Skocz do zawartości
IGNORED

Pumeks ... taki zwykły, normalny ...

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem dzisiaj takie cuś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapraszam "do siebie" na opis walki z ... pumeksem :). Znajdziecie mnie na blogu na hdtvpolska.com .

Będę testował wpływ wielkości dziur, koloru, wymiarów, producenta, opakowania ... na ... ???

Pozdro

No dobra, tu dokleję jeszcze dwa zdjęcia, żeby nie było że nie na temat:

m8mk.jpg

8kzl.jpg

Pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

https://www.audiostereo.pl/topic/112946-pumeks-taki-zwyk%C5%82y-normalny/

Ja stosowalem dlugo takie diy korek/pumeks/blue tac/zeliwny trzpien /nawiercone wglebienie i kulka w tym wglebieniu. Do dzis mam jeszcze pod pre . Z czasem zastepuje je ceraball ktore daje lepsza stereofonie. Fajny patent. W moich ekaperymentach najlepszy okazal sie pumeks scholl. Najbardziej gesty i sztywny i super w obrobce.

Jak widać za zdjęciu od spodu warstwa filcu przyklejona do pumeksu, potem "plastelina" Patafix (blutac), a na końcu betonowa płyta chodnikowa.

Dębowy stół nie należy już do ustroju :).

O zastosowaniu, miejscu przeznaczenia i wrażeniach jutro.

Pozdro

PS. widzę, że wg. moderatorów pumeks w cenie ok. 15 zł nie zasługuje na zaszczyt przebywania w zakładce hi-end.

Za to bezpieczniki za parę stówek, o drutach i innych ustrojach już nie wsponę .... a jakże.

No tak ... na 15-u złotych szacowna Branża audio kokosów nie zbije. Taki nasz polski lajf.

Pozdro

Powodzenia w eksperymentach, opisz czy pomogło. Bo dźwięk powinien nieco się zmienić - ale to już zależy od systemu czy z korzyścią, czy nie do końca.

ps. Zgodnie z sugestią - przenoszę do Stereo/HiFi

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

pumeks kosmetyczny daje kosmetyczne zmiany w dżwięku

proszę pojechać do Indonezji i kupić taki czerstwy pumeks z lawy wulkanicznej-cięty maczetą przez tubylca-wtedy system zagra z wiekszą dynamiką.

następnie należy wypucować tym pumeksem uszy tak żeby bolał nawet mózg.........oooooooooo!!!!! wtedy pojawi się hajend)

Niektórym osobom pomaga w kwestii czystości dźwięku - w przenośni i dosłownie, to prosty w wykonaniu tłumik wibracji.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Jak system gra ostro to najlepszy pumeks taki już przytarty na starych piętach wtedy pasmo jest zaokrąglone i już nie ostre.

Spróbuj-powodzenia Ci życzę............przekonasz się ,że miałem rację.

Pod taka plyte dalbym np. podkladki wykonane dla tlumienia wibracji pralki automatycznej. Dobrze sie sprawdzaja, ale to tez zalezy co ma stac na tych plytach, bo tlumienie trzeba dostosowac do ciezaru i przedmiotu. Inne tlumienie jest potrzebne dla kolumn, inne dla elektroniki.

Najlepsze byłoby tłumienie aktywne. Na początek można posadzić żonę lub dziecko i dać sprzęt do potrzymania na kolanach. Albo spróbować samemu.

Jestem Europejczykiem.

Ten "kosmetyczny" "pumeks" jest podróbką pumeksu. Mocne wciśnięcie palca robi wgłębienie. Z czasem zacznie się utleniać i kruszeć. Klasyczny p. z lawy wulkanicznej, twardy jak kamień jest git. Najbliżej do dostania na Krymie i w Turcji na lokalnych bazarach. Za grosze i na laaaata. We wszelkich odcieniach popiołu.

pozdr.

Ukryta Zawartość

jak widac mozna sobie tym szafke wyłozyć

ceny pumeksu w wersji audio :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

=

Ukryta Zawartość

Mam podobnego, nie używam :)

Pokoik ładny , tylko ze setupu tego to ja tez nie rozumiem:)

A co Wam się w tej kanapie nie podoba? Tym bardziej, ze za nia trochę dobra stoi :). Cała elektrownia.

I jest gdzie wszyscy domownicy mają 4 litery posadzic do filmów, które chodzą w inną stronę.

A kobieta swoje wymagania ma.

Pozdro

pmcomp naprawdę szacun wielki,przez ten upał chcę się tylko upewnić,ta sofa to na pewno w tym miejscu?

Na pewno.

:)

Pozdro

Ukryta Zawartość

Siedzisz na telewizorze? :)

Noooo ... to byłoby interesujące :).

Nizależne systemy audio i kina domowego są ustawione względem siebie o 90 stopni.

Pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.