Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw słuchawki + wzmacniacz słuchawkow

Barthuss

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie witam drogich forumowiczów,

Bardzo zainteresowałem się wątkiem 1596 o wzmacniaczu Forum608, wczesniej już myślałem o stworzeniu alternatywy do dobrego systemu audio : po 24.00... ;)))))))) a nie mam możliwości posłuchania tych wszystkich kombinacji w swoim mieście (Toruń). Słucham dużo jazzu, rock, soul a także klasyki. Cenię sobie barwę i transparentność dźwięku.

1.Jaki system słuchawki + wzmacniacz(do np. 2.500 PLN) polecacie z własnych odsłuchów i doświadczenia?

Czy nastawiać się na np. HD600 + wzmak lampowy (SE - ponoć zawsze lepszy jest OTL?) lub tranzystor w klasie A (np. Forum608,QAudio itd.)

2. Zaciekawił mnie temat słuchawek na rynek profesjonalny, np. Beyerdynamic DT150 lub Sennheiser 280Pro.

Czy te słuchawki prezentują zbliżoną/lepszą jakość do np BD 990 lub HD600?

3. Słuchałem na AS różnych zestawień słuchawek STAX (na które mnie nie stać) z dedykowanymi wzmacniaczami - dżwięk był zaskakująco przestrzenny i swobodny - czy z konwencjonalnych słuchawek dynamicznych jestem w stanie coś podobnego wycisnąć?

Wiem że temat już był eksploatowany, ale pomimo tego proszę mocno już doświadczonych w temacie forumowiczów o poradę.

Pozdrowienia z Torunia !

Witam !

Niestety, STAX-y są jedyne ( prawie ) ale jeżelli chcesz wycisnąć ze zwykłych muszli więcej użyj połączenia symetrycznego - wymaga albo wymiany samej wtyczki ( gorzej ) albo całego kabla ( lepiej ). Tylko w takim połączeniu zblizysz się nieco do przestrzeni stax-ów. no i oczywiście potrzebny jest odpowiedni symetryczny wzmacniacz słuchawkowy. Akurat mam taki na zbyciu:-))) Niestety, w porównaniu z Twoim budżetem jest za drogi:-(((((

Pzdr.

>stożek

Dzięki za info, jaki to wzmacniacz symetryczny masz do sprzedania? proszę trochę więcej info...

I jeszcze jedno : Na ile poprawia całą sytuację zasilanie bateryjne wzmacniacza słuchawkowego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.