Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do AA Hyperion do 4 kzł.

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Hi

Hyperiony mam od kilku dni i po odsłuchach w Audio Forte wiem,że mój Sound Project 3SE nie jest w stanie wszystkiego co dobre z nich wycisnąć. Na Rejtana słuchałem Hyperionów z kompletem Sonneteer Brontë i to było rewelacyjne połączenie, ale cena jak dla mnie jest nierealna. Zależy mi głównie na szybkości i przejrzystości pozbawionej wyostrzeń. Lubię też słyszeć mikrodetale i czuć atmosferę nagrania. Z używanych wzmaków brzmieniowo pasowałby mi Audiolab 8000S, ale zależy mi na nowym sprzęcie z pilotem.

Na razie na placu boju są:

- Amplifikator

- Baltlab

- AVM Evolution A 2 - tutaj pozostaje Allegro

Proszę o dalsze typy. Co do muzyki to słucham praktycznie wszystkiego.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Baltlaba i Amplifikatora z Phoebe - lepiej wypadl Amplifikator. (Lepsza kontrola basu m.in.). Poczytaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na AS 2002 Baltlab gral z Phoebe i podobno bardzo dobrze to wypadlo - moze to kwestia doboru kabli i pomieszczenia.

Ukryta Zawartość

Spróbuj poszukac z drugiej reki Arcam Delta 290 -Twoje hypery odfruną , Baltlab równiez jest OK ale z własnego doświadczenia z nim i z tego co pamietam z AS'02 ten wzmak grał tak tylko dzieki PAL-owskiemu kondycjonerowi

Powerbox'owi

Fr@ntz

spróbój gainclona: rozwali wszystkie baltlaby etc. etc.

jeśli nie wiesz o czym mówię wejdż na DIY GAINCLONE (możesz go sobie sklecić. a jeżeli nie potrafisz to może któryś z chłopaków Ci go sprzeda; zapomnisz o wzmacniaczach za 3...4...,czy 5 tys., a może i za 20...)

• Redaktorzy

pawelm - wymieniony przez Ciebie wątek śledzę od samych jego narodzin ;-)

Jeśli zaś chodzi o mniej lub bardziej DYI to do listy pewnie dodam Aboxa i gaina, choć w tym drugim przypadku będzie musiał być wyposażony w miękki start, zdalne sterowanie i możliwość podłączenia co najmniej 4 żródeł.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

-> Fr@ntz : pogadaj tf. bodo_z co sądzi nt. Aboxa i GC... ;-)) Ja już wiem, bo pytałem ale nie jestem pewien czy potrafię dokładnie powtórzyć te uwagi więc zmilczę. Odsłuch jest najlepszym sędzią. Ciekawym b. konfrontacji tych konstrukcji z dwutrafowym Aboxem bodo_z.

Andrea29

Moze jest to dobry pomysl zeby wypromowac Bodzia Aboxa. Juz raz mowilem, ale teraz to napisze ze najlepiej by bylo zeby jakis przyjany sklep ( np Audiopunkt) wzial na probe tego wzmaka i by sobie gralo, wiesc w eter by szla a zarowno Bodzio jak sprzedawcy podzielilli by sie kasa ( wiem ze wtedy cena by musiala by wzrosnac do np 2500 PLN ) ale trudno jak chce sie miec i rybki i akwarium to tak trzeba. I jeszcze jedno majac do wyboru Amplifona, Rocka, Vincenta (np monobloczki) Baltlaba to klient bedzie dokonywal wyboru ;-).

-> zyzio

Mialem kiedys Baltlaba Epoca 1.3 i co sie z nim dzialo bez Powerbox pisalem juz w poprzednich postach

nie bede sie powtarzal zobacz jak ci sie chce :0) nie wiem moze tylko moj egz. byl taki ?

A tak apropos PAL i ich Powerbox,a. Mam aktualnie 2 szt jeden zasila tylko Stereo drugi w innym pokoju KD. Pierwszego z nich kupilem od sympatycznych panow z PAL na zasadzie ze jak mi nie bedzie odpowiadalo jego dzialanie w moim systemie to moge zwrocic w ciagu 2-3 dni a oddadza mi pieniazki.Zapewnili ze maja taki zwyczaj w stosunku do zdecydowanych nie do konca klientow, ze maja niewielkie moce a ilosc nie moze zmniejszyc jakosci cos tam cos tam ? OK Zyzio na testy nie pozyczyli ale za to kupilem ze gdyby co oddaje

a kasa wraca. Mysle ze to fair z ich strony?

