Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do HK 670?

jurek l

Rekomendowane odpowiedzi

>Jurek I

Trochę starej prawdy na początek. Nikt ci nie pomoże bo tyle gustów ile ludzi. Pewnie padnie parę propozycji ale jedyna 100 procentowa rada to, wzmaka pod pachę i na odsłuchy. Czasami to drastyczne rozwiązanie jak do sklepu parę kilo kilometrów ale niestety to jedyny pewny sposób chociaż bardzo uciążliwy.

Piszę tak bo miałem tego wzmaka, pytałem i nie wybrałem żadnych z podpowiedzi forumowych. Wybrałem po odsłuchach takie jak mi pasowały i na jakie mnie było stać. Jeśli nie chorujesz na pewną forumową chorobę i nie zamierzasz za chwilę zmieniać sprzętu to dobrze się zastanów (posłuchaj) przed kupnem.

HK 670 to dobry wzmak i pomimo mojego ostrożnego podejścia do opinii z gazetek to w tym przypadku zgadzam się z nimi. Jest solidny w środku i z zapasem prądowym potrafi wysterować wiele kolumn. Sam słuchałem na nim kolumn od 86db do 92db i radził sobie bez problemów. Oczywiście wszystkie raczej w przedziale średniobudżetowym za jaki uważam kolumny od 2 do 10k.

Owocnych poszukiwań.

KEF Q5 - to gwarancja bardzo dobrej przestrzenności. Trzeba tylko pamietać o odpowiednim ustawieniu i odstawianiu ich od ścian o jakie 40-50 cm. Warto też zakupić jakiś przyzwoity kabelek (nie tam jakiś drogi) ale taki, który zapewni minimalne straty przy przesyłaniu sygnału.

A, polecam sklep w Warszawie w pawilonach na rogu Ciołka i obozowej. Mają te kolumny (i nie tylko). Nie robią kłopotów z odsłuchem. Bardzo miło. Więc jeśli jesteś gdzieś w okolicy, to warto tam zajrzeć i posłuchać. Przy odrobinie szczęścia można nawet wcześniej się nie umawiać. I jeszcze jedno - należy się targować.

dzieki chłopaki,

Profil, całkowicie się z tobą zgadzam i nie kupię czegoś bez odsłuchu. Wciąż poszukuje i jakoś nie moge trafić na to co by było OK (oczywiście dla mnie). Dlatego zadalem to pytanie aby wyłapać coś o czym zapomniałem w moich poszukiwaniach a napewno jest tego sporo.

Odsłuchiwałem takie zabawki jak:

B&W, ESA Vivace, AA Hyperion, Avance 503/509, JBL Nort., etc. (JBL XTi60 były całkiem niezłe)

Fakt , żeQ5 jeszcze nie kosztowałem.

Witam wszystkich!

Wzmacniacz HK 670 idealnie wkomponował się w system z NAD-em C541i oraz kolumnami JBL LX2004.Pokój około 23m(2).

Brzmienie:

Bas schodzi nisko zachowuje kontrolę, nie dudni daje się go odczuć fizycznie lecz nie ma tendencji do dominacji nad całością.

Średnica jest mocna instrumenty brzmią naturalnie (trąbka, fortepian). Stereofonia i przestrzeń jest wręcz wyśmienita.

Wysokie tony praktycznie zlewają się ze średnicą instrumenty takie jak (trójkąt ) brzmią naturalnie i z odpowiednią (siłą) i to tyle.

>jurek l

Masz spory pokój, więc jeśli jesteś z Warszawy lub okolic, a chcesz posłuchać JBL XTi 100, które akurat chcę sprzedać (jest ogłoszenie), to weź HK pod pachę i przyjedź. U mnie grały w 35 metrach. A zestawienie może być dobre, bo to w końcu ta sama firma (HK i JBL).

Nie mam pojęcia czy to buk czy wiśnia (chyba buk), bo nie znam się na kolorach drewna. W każdym razie nie czarne, ale i tak ździebko przypominają trumny... ;-))) Resztę masz w ogłoszeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.