Skocz do zawartości
IGNORED

Recenzje_nowa jakosc

pastwa

Rekomendowane odpowiedzi

To mial byc poczatkowo zart,ale ostatecznie bedzie tylko pol zartu,a pol bedzie serio.

Sek w tym,ze nawet najgietsze jezyki maja swa bariere,widac w recenzjach(zwlasza tych prasowych)jak jeden powiela cale frazy od swojego kolegi,choc sprzet zupelnie inny,jest to jakos tam wymierne ale dalece subiektywne(nie chodzi o same wrazenia),ze wzgledu na ulomnosc slownictwa.

Mam zatem propozycje,prosze nagrywac na plyte to, co odsluch danego urzadzenia/zestawienia niesie,i takaz plytke zalaczac badz w ramach zamowienia za dodatkowa oplata dostarczac do zainteresowanego tym audiofila.

Stad mozemy sobie sami posluchac hi-endowego dzwieku, i wycenic jego jakosc.

Taka plytke mozna bowiem zataszcyc do jakiegos przyzwoitego salonu i odsluchac( na hi-endowym sprzecie,co kto ceni,przy wsparciu sluchawek przykladowo).

Oczywiscie,istote calej zabawy odgrywac bedzie jakosc realizacji takiego odsluchu,ale na tej, tez sie znac panowie recenzenci powinni dobrze, skoro oceniaja nagrania plyt wszelakich.

I potem mozemy upierdliwemu audiofilowi powiedziec,jak mi palancie nie wierzysz, to se sam posluchaj ze mam racje...

https://www.audiostereo.pl/topic/11287-recenzje_nowa-jakosc/

Genialny pomysł!! Naprawdę!

Dlaczego płyty nie są nagrywane w ten sposób?? Nie mam pojęcia.

Na przykład: odtwarzamy płytę audiofilską (wg. mnie klasyfikuje się tu tylko jedna - Amused To Death

oczywiście) na Nautilusach, nagrywamy ich dźwięk, odtwarzamy to na JMLAB Grande Utopia, nagrywamy, odtwarzamy na Sonus Faber Amati Homage, nagrywamy, odtwarzamy na ProAc D80, nagrywamy, odtwarzamy na Martin Logan Prodigy, nagrywamy - a potem siedzę sobie w domciu i cieszę się tym wybitnie audiofilskim dźwiękiem na moich Philipsach SBC HP890!!

• Redaktorzy

No właśnie. W tym konkretnym przypadku powinniśmy uzyskać dźwięk pięć razy lepszy od... no właśnie, od czego właściwie? Nie wiem, ale na pewno tyle razy, bowiem proces nagrywania był pięciostopniowy.

Wbrew pozorom to dałoby się zrobić! ;-) Oczywiście działałoby tylko dla recenzji sprzetu z niższej półki przy odsłuchu materiału kontrolnego ze sprzętu referencyjno-hajendowego. Oczywiście koszty nigdy nie pozwoliłyby czemuś takiemu wyjść poza stadium kuriozum.

A nie prościej zadzwonić do salonu i posłuchać ...przez telefon ;-)))

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Ja to bym na miejscu producenta sprzętu umieścił próbki w formacie mp3 na swojej stronie internetowej. Telefon też dobra rzecz. Tylko, żeby pracownik slepu miał drugą słuchawkę, bo gdyby tak któraś z kolumn była zbytnio dogięta i scena przesuneła się np. w prawo, to sprzedawca musiałby to skorygować. Bardzo dobry pomysł, popieram. Hahaha;-)))

>> KoRnik:

Wejdź na strony Vienna Accoustics... Tam coś takiego mają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Commo to nie takie proste. otoz kable z jednego z systemow mogly by sie gryzc z kablami z innego systemu, i co wtedy??? nie kazdy glosnikowy zagra z kazdym interkonektem itp itd. takze to nie takie proste kurcze

Mam nagrany osobiscie przez mnie video-clip, w ktorym dzwiek jest z hi-endowego sprzetu. Szczegolnie gitara pieknie zawija. Jest to piosenka Sheryl Crow dla tych, ktorzy mieliby ochote sie spytac bo nie wiedza.

format .3gp

Jezeli ktos ma problemy z odtworzeniem moze sciagnac darmowe oprogramowanie ze strony nokii do ogladanie ich wideo kreconych przy pomocy telefonu komorkowego.

Przesle ten plik na kazdy podany przez Was adres internetowy. Naprawde warto. Pure hi-end w pigulce!!!

pzdrw

soso

>pitdog

Jeszcze zapomniałeś, że kabel telefoniczny mógłby gryźć się z resztą okablowania. Może trzeba napisać do TPSA o zbudowanie pierwszej hiendowej centalki telefonicznej, a każdy z nas zaopatrzy się w audiofilski kabel do aparatu tel. (cholera ja mam bezprzewodowy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.