Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz słuchawkowy

Royber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niedługo chcę kupić dobry wzmacniacz słuchawkowy. I stąd moje pytanie. A mianowicie, które z oferowanych modeli wzmacniaczy słuchawkowych na polskim rynku mają gniazda zasilające na normalny kabel sieciowy? Zauważyłem, że wzmacniacze słuchawkowe zasilane są z sieci poprzez zasilacz. Mam w posiadaniu bardzo dobrą sieciówkę i chciałbym ją użyć do wzmaka słuchawkowego. Wasz Royber

https://www.audiostereo.pl/topic/11331-wzmacniacz-s%C5%82uchawkowy/

Hmm 3300 zł. ( bo tylko najlepszą opcję rozpatruję ) za wzmacniacz słuchawkowy to dla mnie troche za dużo. No ale za jakość sie płaci. Czy za pomocą Twojego wzmaka słuchawkowego można uzyskać scenę dżwiękową wychodzącą z głowy na przód, czyli tak jakbym słuchał kolumn?

Jesli Royber myslisz o czyms takim

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , to dla mnie to byla (odsluchowo) porazka. Lepiej zrobic odwrotnie ;-) niech w kolumnach bedzie tak jak w sluchawkach...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam !

>Royber, przepraszam, że dopiero teraz się odzywam. Chcesz mieć scenę w słuchawkach jak z kolumn ?

To muszę doradzić jakiś dobry DSP. Tego się nie da zrobic konwencjonalnie. Najlepszą scenę mają STAX-y, ale maja też i inne rzeczy, które ludzom się nie podobają. Ale RZADNE słuchawki nie będą grać jak kolumny ! Mój wzmak ma doskonałą ( to nie jest tylko moja opinia ) scenę ( jak na odsłuch słuchawkowy ) ale tylko w połączeniu symetrycznym ze słuchawkami. Oczywiście jakość samych słuchawek też jest istotna.

Polecam po prostu posłuchać samemu :-)

Pozdr.

-> MariuszJ

Żeby w kolumnach był efekt podobny do słuchawek, to ustaw kolumny tak, żeby były zwrócone głośnikami nawzajem jedna na drugą - lewa w kierunku prawej i odwrotnie, usiądź pomiędzy nimi (dokładnie w środku). Efekt jest dość podobny, jak w słuchawkach (tyle, że jednak szerzej, ale akurat to chyba dobrze :-).

Janusz z Torunia

> Stożek.

No to szkoda. W moim aktualnym systemie mam naprawdę zadowalający MNIE dźwięk. Wprawdzie słucham na Beyerach DT931 na wyjściu słuchawkowym z przedwzmacniacza Musical Fidelity Electra E20 i cd CEC TL5100Z ale nie odczuwam jakiekoś dyskomfortu a jestem z dobrym sprzętem osłuchany. Mam nadzieję,że kiedyś Twój wzmak odsłucham.

Yanoosh ta kombinacja ma niestety same wady he, he.

BTW niech ktoś oblatany w elektryce/elektronice mnie uświadomi. Jakie są szanse użycia HV-1 w USA? Tzn wiem że jest wersja na tamten rynek, ale czy wersja europejska będzie poprawnie działać tam przez jakiś transformator 110/220? Jakie warunki powinien taki transformator spełniać? Mailowałem do producenta z tym problemem ale zostałem olany.

Wydaje mi się,że wzmacniacze słuchawkowe, przynajmniej te średniobudżetowe, są traktowane po macoszemu pozbawiając je normalnego gniazda zasilającego. Przecież to nie są żadne walkmeny czy komórki tylko poważny sprzęt audio. Czy wzmacniacze słuchawkowe QAudio i Forum.... mają owe gniazda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.