Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp do Pro-Ject 6 PerspeX

Japiotr

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

namawiam do przesłuchania w Twoim systemie dwóch bardzo dobrych przedwzmacniaczy - Pro-Ject Tube Box DS z lampowym stopniem wyjściowym oraz dzielony, także lampowy Vincent PHO-700.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Dajemy takźe możliiwość wypożyczenia urządzeń i przetestowania w Twoim systemie. Są to moim zdaniem optymalne urządzenia do Twojego systemu analogowego, w pełni wykorzystujące potencjał systemu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam, słuchałem wkładki Goldring 1012GX z preampem Projecta Phono Box Ds i mogę powiedzieć, że zaskoczyło mnie to małe pudełko, którego na początku nie chciałem w ogóle słuchać. Słuchałem również Graham Amp2, Primare R32, jednak Project zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Może pod względem precyzyjności był lepszy Graham, jednak w boxie było to coś analogowego, niby lekko ocieplone brzmienie bez utraty życia. Jednak każdy może odebrać to inaczej rzecz jasna. Aha, chodziło o wersję preampa DS+, jest jeszcze DS ale to nie to.

Postaram się wypożyczyć na odsłuch LAR LPS-1, Projecta Phono Box Ds i ifi iphono.

Jeśli chodzi o gramofon to w budżecie 6000 - 8000 ( bez wkładki ) można coś wybrać dużo lepiej niż Pro-Ject 6 PerspeX ( warunek - musi być z pokrywą ) ?

Proszsz bardzo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Jeśli chodzi o gramofon to w budżecie 6000 - 8000 ( bez wkładki ) można coś wybrać dużo lepiej niż Pro-Ject 6 PerspeX ( warunek - musi być z pokrywą ) ?

Za 8 tys kupisz gramofon Ad Fontes z ramieniem do wkladek MC, wkladke MC oraz pre, a pokrywe z pleksi zamowisz sobie w firmie reklamowej. Czyli do przodu jestes ze 4 tys.

Proszsz bardzo:

Ukryta Zawartość

Kurna blaszka, gdzieś to już widziałem, znaczy Nudę w tej wersji "wizualnej" i dual mono. ktoś chwalił się takowymi klocuszkami .. tylko nie pamiętam gdzie. Wyglądało zacnie , a le grania nie słyszałem.

robiz

Ukryta Zawartość

Dzięki za linka.

Kosztuje trochę ponad budżet. Mozesz napisać czym się tak wyróżnia od konkurencji tej z przedziału 1500 - 2000?

Nie wiem, nie miałem nic z tego przedziału. Mnie się podoba, jak gra.

Miałem CA640, zintegrowany w Rotelu RC-995 i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Nuda II gra słyszalnie lepiej od każdego z nich.

Szczególnie sekcja MC to bardzo duża różnica.

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Za 8 tys kupisz gramofon Ad Fontes z ramieniem do wkladek MC, wkladke MC oraz pre, a pokrywe z pleksi zamowisz sobie w firmie reklamowej. Czyli do przodu jestes ze 4 tys.

Ad Fontes nie bardzo mi pasuje wizualnie.

Chciałbym też żeby pokrywa była podnoszona a nie odstawiana na bok.

To pytanie na ile zależy ci na jakości i możliwościach.

AF bez pokrywy/lub ze zdejmowaną vs PJ z pokrywą ...

.... jakość/możliwości odpowiednio:

100% vs +-50%

Ot taki 'kompromis' ... ;-)

A jak wiadomo pokrywa słabo gra ... ;-)

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Ad Fontes nie bardzo mi pasuje wizualnie.

Chciałbym też żeby pokrywa była podnoszona a nie odstawiana na bok.

Czyli ma wyglądać a nie grać?:) Oczywiście żartuję.

Tak dla przykładu, ostatnio słuchałem gramofonu Linna, najwyższy model za dziesiątki tysięcy złotych. Gramofon był podłączony do nowego systemu Exakt. Fajnie to grało, ale potem posłuchałem swego Ad Fontes z Goldringiem 2500 i pre LAR LPS-1. Różnica w dźwięku ABSOLUTNIE NIE BYŁA odzwierciedleniem różnicy w cenie. Po prostu było inaczej, lepiej, ale nie tak, że od dziś zbieram na Linna bo nic już nie brzmi tak samo...

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Fontes + dobre pre (bardzo dobre to nuda) oraz wkladka do 2 kzl i zapominasz o inwestycjach w analog na dlugi czas. Ale zrobisz jak uważasz, czasami trudno kogoś na prowadzić bo musi uczyć się na własnych błędach ;)

Poczytałem troche na temat Ad Fontes - same zachwyty. Ok to może ktoś w skrócie napisze co zyskam ( oprócz zintegrowanej pokrywy ;) ) kupując Ad Fontesa w stosunku do Pro-Ject 6 Perspex ?

Jesli chodzi o pre to do wyboru mam LAR LPS-1, Projecta Phono Box Ds, ifi iphono oraz Nuda ( jesli jest taki na prawde dobry to moge dołożyć te 700pln do zakładanego budżetu)

• Redaktorzy

Zyskasz masy, bo PerspeX ma mase ok. 11,5kg.

Japiotr, nie wierz w bajki, ze AF 100%, a 6 PerspeX 50%. Chyba ze Ahaja pomiaru dokonywal z dokladnoscia +/- 50% ;-)

Mam PerspeXa od roku. Dlugo by uznac, ze to bardzo dobry gramofon. Nie wierz w bajki, ze gramofon musi wazyc. Nie musi. Ma byc porzadnie wykonany. Nie mam nic do AF, jednak namawiam do wlasnych doswiadczen i mniej czytania forum, bo czasami to szkodzi.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Pytanie bym odwrócił. Co zyskasz kupujac za kwotę 2x projecta w stosunku do Fontesa. Czytać warto, nawet to forum, tylko trzeba to umieć ;)

Pojechać, posłuchać jednego i drugiego i trzeciego. Wtedy wybrać.

Nie wierz w bajki, ze gramofon musi wazyc. Nie musi. Ma byc porzadnie wykonany.

To prawda, wystarczy zobaczyc gramofony Linna. Tam akurat wszystko jest bardzo mieciutko zawieszone, a talez wazy ze 2 kg. To samo pewnie tyczy sie ramienia, Linn znowu ma 9" i uwaza, ze jest to rozwiazanie lepsze niz 12" bo ma mniej drgan, ale jak az tak sie nie znam aby stwierdzic czy to prawda:)

Pytanie bym odwrócił. Co zyskasz kupujac za kwotę 2x projecta w stosunku do Fontesa.

I to jest bardzo dobre pytanie.

Ja znam trzy odpowiedzi: brak ustawiania obrotow, a raczej ich korygowania oraz mozliwosc zmiany wkladek mm na mc i odwrotnie, ale jak sie ma juz mc to po co wracac do mm? No i pokrywe.

• Redaktorzy

Octagon, do P-J kupujesz Speed Boxa i masz rownomienosc/kolysanie obrotow prawie jak w odtwarzaczu CD, bo SpeedBox reguluje czestotliwosc na 50,00Hz. Nie uzywam SpeedBoxa i obroty sa bardzo stabilne. Gramofon startuje do predkosci roboczej w 2s.

Ramie P-J Evolution jest uzywane rowniez przez firme Linn. Pasuja wkladki MM i MC. Oczywiscie o duzych podatnosciach, bo ramie ma mala mase efektywna.

Nie zamierzam polemizowac z forumowa grupa wielbicieli AF. Dla Was AF bedzie najlepszy i slusznie.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.