Skocz do zawartości
IGNORED

rxv450/350 + dvd550 + eltax universe

zielony123

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic taki zestaw - rxv450/350 + dvd550 + eltax universe. Kosztuej on 2500. Moje pytanie to czy ja jako zielony z tej dziedziny odczuje roznice miedzy modelem rxv 450 a rxv 350 (cztalem parametry oby dwuch ale te terminy sa mi obce i nic mi nie mowia ) oraz czy te glosniki sa dobre, czy wystarcza na pokoj 25m2.

https://www.audiostereo.pl/topic/11330-rxv450350-dvd550-eltax-universe/

zainspirowana fachowością Mariusza J na temat "bełtaxów"

ok. Eltaxy to tanie głośniki, więc zbyt wiele od nich nie wymagajmy.

Zestaw Amplituner+DVD+ komplet 5 głośników za 2,5 kzł. Czego oczekiwać? Ze zagra jak audiofilskie zestawy stereo? Chyba lekka przesada.

---> zielony 123

Posłuchaj rłóżnic pomiędzy Eltaxami, a innymi zestawami głóśnikowymi. Sam ocenisz czy warto kupić coś lepszego. Skoro jesteś z Poznania nie powinno być problemu z odsłuchem.

tylko ze mam jeden problem mam 2500 kola i ani grosza wiecej to moze kupic jakis inny tanszy dobry zestaw amplitenera z dvd a zainwestowac w glosniki np. firmy koda widzialem zestaw na allegro za 1050zl

Fakty sa, oczywiscie w mojej _subiektywnej_ opinii takie:

1. Y3x0 jest wyraznie gorsza od Y4x0, w kazdym aspekcie; warto podniesc pulap cenowy, chocby po to aby potem nie stracic przy upgrade. Jezeli wazny jest kazdy grosz, mozna zastapic Y3x0 czyms tanszym, Koda, Pioneerem, Bog wie czym jeszcze.

2. Eltaxy ponizej Symphony (a i co do tych opinie sa rozne) nie wytrzymuja konkurencji z Kodami z tej samej niszy, nie mowiac o Tannoyach M (co do MX znow opinie sa rozne), Celestionach czy (nawet? :-) Tonsilach.

3. DVD Y maja zla marke, glownie ze wzgledu na awaryjnosc.

4. Slowo "Promocja!" czytam "Uwazaj!"

Czas na Twoj ruch, TK.

Zielony> voila:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z subwooferem, od dystrybutora. Z Allegro bedzie pewnie taniej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wlasnie weszlem na te strone co mi podales i wizualnie mnie sie spodobal ten zestaw i dotego kosztuje 2500zl!!!!!!!!

super - - tylko powiedz dlaczego jest w tej samej cenie co ten zestaw jamahy a bedzie lepszy dzwiek?

Nie Zielony, juz nie. Jak bylem zielony to tak zrobilem i to byl blad. A Tobie radze sie wstrzymac i przeczytac (przepraszam za autoreklame) moj wlasny eseik z watku 9907. Wez gleboki oddech i sie zastanow, jak wydac najlepiej te 2.5kpln.

---> Mariusz J.

1. OK.

2. Discovery i Universy w tych zestawach z Yamahą kosztują 600 pln/ za 5 głośników. Zapraszam na testy porównawcze. Zostanę w pracy dłużej lub przyjdę wcześniej. Zapraszam Ciebie i innych Forumowiczów z zestawami 5-ciu głośników do kina w cenie do 600 pln. Proponuje ze swej strony pomieszczenie odsłuche, kawę, herbatę, soki do wyboru. Zapraszam. Termin do ustalenia. ... A jak się nam znudzi słuchanie zestawów do kina za 600 pln to możemy włączyć coś innego

3. Dużą awaryjność? No tak ,w wiadomościach podaje się, żę spadł jeden samolot, ale nie podaje sie że 100000 doleciało do celu. Ja przynajmniej wiem ile sztuk sprzedałem, a ile wróciło do serwisu...

4. Dlatego są sklepy, w których można posłuchać , przebrać, zmienić , zamienić itd. Nie jest to sptrzedawane w pudełkach, których nie wolno otworzyć z terminem przydatniości do spożycia do....

TK - mam tylko jedna uwage. To jest forum amatorow/konsumentow, nie sprzedawcow. Wolalbym sluchac opinii odbiorcow koncowych. Rozumiem, ze jestes w naturalny sposob lepiej osluchany, ale tu wiarygodnosc musisz budowac w inny sposob.

