Przesiadka na solo 6c będzie dobra, 450 zł za nówki to nie tak źle, na dodatek masz już kupioną dobrą kartę dźwiękową więc nie musisz na to wydawać jak było w moim przypadku po zmianie głośników ;) Solo 6c 6 lat temu kosztowały 250 zł i do dnia dzisiejszego raczej nie ma ich na co wymienić jeśli chodzi o głośniki komputerowe 2.0. Parę osób wymieniało 6c na r2600 ale według mnie to się nie opłaca, zbyt mała różnica, jeśli w ogóle jakaś jest. Gdyby geniusy 2000x do dnia dzisiejszego były produkowane to ich cena przypuszczam byłaby w granicach 350 zł ;) Nawet za nimi trochę tęsknie :D

Co aktualnie brałem pod uwagę:

A) Edifier C2X - ZA mamy wygląd, PRZECIW subufer (mało miejsca).

B) Edifier 2.0 R2600

C) Microlab SOLO6C 100W (trochę za duże :((

D) Genius 2.0 SP-HF2020

E) Reloop ADM-4

Dla siebie bym wybrał Edifier R2600 . Jak chcesz spróbować czegoś nowego, czego nikt chyba tutaj nie słyszał, to dopisz do listy:

Numark NPM5

Ukryta Zawartość

Alesis Elevate 5

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.