Skocz do zawartości
IGNORED

Komputer do Filmów Full HD

R99

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde dziwne bo u mnie IFC nie umywa się do Motion2 w Splaschu jeśli chodzi o płynność.Na materiale 23,9....fps upłynniacz w tv nie daje rady tak jak ten w Splaschu, widać to zwłaszcza na wspomnianych wcześniej ruchomych logach producentów filmów na samym początku, czyli już od początku filmu się wkurzam hehehe. Jestem wyczulony na płynność ( zostało mi po czasach jak grałem w gry na PC i walka o klatki to był priorytet), tak że na jakieś momentalne otoczki o których pisałeś mogę przymknąć oko, a szczerze to nawet nie wiem jak jest u mnie, czy są czy ich nie ma, nie zwróciłem uwagi. Jak najdzie mnie chęć to może nagram filmik jak to wygląda u mnie z i bez Motion2.

Druga sprawa, ja używam upłynniacza i w tv i w Splaschu, moze tu jest haczyk.

Wyświetl postUżytkownik Adek45 dnia 08.07.2014 - 00:32 napisał

ja coś takiego mam na AMD Phenom II x2 550 ,

Podany przeze mnie pentium G3220 kosztuje jakoś 180PLN, a zjada tego Phenom II 550 na śniadanie, oddając przy tym 2x mniej energii w postaci ciepła.

no pewnie gdyż mój AMD-ek jest już kilkuletną konstrukcją , nie podałem go , żeby się chwalić czy coś w tym stylu a żeby pokazać , że nawet dobry dwurdzeniowiec spokojnie da radę z filmami fhd , ale i tak wychodzę z założenia , że do tego jest lepsza karta PCI-E niż zintegrowana z płytą gł.

do tego jest lepsza karta PCI-E niż zintegrowana z płytą gł.

W kwestii wydajności na pewno, ale to dużo droższe rozwiązanie i jak jest wówczas z dźwiękiem HD. Czy taka zewnętrza karta również może przesyłać dźwięk HD po HDMI jednym przewodem? W zintegrowanej nie ma z tym problemu.

Gdybym nie miał tak to nie pisałbym.

Poszukuję instrukcji do ampla Pioneer VSX-922-k , bratanek namieszał im coś w amplu a instrukcji nie mają od początku. Przez telefon nie potrafię jej pomóc .Z góry dziękuję.

• 3 tygodnie później...

Witam ponownie - a takie "cuś" da radę z filmami HD i dużymi mkv ?

Zotac ZBOX ID42 PLUS i ZBOX ID83 PLUS

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

do dzweku by posłużyła karta zewnętrzna na usb Sound Blaster X-Fi, ma optyczne wyjście.

Na plus dla mnie to mało miejsca.

Ukryta Zawartość

Ok, więc zamówiłem taki wynalazek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )/index.pl.asp#Specifications

Nie mam pewności co do napędu, wg sklepu w którym zamówiłem ma BD, tutaj nic na ten temat nei piszą,

Ale zobaczymy jak się będzie sprawował.

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

... zaczynamy się zbliżać do czasów filmów 4K ... i HEVC .. bardziej przyszłościowy byłby PC, który pociągnie takie "coś".

A takie g...ko da radę?

http://allegro.pl/tronsmart-vega-s89-h-amlogic-s802-h-kitkat-4k-xbmc-i4513995588.html

Mam to g...ko, tylko kupiłem za 360zł z przesyłką. ;)

Wszystko działa szybko i płynnie do 1080p. XBMC elegancko działa. Szybciej niż na stacjonarnym PC. Trzeba jedynie kupić air mouse lub touchpada do obsługi androida. Chyba że zamierzasz korzystać z samego XBMC. 4k nie sprawdzałem, ale wątpię aby pociągnęło (choć kto wie). Obecny sprzęt jakbyś chciał złożyć, który to pociągnie kosztuje pewnie z 1 tys. albo lepiej, a za kilka lat i tak będzie przeżytkiem. Lepiej wtedy kupić drugie takie urządzonko. Tego typu rzeczy nie kupuje się na zapas bo się nie opłaca, tak samo jak z komputerami czy telefonami, za kilka lat do kosza. Na obecne standardy wystarcza jednak z zapasem.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dzięki za info.

Zobaczymy co wyjdzie z naprawą mojego Asusa. Jak będą jakieś kwasy to chyba coś takiego łyknę.

A za 360 kupiłeś z 16Gb ROM czy 8?

Podobno się grzeje mocno. Jakieś wady zauważyłeś? Pliki którym nie dał rady?

Obraz daje ładny? Nic nie rwie?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

don111 niestety zamilkł i nic nie wiemy.

Poszperałem trochę w sieci i u sprzedawców na jego temat i chyba lipa.

