Skocz do zawartości
IGNORED

Shure 440 ktokolwiek slyszal ktokolwiek wie

Piniu2906

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam słuchawki CAL i jestem z nich calkiem zadowolony... problem polega na tym ze szukam alternatywnego grania... duzo dobrego slyszalem o shure srh440, jestem prawie na nie zdecydowany, gdyz jak sadze beda uzupelnieniem tego co CAL nie sa w stanie mi zaoferowac mianowicie "analitycznosc". Przez dlugi czas posiadalem Grado sr60 ktore podarowalem siostrze... moje pytranie jest proste: czy zamiana analitycznych Grado na analityczne Shure to krok we wlasciwym kierunku? czy shure srh 440 sa sluchawkami lepszymi od grado sr60.. wiem ze to ta sama szkola grania ale czy odczuje jakkakolwiek roznice po przeedsiadce na shure?

Moje obserwacje: 440 sa swietne do muzyki jazz, swing, ogólnie do spokojnych kawalków... da sie dokladnie wsluchac w kazdy dzwiek, sa szegolowe ale bez przesady... ludzie narzekaja na bass ze niby go nie ma "bzdura" bas jest i gdyby porownac do CAL! to bas IMHO jest niemal identyczny, ku mojemu zdziwieniu Shure srh 440 sa bardziej podobne wlasnie do CAL!, (ale dodam na korzysc Shure bass nie zalewa reszty pasma tak jak ma to miejsce w CAL!) niz raczej do Grado sr60... Grado to zupelnie inna szkola grania, czy gorsza czy lepsza od Shure zalezy od osobistych prefeferencji, SHure jak i Grado sa swietne kazda na swoj wlasny sposob... roznic pomiedzy shure a Grado jest o tyle duzo ze, jak napisalem to 2 zestawy sluchawek o calkowicie odmiennej charakterystyce dzwieku, niemniej jednak jestem zadowolony z zakupu i dzwiek SHure jest dla mnie bardziej ujmujacy i przy tych sluchawkach zostane, moge tylko narzekac ze nie bede mogl przeskakiwac pomiedzy 2 roznymi sluchawkami (czytaj SHure, Grado) bo Grado oddalem siostrze, pozostaja mi oprocz Shure tylko CAL ktore (zaraz zwali sie na mnie fala krytyki) graja zblizonym dzwiekiem do SHure

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.