Skocz do zawartości
IGNORED

Denon pma 1500, 1510, 1520 AE

audiohz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

który z w/w wzmacniaczy najlepiej gra ? :)

z tego co pamiętam to 1500 oferuje największą moc, Obecnie mam denona dra 700 i chciałbym go wymienić. Na allegro pojawiła się nowa 1500 i stąd moje pytanie czy warto go brać.

https://www.audiostereo.pl/topic/112911-denon-pma-1500-1510-1520-ae/

Przecież kto i czego nie napisze, to i tak najlepszy będzie jakiś wysuszony SONY ES z wystawki :)

Najlepiej taki ze trzy razy przepłacony, bo te grają najlepiej i ciągle zyskują na wartości :D

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Witam,

z tego co pamiętam to 1500 oferuje największą moc, Obecnie mam denona dra 700 i chciałbym go wymienić. Na allegro pojawiła się nowa 1500 i stąd moje pytanie czy warto go brać.

jesli pma1500ae był najsłabszy chyba mocowo ale o brak mocy w nim bym sie nie martwił. Był to jeden z moich pierwszych wzmacniaczy stereo, pma1500ae miały niektóre fabryczną wade nierównego poziomu głosności miedzy kanałami. 1510 był pozbawiony tej wady. Z tego kojarze denon wielkiego postępu miedzy to coraz nowszymi wzmacniaczami nie poczynił, natomiast cd jest warto kupić jak najmłodszy. Na poczatek bedzie cieszył:) solidnie wykonany, a w tym segmencie cenowym to juz coś

Witam,

Ostatnio był PMA 2000 ale nie pamiętam końcówki za nieco ponad 2000zł .

Te topowe integry są całkiem inaczej zrobione niż te niższe . Warto moim zdaniem dołożyć a najlepiej w jak najnowszy .

1520AE kosztuje około 5000zł . Za tyle i mniej trafiają się 2010AE

Co do wady z kanalami to tak, a mocowo to właśnie pma 1500 ae jest najmocniejszy bodajże 128w przy 8ohm na kanał dużo z tych w w bas poszło, a 1510 i 1520 podobnie100w przy 8hm.

Co do najwyższego denona to już wagowo kawał pieca i cięzko bedzie go znaleźć w rozsądnej cenie, używany nie wchodzi w gre.

Trzeba mi sprawdźić giełde hifi może coś będzie.

Jesli chodzi o moje preferencje t wzmacniacz musi sie ladnie prezentowac z wgyadu i jeszcze lepiej grać; nady, harmany i inne tego typu wynalazki podziękował. Rotel i marantz również, ale tutaj już nie taki budżet zwlaszcza seria 11 u marantza..

to własciwie wszystko to samo , miałem PMA-1500AE i nie było prolemu z kanałami , pierwszy model miał trafo 310W kolejne 286W więc różnice w mocy minimalne - wszystko zależy od pojemności kondziów

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

nie tylko Max

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Nie. Sprzedawca z allegro z Koszalina. Sprowadza z Niemiec . Dostałem fakture i ponoc nie ma problemu z gwarancja . Sam zawozi jakby co . Wysyłka gratis ale wolałem odebrac osobiscie . Zrobiłem 900km ale morze przy okazji odwiedziłem .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.