Skocz do zawartości
IGNORED

VAN DEN HUL THE BAY C5 - oryginał czy podróbka

panterka

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie wiadomo i dla średnio rozgarniętego audiofila interesującego się tamatyka audio że wieksza część produkcji nawet dużych renomowanych firm pochodzi z Chin.

Przykład firma Audioquest .

Zgadza się że jest masa podróbek ale nie oznacza to automatycznie ze każdy produkt który nie ma opakowania jest podrobiony.

Jakim problemem jest wyprodukowanie opakowania z logo skorą o wiele większym jest wyprodukowanie produktu.

Powiem wam dlaczego niektóre kable nie mają opakowan choć nie jest to 100% regułą.

Otóż wiele firm sprzedaje lub sprzedawalo swoje kable na metry ze szpuli Audioquest ,VDH ,Siltech

Swego czasu Pan Jasik z HiFI Sound Studio bedacy dystrybutorem firmy VDH sprzedawał kable tej firmy na metry.Kupowałem tam wiec wiem.

Głównie chciałem zaznaczyć ze to że nie ma opakowania nie przekresla autentyczności produktu.

Opakowanie mam tylko z tunera satelitarnego NC+

Otóż wiele firm sprzedaje lub sprzedawalo swoje kable na metry ze szpuli Audioquest ,VDH ,Siltech

Trochę to bez sensu, i nie trzyma sie kupy, bo po to są właśnie certyfikaty wydawane przez producentów i dystrybutorów aby mieć pewność co do autentyczności produktu, że dochowało się ostrych norm produkcji, za które to odpowiednio płaci się.

Sprzedawanie ze szpuli to takie działanie na szkodę firmy. Albo biznes albo prestiż.

Jeżeli jednak nie ma to większego znaczenia, i firmy tak robią, to cały ten kablowy biznes i bajerka o wyjątkowości budowy kompletnego okablowania ( specjalna konfekcja, luty), to jeden wielki pic na wodę fotomontaż.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ciekawe jest tez to że Audioquest nie stosuje lutów bynajmniej w interkonektach. Wydaje mi się że nie względy soniczne kierują firmą w którym stosuje się wysokie natężenie prądu do zespolenia przewodnika z miedzi lub srebra z wtykiem .Prędzej chodzi tu o 100% pewności że połaczenie jest niezawodne ale czy na pewno lepsze.Lutować trzeba umieć nie można tego zrobić dosłownie na kolanie.

A taki montaż maszyną... Zresztą nie wiem może się nie znam i nie idę z duchem czasu.

Kupilem kilka kabli z ebaya, po cenie to byly pewnie podróbki, ale grał poprawnie tak jak orginał który mial kumpel ( second). Dlatego nie ma sensu przepłacac za jakies certyfikaty.

Aha.

Już wcześniej pisałem, oryginalnie kabel sprzedawany jest przez dystrybutora w całości, z wtykami, w oryginalnym pudełku i z homologacją.

Kompletna bzdura. Takie firmy ja audioquest VDH i kilka innych sprzedawały kable z metra bez konfekcji.

Do dzisiaj kupisz audioquesta ze szpuli w TOPHIFI i to nie byle co bo po 320zł/mb - pewnie z chin?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ja nie dbam o opakowanie. Kupiłem przewody z aukcji. Jak dziś dojadą to zrobię foto.

Żyjemy w świecie genialnych podróbek....

Ogólnie wiadomo i dla średnio rozgarniętego audiofila interesującego się tamatyka audio że wieksza część produkcji nawet dużych renomowanych firm pochodzi z Chin.

Przykład firma Audioquest .

Zgadza się że jest masa podróbek ale nie oznacza to automatycznie ze każdy produkt który nie ma opakowania jest podrobiony.

Jakim problemem jest wyprodukowanie opakowania z logo skorą o wiele większym jest wyprodukowanie produktu.

Powiem wam dlaczego niektóre kable nie mają opakowan choć nie jest to 100% regułą.

Swego czasu Pan Jasik z HiFI Sound Studio bedacy dystrybutorem firmy VDH sprzedawał kable tej firmy na metry.Kupowałem tam wiec wiem.

Głównie chciałem zaznaczyć ze to że nie ma opakowania nie przekresla autentyczności produktu.

Opakowanie mam tylko z tunera satelitarnego NC+

Wiadomo,że nie wszystko wyprodukowane w Chinach jest złe...

De gustibus non est disputandum

Ja mam 2 pary Bay C5, jeden na oryginalnych końcówkach, drugi na innych (choć też wydają się dobrej jakości), dźwięk z tego modelu kabla jest moim zdaniem bardzo fajny i mniej więcej identyczny na obydwu kablach, z lekkim wskazaniem na ten z nieoryginalnymi końcówkami, chyba że to jakaś autosugestia, ale takie miałem wrażenie że grał odrobinę lepiej, żywiej :)

Kompletna bzdura. Takie firmy ja audioquest VDH i kilka innych sprzedawały kable z metra bez konfekcji.

Do dzisiaj kupisz audioquesta ze szpuli w TOPHIFI i to nie byle co bo po 320zł/mb - pewnie z chin?

Ukryta Zawartość

Pewności na 100 % nie mamy....ale skoro dobrze się sprawuje w systemie to brać!

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

Ukryta Zawartość

To jest czysty marketing. Sam drut to nie wszystko, kupując ze szpuli tak naprawdę bierzesz zwykły kabel (choć markowy i za dużą kasę), którym możesz sobie podłączyć co najwyżej telewizor do starego wzmacniacza, czyli byle co. Jak ktoś ma kasę i lubi ją wywalać, to bardzo proszę.

Ukryta Zawartość

To jest czysty marketing. Sam drut to nie wszystko, kupując ze szpuli tak naprawdę bierzesz zwykły kabel (choć markowy i za dużą kasę), którym możesz sobie podłączyć co najwyżej telewizor do starego wzmacniacza, czyli byle co. Jak ktoś ma kasę i lubi ją wywalać, to bardzo proszę.

Nie, choćby dlatego, ze możesz potrzebować odcinki po np. 4m, a takich w konfekcji nie kupisz. Poza tym sklepy sprzedające kable ze szpuli oferują profesjonalne konfekcjonowanie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ktoś kiedyś powiedział ze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak się ma kase to się idzie do salonu i płaci się słono.Kto bogatemu zabroni skoro przypływ gotówki jest większy od upłynnienia?

Z drugiej strony barykady sa ci którzy dwa razy przeliczają każdy grosz. Czyli 90 % obecnych tu na forum. Dla nich jest opcja kupienia czegoś za ułamek kwoty wyjściowej często jest to produkt który w 99% spełnia swoje zadanie.

Wymaga to jednak pewnej wiedzy co kupić i od kogo.Coś za coś a radzić sobie jakoś trzeba :)

Nie, choćby dlatego, ze możesz potrzebować odcinki po np. 4m, a takich w konfekcji nie kupisz. Poza tym sklepy sprzedające kable ze szpuli oferują profesjonalne konfekcjonowanie.

Sklepy konfekcjonują na poziomie producenta? Sygnałowe też? Zapoznawałeś się może z filozofią tworzenia okablowania przez VdH?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.