Gdyby co ? nigdy nie ukrywalem ze jestem fanem kilku polskich firm - ba jestem dumny ze mamy takie w tak chorym kraju i szkoda ze jest wsrod niektorych z nas tyle dzwinych zlych cech by jak sie czegos nie wie do konca to od razu krytykuje

pzdr Radek

Fr@ntz -> Wez pod uwage Acurus DIA-100 MKII, ktory dd32 sprzedaje na allegro. Polecam ten wzmacniacz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

na razie szukam czegoś nowego, ale bardzo możliwe, że jakś używka mnie skusi (np.Naim Nait 5i mógłby się trafić). Możliwe,że będę miał możliwość pojeżdżenia po niemieckich komisach a tam czasem trafiają się prawdziwe okazje za śmieszne pieniądze.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Szybkość i przejrzystośc bez wyostrzeń to może być Primare A20 lub A10. Pod warunkiem, że uda się stargować nieco cenę lub trafić na promocję/przecenę, bo AK wywindował je nieziemsko.

• Redaktorzy

A10 nie leży w kręgu moich zainteresowań, charakter dźwięku uległ by zmianie, ale nie byłaby to przesiadka na wyższą półkę. Mógłbym to porównać do modnego ostatnio okreslenia "awans równoległy". A20 to co innego (dual mono itd)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

->pawelm: już mu to samo mówiłem. Masz rację w 100%. Decyzja jednak należy do właściciela. Ja bym tak zrobił na jego miejscu. Pan T.B. też powinien ze swoimi lampami postąpić tak samo (No chyba, że mu nie zależy, ze względu na ograniczoną moc produkcyjną i woli je sprzedawać za Odrą). Na dobre rzeczy zawsze znajdą się chętni. Teraz dostęp do tych konstrukcji jest utrudniony - w zasadzie żaden.

Pozdr.

• Redaktorzy

Hi

Poszperałem sobie na E-bayu i oto przykładowe ceny:

Naim Nait 5 - US $610.00

NAD S300 - GBP 335.00

MARANTZ PM17-mk II - Buy It Now Price: US $675.00

JOLIDA JD1501RC - US $220.50

AUDIOLAB 8000S - GBP 114.00 (US $204.85)

Nie ukrywam, że najbardziej z tej grypy pasowałaby mi Dżolajda, choć Audiolab kusi mnie niesamowicie (niestety nie ma remota ;=(( ).

Jak tak dalej pójdzie, to chyba rajd po omisch w niemczech będzie koniecznością (może PKP znowu zrobi promocyjne przejazdy do Berlina i nie będę usiał się tłuc aż do Frankfurtu)

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

dawniej mógłbym sprawdzić to w Audio Forte, ale łapę poożył na marce AK ;-((.

Na niemieckim ebaju za:

ARCUS First Class krzyczą na "kup teraz" EUR 400,00

NAIM NAIT 5 - EUR 700,00

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Fr@ntz

Audiolab S pilota posiada na 100%.Cena jest bardzo dobra.Oczywiście od Hyperionów jest to urządzenie przerastające klasowo te glośniki.Masz możliwość dokupienia w przyszości wyśmienitej końcówki Audiolaba i skonfigurowania systemu w bi-ampingu.S jest urządzeniem lepszym i ciekawiej brzmiącym niż następca TagMclaren.

Gorąco polecam taki zakup-warto.

Oczywiście można się po kupnie nieco pogrzebać w tym wzmaku(okablowanie wew. ,operacyjniaki ,itd).

McGyver

Regulatory barwy nie wplywaly w Audiolabie w najmniejszym stopniu na jakość dzwięku.

Regulacja byla skonstuowana na zupelnie innej zasadzie niż powszechnie stosowanej przez konkurencyjne firmy.

Polecam wywiad z kostruktorem tego urządzenia wydrukowany niegdyś na lamach podziemnego Magazynu HiFi.

dokładnie tak, A miał "cudowne regulatory"

ale S był ogólnie brzmieniowo lepszym wzmacniaczem od A (S to nie A z pilotem!)

słyszałem też monobloki Audiolaba, to była jazda!

• Redaktorzy

Hi

Dzięki Panowie. Tak więc wybór padł na Audiolaba 8000S. Do tej pory z reguły miałem możliwość słuchania jedynie A, więc jeśli eS-ka jest jeszcze lepsza i w dodatku ma pilota to czas zbierać kasę i ruszać na polowanie.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.