Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Admin1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wpisów merytorycznych (zapewnie kamuflaż)

:)))

Obecni wyłącznie na Bocznicy w wątkach ideologiczno-światopoglądowych również nie są tu przypadkiem.

Taki licznik merytorycznych, jaki jest obecnie - w zupełności wystarcza. Jeśli ktoś pisze tam farmazony - pozostali Dyskutanci szybko sprowadzą go na ziemię. W odwodzie pozostaje Moderacja i punkty za trolling.

Nie, obecni wszędzie, piszący na Bocznicy, czy to sprzeczne z regulaminem?

Obecni wyłącznie na Bocznicy w wątkach ideologiczno-światopoglądowych również nie są tu przypadkiem.

Taki licznik merytorycznych, jaki jest obecnie - w zupełności wystarcza. Jeśli ktoś pisze tam farmazony - pozostali Dyskutanci szybko sprowadzą go na ziemię. W odwodzie pozostaje Moderacja i punkty za trolling.

A licznik tyka.

Poza tym chyba tylko tam piszesz, a nie czytasz.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Nie, obecni wszędzie, piszący na Bocznicy, czy to sprzeczne z regulaminem?

Raczysz sobie robić jaja. Obecni wszędzie? Gdzie poza Bocznicą? Jestem na Forum 6.5 roku, mam ponad 6700 wpisów. Ty jesteś półtora roku dłużej i wpisów "aż" 80. Nie wiem ile na Bocznicy, ale pewnie zbierze się tego pokaźna liczba, jako że jesteś tu stale obecny. Ktoś inny jest również dłużej niż ja, ma wpisów merytorycznych niespełna 400 (ten licznik "stoi" od bardzo długiego czasu), a sam się chwali że w samym tylko wątku dotyczącym Kościołów i Religii ponad połowa wpisów (czyli >4000) jest jego autorstwa.

Skorzystaj może z szansy milczenia na ten temat. Chyba że lubisz się ośmieszać.

Twoje wyliczanki kompletnie mnie nie interesują, a teorie tym bardziej.

Nie pytam również co to dla ciebie oznacza, bo teraz tylko próbujesz dorabiać teorie do swoich niecnych zamiarów.

Zapytam natomiast czy jest punkt regulaminu nakazujący pisanie na forum?

I dlaczego użytkownicy tego forum mają się w nim udzielać według twojej modły?

I mam jeszcze jedno pytanie.

Twoim zdaniem nie należałoby usunąć z forum osób, które drwią z audiofilii ?

Czy wpisy dezawuujące tych słyszących kable, "wyznawców" High-endu są merytoryczne na forum audiofilskim?

Edytowane przez Jacchusia

Nie dziwi mnie twój brak zainteresowania wyliczankami. Są bowiem kompromitujące dla ciebie również.

W wielu zakładach pracy jest przy wejściu napis: "akwizytorom wstęp wzbroniony". Cel jego umieszczenia jest oczywisty: pracownicy nie życzą sobie nachalnego wciskania czegoś-tam. Rozumując twoim torem należałoby powiedzieć, że nie ma obowiązku pracy tam. A jednak przeważyła niechęć do natrętów.

I tutaj również nie jest miejsce dla uprawiania nachalnych agitek ideologicznych i propagandy światopoglądowej. Zwłaszcza w wykonaniu osób, które są tu obecne wyłącznie w tym celu. Audio ich nie interesuje.

I mam jeszcze jedno pytanie.

Twoim zdaniem nie należałoby usunąć z forum osób, które drwią z audiofilii ?

Czy wpisy dezawuujące tych słyszących kable, "wyznawców" High-endu są merytoryczne na forum audiofilskim?

To nie jest forum audiofilskie tylko miłośników audio

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Mojej modły? Rzucam temat pod dyskusję. I jak może zauważyłeś mój punkt widzenia w przedmiotowej sprawie nie jest odosobniony.

Dyskusja na temat wpływu (bądź jego braku) kabli na dźwięk jest dyskusją o audio, więc jako taka - na tym Forum w pełni uprawniona. Kpiny jednej strony z drugiej są elementem kolorytu rozmowy.

Rozpaczliwie szukasz na siłę argumentów.

A jednak przeważyła niechęć do natrętów.

I tutaj również nie jest miejsce dla uprawiania nachalnych agitek ideologicznych i propagandy światopoglądowej. Zwłaszcza w wykonaniu osób, które są tu obecne wyłącznie w tym celu. Audio ich nie interesuje.

Nie jesteś u siebie, to po pierwsze, a jesli chodzi o agitki (?) to najbardziej nachalna (policz posty) jest ta antykatolicka. Domyślam się że wiadomy wątek masz na myśli.

Audio ich nie interesuje

Ocierasz się o granice absurdu. Ilośc wpisów ma pokazywać jak się ktos jest zaangażowany w tematykę audio? łał :)

Moim zdaniem już zdjęcia by to lepiej pokazywały, bo na przykład taki słuchający muzyki na kinie domowym w ogóle audio się nie interesuje. Zaznaczam, ze weryfikowanie forumowiczów pod tym względem uważam za idioctwo.