Słuchajcie Mariusz J zaproponował mi zestaw kina KODA za 2500zl i wyglada on tak AV-502... , AV-707... , SW-850... i odtwarzaczu DVD-638B... co wy na to? jak ten zestaw sie ma do zestawu yamahy z eltax universe?

Co byscie wybrali i dlaczego?

Mariusz J -> Przepraszam

Nie zauważyłem na stronie tytułowej wielkiego napisu "zakaz logowania się sprzedawców"

Forum amatorów/konsumentów (???)- oj obawiam się, żę wielu uznanych forumowiczów musiałoby zniknąć.

Ok. Mimo wszystko zapraszam Ciebie i innych na posłuchanie zarówno tanich jak i droższych urządzeń.

P.S. Obowiązku zakupu po wejściu do sklepu jeszcze na świecie nie wprowadzono

TK> oczywiscie, ze nie ma takiego zakazu. Aczkolwiek trudno oczekiwac od Ciebie bezstronnosci w ocenie sprzetu Onkyo i Tannoya czy Kody i Paradigma, po podpisie w "O mnie". Kiedy chce zapoznac sie z oferta Audioklanu ide do Was i wtedy mowisz mi, ktory ze sprzetow przez Ciebie sprzedawanych uwazasz za best-buy. Sprzedawcy, konstruktorzy sa na tym forum, a jakze. Milo jednak jak nie reklamuja swoich produktow, zdajac sie w tym akurat na konsumentow. Szczegolnie tzw. zestawow promocyjnych, ktorych chyba macie jeszcze kilka ton.

Zielony> bedzie gralo tak jak kosztuje. Widze ze eseik Cie nie przekonal...

Zielony - kup (nowego) Pioneera 575, (nowe ale lepiej uzywane) Phonar Compact 2/podlogowe Wharfedale ze starej czy nowej serii (nie sluchalem)/fronty Eltaxow Liberty/Paradigmy Monitor 7/moze jakies Kody lepsze i napedz jakims tymczasowo starym wzmakiem stereo. Jak Ci sie kasa urodzi dokupisz Yamahe 650 i reszte kolumn pozniej. Nie bladz!!! Ja robie juz over.

"Fakty sa, oczywiscie w mojej _subiektywnej_ opinii takie:

1. Y3x0 jest wyraznie gorsza od Y4x0, w kazdym aspekcie; warto podniesc pulap cenowy, chocby po to aby potem nie stracic przy upgrade. Jezeli wazny jest kazdy grosz, mozna zastapic Y3x0 czyms tanszym, Koda, Pioneerem, Bog wie czym jeszcze.

2. Eltaxy ponizej Symphony (a i co do tych opinie sa rozne) nie wytrzymuja konkurencji z Kodami z tej samej niszy, nie mowiac o Tannoyach M (co do MX znow opinie sa rozne), Celestionach czy (nawet? :-) Tonsilach.

3. DVD Y maja zla marke, glownie ze wzgledu na awaryjnosc.

4. Slowo "Promocja!" czytam "Uwazaj!" "

tu ja sie musze zgodzic z MariuszemJ,nie kupuj y350 bo co by tu nie mówic jest to słaby ampli nie godny znaczka Yamaha.Polecam cos z oferty Pioneera,moze to dziwne bo bardzo szmace tego producenta ale w porównaniu do y350 taki VSX 514 albo lepiej 512 (bo ma D/A Crystala a nie motorole jak w 514) bedzie duzo lepszym zakupem.No chyba ze sie zdecydujesz na y450.tak sie zklada ze mam od 3 dni zestaw pionka który dostałem w prezencie (ampli 512 +dv360) i podiołem pod moje kolumny i grało całkiem całkiem,a jaks słuchałem Y350 z tymi kolumnami to było bardzo smutnie:( .A jesli chodzi o Eltaxy uniwerse to jest to bardzo smierdzaca kupa i gra jak z klozetu,nawet tylko kilku stów nie warta bo to nie gra tylko buczy strasznie i nic wiecej.

P.S a co do dvd to pioneer ma naprawde dobre i trwałe,np wspomniany przez mnie dv360 bardzo budżetowy dvd ma w srodku D/A BB PCM 1742 .Wiec elektronika na wysokim poziomie w dvd za 500zł.Mój soniak 305 nie ma szans pod wzgledem zainstalowanej elektroniki a co za tym idzie i dzwieku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.