Skocz do zawartości
IGNORED

Ile wygrzewają się Audyny True Cooper?

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieniłem w monoblokach Jantzen Standard Z-cap 400 VDC 2,2 uf na Audyny True Cooper 630 VDC 0,47 uf. Na początku grały chyba całkiem fajnie, teraz jest dramat. Wycofana średnica i ostra góra. Czy ktoś może mnie pocieszyć, że jeszcze będzie fajnie :(

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Ja wymieniłem oryginalne w chińczyku na Mundorf M-Cup Supreme Silver Oil i od początku do dziś (219 godzin przegrane) jest po prostu bajecznie. Sorki że nie odpowiedziałem na Twoje pytanie. Tak tylko chciałem się pochwalić ;)

Tak polecił mi pan Waldemar twórca monobloków. A bas chyba jest nieco chudszy ale za to jak nie lampa zwarty i punktowy. Tylko czekam na górę aż się wygrzeje. Wczoraj sprzęt grał parę godzin dziś też i jest już ciekawie ale poczekam co dalej.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Może dlatego, że moje pre ma jeszcze nie zmienione kondensatory Jantzena basu jest w sam raz . Ogólnie odchudzenie na monoblokach dało pozytywne efekt.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jak już to było wymienić na Jantzen Silver Gold. Tam jest wszystkiego równo. Jak kiedyś do pre wsadziłem te Audyny to była jazgotliwa tragedia. Wywal je czym prędzej bo wg mnie lepiej już nie będzie.

No właśnie w pre mam Jantzeny :)

No nie wiem słucham i jest całkiem fajnie z dnia na dzień. Audyny na średnicy jeszcze nie pokazują tyle detalu co wcześniejsze Jantzeny ale za to mają bardzo dźwięczną górę. Mam nadzieję że średnica jeszcze się otworzy a góra nie straci blasku i nie pójdzie w kierunku wyostrzenia. Słucham obecnie na RED BASE RCA a one są dość otwarte. Poczekam żeby jeszcze się wygrzały wtedy zamontuję Tung-Sole VT-99.

Wymieniłem w monoblokach Jantzen Standard Z-cap 400 VDC 2,2 uf na Audyny True Cooper 630 VDC 0,47 uf. Na początku grały chyba całkiem fajnie, teraz jest dramat. Wycofana średnica i ostra góra. Czy ktoś może mnie pocieszyć, że jeszcze będzie fajnie :(

Będzie fajnie, nawet bardzo. W moich Phastach praktycznie zdeklasowały oryginalnie tam włożone Audio Noty. na szczęście dzięki koledze z forum miałem już wygrzane :)

A które to są te nowe?

Pozdro

to jest najnowsza seria z miedzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Akurat to nie będzie wielkim wyczynem - te Audo Note to wybitna muląca padlina :)

W sobotę będę je wyrzucał z Integry Phasta, mam niestety podobne przeczucia co do ich właściwości. To takie remedium na ostro grające, tanie źródła. Audyny miałem w DAC, nie podzielam opinii Macieja:-) nie jazgotały. Ostatecznie zostały zastąpione lepszymi (dzięki Maćku :-))) ale naprawdę to uczciwe kondensatory za te pieniądze. Wygrzewały się około 3 tygodni.

Jak włączę sprzęt. Po 30 minutach słuchania jest słabiutko. Po 3 godzinach jest już całkiem fajnie tylko średnica wciąż jest mało otwarta. Cierpliwe poczekam co pokażą.

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.