Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM 4400

voymax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jestem poczatkujacym audiofilem:).muzyka interesuje sie juz ladnych pare latek, natomiast sprzetem tak

na prawde od niedawna. a konkretnie od czasu zakupu wzmacniacza jak w temacie.

i tu moja niezobowiazujaca prosba o opinie na temat tego modelu. szukalem jakichs recenzji, ale ten najnizszy

model marantza jest jakby pomijany w opiniach.

wstyd przyznac jakie pudla napedza ten wzmacniacz,ale mam nadzieje ze uda mi sie uzbierac na cos

godnego tego maratza( tak do 2000zl).moje drugie pytanie to jakie klocki do niego kupic, zeby nie byly za dobre

na ten sprzet, ale zeby wyciagnely z niego ile sie da

dziekuje i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/11213-marantz-pm-4400/

Odsłuchiwałem go kiedyś z kolumnami Goky EX 868T. To takie duże monitory, dobrze kiedyś ocenione w HFiM i dlatego wybrałem je do odsłuchu. Źródłem był tez Marantz CD 4000. I teoretycznie jakiś tuner Marantza z tej samej półki ale z braku porządnej anteny tylko teoretycznie. Wrażenie nie było dobre. Grało to na poziomie mikrowieży jeśli nie gorzej. Mdły, nieangażujący dźwięk. Wyraźnie brakowało wzmacniaczowi mocy, a odtwarzaczowi z kolei charakteru. Złe wrażenie jeśli idzie o wzmacniacz bez wątpienia potęgowało otwarte na salon ze sprzetem miejsce odsłuchu - w mniejszym, zamknietym pomieszczeniu być może byłoby lepiej. Do tego wygląd tych najtańszych Maranntzów jest fatalny, taki prawdziwie japoński. Dużo wszystkiego plus plastik. Oczywiścire czarny. A po odsłuchu wiedziałem, że mieć tego po prostu nie chcę.

https://www.audiostereo.pl/topic/11213-marantz-pm-4400/#findComment-174069

Posiadany przeze mnie model jest zloty, co do wygladu to nie ma tragedii. panel przedni, fakt, plastik, ale powlekany imitujacym metal laminatem.wg mnie nie wyglada najgorzej.

natomiast co do dzwieku: ciezko mi jest obiektywnie ocenic. nieduzo w zyciu sprzetow slyszalem i ten dzwiek mi sie narazie podoba.ale jeszcze wiele przedemna:) wiec kiedys pewnie tez stwierdze ze to kaszana.

chetnie przeczytam inne komentarze.

https://www.audiostereo.pl/topic/11213-marantz-pm-4400/#findComment-174075

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.