Wygląda na to, że niestety z formatami dźwieku HD się nie uda z tą zabawką.

W takim razie to jest jednak absurd. Dostajemy nowość z niezwykle wydajnym prockiem, który wspiera i radzi sobie z technologią jutra jeśli chodzi o obraz- 4K, a w kwestii dżwieku zatrzymał sie na technologii sprzed co najmniej 10 lat.

Gdzies musi byc haczyk.... warto wspomniec ze terazniejsze playerki nie maja 1gb lana, te na androidzie . Warto poczekac na rk3288 oraz allwinera a80. Bedize moc, oby tylko bylo wsparcie.....

Pozdrawiam.

Nie opłaca się czekać, co chwila wychodzi coś lepszego.

Na co komu 100mbit w tej chwili ?

don111 niestety zamilkł i nic nie wiemy.

Poszperałem trochę w sieci i u sprzedawców na jego temat i chyba lipa.

Wygląda na to, że niestety z formatami dźwieku HD się nie uda z tą zabawką.

W takim razie to jest jednak absurd. Dostajemy nowość z niezwykle wydajnym prockiem, który wspiera i radzi sobie z technologią jutra jeśli chodzi o obraz- 4K, a w kwestii dżwieku zatrzymał sie na technologii sprzed co najmniej 10 lat.

Ja mam wersję 2gb/16gb. Odtwarza wszystko płynnie (również takie wielkie 20-30gb pliki mkv). Faktycznie chyba jednak nie wypuszcza HD passthrough, tzn podobno wypuszcza tylko że jako "core", czyli nie HD. Dla mnie to bez większego znaczenia, kino traktuję drugorzędnie, do filmów w 100% wystarcza mi zwykły DTS, ale rozumiem że jak ktoś ogląda koncertów dużo, to jest to spory zgrzyt. Mi bardziej zależało na funkcjonalności, zamiast składać PC i bawić się - mam małe pudełko z XBMC i super szybko działające (streaming, jakieś głupoty dla rozrywki przed snem typu Youtube, Ebaumsworld itp ;)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dzięki za info.

W takim razie nie dla mnie. Nie chciał bym być skazany przy filmach tylko na DTS.

Z klocków które radzą sobie z 7.1 passthrough dla formatów HD widzę np. HiMedia Q10 albo Mede8r 800.

Tylko sa trochę droższe.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mnie to właśnie trochę dziwi. Taki MED 800 mający po 512Mb ROM i RAM, stosunkowo słaby procek działa bezbłędnie.

A teraz wychodzą wielokrotnie silniejsze zabawki i nie radzą sobie z dźwiękiem. To po co te zaawansowane wnętrza skoro funkcjonalnie się cofają?

Jukebox dziala bezproblemowo bo nie potrzebuje potworow cpu i gpu do poprawnego/stabilnego dzialania.Nie ma co ukrywac ze android to syf jakich malo. Jak mozna wypuscic tablet/komorke badz inne urzadzenie , ktore po kilku miesiacach przestaje byc wspierane .... zenada i tyle.iOS nie potrzebuje potwora wydajnosci zeby chodzil plynnie i stabilnie..... co jak co ale rozumowanie apple sie ceni, chociaz aktualnie ida na ilosc a nie na jakosc .... btw co xbmc to xbmc ... chyba najpiekniejszy player wsrod playerow ;P Jakby tak walnac czystego openeleca na takim measy mogloby byc ciekawie...

Panowie tak trudno zajrzeć do zakładki PC-AUDIO ?

openelec chodzi praktycznie na wszystkim, jest darmowy i świetnie radzi sobie ze wszystkimi istniejącymi formatami, żadnych głupich problemów z napisami, przewijaniem, obsługą sieci etc. Do tego przy odpowiednim pc (shuttle, zbox cokolwiek byle z akceleracją sprzętową) potrafi wycisnąć z obrazu naprawdę bardzo dużo. Nie znam odtwarzacza BDP który lepiej skaluje, a przy nowszych kartach graficznych to i oppo może mieć poważny problem.

w gratisie macie baypass dźwięku nie ważnego jakiego formatu, ładne i customizowane GUI którym można sterować też praktycznie wszystkim.. a do tego jak wygląda i chodzi.

Innymi słowy rynek wtóry 300-500 zł i macie cichy player 1080, do 1000 zł macie odtwarzacz 4k i jeszcze lepsze skalowanie ...

• 1 rok później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Toz to potwor a nei zabawka i to nawet na wyrost. Konfiguracja zacna, tylko ciekawe czy przy instalacji systemu nie trzeba bedize wyrywac sobie wlosow z glowy .... not suported itp. ......

a da się samemu złożyć taką pasywkę -

sprzedaje ktoś płyty tego typu i procek bez aktywnego chłodzenia

tak aby obsłużył 4K?

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.