Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do Linn SEKRIT DS-I

vege81

Rekomendowane odpowiedzi

LINN SNEAKY MUSIC DS można kupić na alledrogo za 5000zł. Czytam opinie na temat Linna i są bardzo pozytywne. Tylko pytanie, na ile ten wybór zagra lepiej niż mój Marantz? Ktoś gdzie napisał, że "każdy linn zagra lepiej..." Ale pytanie, czy taka zmiana to zmiana na leeepsze? No i ten wbudowany wzmacniacz, czy pociągnie kolumny B&W cm1, cm5? Bo jak mniemam, to Linn Sekrit DS-I ze swoim wzmacniaczem 2x70W już lepiej chyba da sobie radę?

Więc czekam na propozycje kolumn podstawkowych, które będą "odpowiednie" do Linna Sekrit DS-I? Zakłądam, że szukam zestawu do muzyki klasycznej? Kwota do 7000zł.

P.s. co sądzicie o... czy warte uwagi? czy jest jakieś ryzyko "inwestycji"?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Bo domyślam się, że to dobre połączenie do muzyki klasycznej... i zagra lepiej niż mój Marantz. Ale czy nie ryzykuję kupując w/w używki?

Czy po prostu lepiej kupić Linn Sneaky DS i połączyć to np. z tym wzmacniaczem Linna? Cenowo podobnie wychodzi...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/112950-jakie-kolumny-do-linn-sekrit-ds-i/

Cześć,

Używałem Linna Sneakyego w wielu konfiguracjach. Od samego transportu do kompletnego zestawu. Wzmacniacz w DSie jest za słaby na podane przez Ciebie kolumny, będzie grało bardzo chudo. Świetnie do Linna pasować będą kolumny JBL 4307, są łatwe w wysterowaniu i genialne dynamicznie, fajnie brzmi na nich klasyka.

Sprawdź Simple Audio, ceny bardziej przystępne niż Linn, a obsługowo podobne.

Za wzmacniaczami Linna nie przepadam, brak mi w nich wypełninia.

Co do ryzyka zakupu to poproś o nr DSa i sprawdzisz w Linnie historię ewentualnych napraw.

Możesz też pożyczyć w celu sprawdzenia w Linn Polska, zrobią Ci chłopaki pełną diagnostykę.

Pozdr

strumieniowiec, lampy i tuby

Rysio dobrze prawi:)

Z drugiej strony nie musisz zakładać tyle tematów na każdy element toru oddzielnie:)

Sprawdź Simple Audio, ceny bardziej przystępne niż Linn, a obsługowo podobne.

Używasz? Bo szukam osób które mają Simple aby podzielić się doświadczeniami.

W poniedziałek sprawdzam organoleptycznie, opieram sie na opini użytkownika. W przyszłym tygodniu będę wiedział coś więcej na temat tych strumieniowców. Dźwiękowo ponoć nie ustępują linnowi, ale mnie bardziej interesuje oprogramowanie do obsługi. Muszę mieć koniecznie wyszukiwanie po okładkach albumów. Dla mnie wzorem jest aplikacja na Aurendera i w tyk kierunku się skłaniam.

Muszę mieć koniecznie wyszukiwanie po okładkach albumów. Dla mnie wzorem jest aplikacja na Aurendera i w tyk kierunku się skłaniam.

Nie za bardzo rozumiem, co masz na myśli pisząc o możliwości wyszukiwania po okładkach albumów. Ja mam Simple Audio. Aplikacja jest bardzo ładna wizualnie. Wyszukiwanie jest przede wszystkim poprzez wpisanie nazwy wykonawcy bądź albumu. Okładki oczywiście są wyświetlane, jak zaznaczysz album to pokaże Ci wszystkie albumy i tyle:) Nie muszą być wszyte do pliku. Wystarczy, że okładka będzie w folderze gdzie są pliki flac.

natomiast dźwiękowo jest bardzo dobrze:) ja mam jedynie problem z ruterem. najprawdopodobniej gryzie sie z moim Simple i czasami nie przekieruje go do właściwej ścieżki w NAS.

Właśnie o to mi chodzi, by były wyświetlone okładki płyt. Wolę tak szukać albumów, które chcę włączyć.

Docelowo w mieszkaniu mają być 3 szt ze wzmacniaczami ( będą schowane w garderobie) podpięte pod jeden dysk NAS. Zobaczę jak to wyjdzie.

A takie rozwiązanie: Linn Sneaky Music DS jako źródło, do tego wzmacniacz LINN MAJIK-I, (albo ewentualnie pozostać przy moim Marantz?) czy to zagra na poziomie LINN MAJIK DSM? jeśli chodzi o połączenie Linna?

Oglądałem i słuchałem chwilę simple audio, obsługa robi ogromne wrażenie, wykonanie też bardzo dobre. Od strony softu zdecydowanie bardziej mi odpowiada niż Linn Sneaky.

Dzwiękowo się nie wypowiadam, ale jako żródło przez daca do systemu wydaje mi się najbardziej interesującym obecnie urządzeniem w swojej cenie.

Nie, po prostu rozmawiałem z chłopakami i słuchałem jednym uchem:-)

Muszę pożyczyć na odsłuchy, ale nawet jeśli nie sprawdzi mi się jako combo to na pewno nada się na transport do porządnego daca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.