Nie jesteś u siebie, to po pierwsze,

Również osobie zachowującej się w sposób chamski w tramwaju nie należy zwracać uwagi (w skrajnym przypadku wezwać policję) bo "nie jestem u siebie"? Napisz jeszcze coś mądrego inaczej.

a jesli chodzi o agitki (?) to najbardziej nachalna (policz posty) jest ta antykatolicka.

Po pierwsze jest to wyłącznie reakcja na rozpoczętą przez wiadome osoby akcję. Po drugie - owe są każdą wypowiedź inną niż ślepe, bezrozumne i bezrefleksyjne bałwochwalstwo i apologetykę traktują jako "anty".

Ilośc wpisów ma pokazywać jak się ktos jest zaangażowany w tematykę audio? łał :)

Moim zdaniem już zdjęcia by to lepiej pokazywały,

Jest to dużo lepszy wskaźnik niż cena posiadanego sprzętu.

słuchający muzyki na kinie domowym w ogóle audio się nie interesuje.

Kompletna bzdura i niedorzeczność.

Bobcat dnia 23.01.2016 - 18:56 napisał

"Niebezpieczeństwo, że ktoś będzie pisał w wątkach merytorycznych o niczym, aby tylko "uzbierać sobie" na Bocznicę bardzo łatwo może być spacyfikowane przez Moderację,'

A jak napiszę "fajnie, podoba mi się" to to będzie o niczym,czy nie?

Albo "10/10 + " ?

Przecież wiadomo że jak napisze tak Bobcat może być tylko merytorycznie. :))))

nie bawi mnie stała polemika na tematy ideologiczno-światopoglądowe z osobami, które na temat audio nie mają nic do powiedzenia, a zjawili się tutaj (w charakterze im znanym, reszta się domyśla) wyłącznie po to, aby uprawiać nachalną agitację i propagandę. A styl w jakim to robią, sposób prowadzenia rozmowy i dobierane instrumentarium argumentacyjne dowodzą jednoznacznie, że uważają mnie za osobę niepełnosprawną umysłowo.

Ktoś inny jest również dłużej niż ja, ma wpisów merytorycznych niespełna 400 (ten licznik "stoi" od bardzo długiego czasu), a sam się chwali że w samym tylko wątku dotyczącym Kościołów i Religii ponad połowa wpisów (czyli >4000) jest jego autorstwa.

....w przypadku osób, które przez wiele lat obecności uzbierały sobie jakąś tycią ilość wpisów merytorycznych (zapewnie kamuflaż), ale ideologiczno-światopoglądowych dorobiły się tysiące.

Bobcat chociaż podobno mnie ignorujesz odpowiem, z dwóch powodów.

Wiem że ciekawość jest silniejsza od tego postanowienia i czytujesz moje wpisy. Wpadki (dwie) z wciśnięciem mi (lubię to co jest niemożliwe gdy się ignoruje i nie czyta - wiem bo sprawdzałem) to potwierdzają.

Po drugie kolejny raz w wiadomym celu usiłujesz wymóc wymóg ilości tzw. wpisów merytorycznych by pisać na bocznicy powołując się na mnie, więc do rzeczy;

Skoro pijesz do mnie (tego akurat nie muszę udowadniać - Bobcat wielokrotnie mi to wypominał) pozwól że Ciebie uroczyście przeproszę za to że z moich wpisów tak idiotyczne wnioski jakobym kogokolwiek z Was miał za "osobę niepełnosprawną umysłowo" wyciągnąłeś.

Co do kamuflażu....przeczy temu fakt że 90% moich wpisów w tzw. wątkach merytorycznych dokonałem na początku mojej tu obecności i tylko to mnie wtedy interesowało....teraz to się zmieniło.

Ty Bobcat też nie pisywałeś wcześniej w temacie o Kk a teraz od czasu gdy zacząłeś tam "karierę" i na Bocznicy piszesz w tym temacie najwięcej....zapewne kosztem wpisów w tematach merytorycznych.

Przypominam że istnieja inni którzy są po Waszej stronie ideologicznej z podobnym dorobkiem wpisów merytorycznych....ich też chcesz "ustrzelić"? ;)

Ps. Głupstwa piszesz o wpisach w temacie o Kk....wprawdzie moich jest tam ponad 5000 nie jest to połowa wpisów(baaaardzo daleko do niej).....sam zresztą szybko mnie doganiasz i z liczbą ok. 3000 jesteś na drugim miejscu choć stosunkowo niedawno pisać tam zacząłeś.....to tak by wszystko było w zgodzie z prawdą. ;)

Bobcat dnia 23.01.2016 - 23:21 napisał

"nie bawi mnie stała polemika na tematy ideologiczno-światopoglądowe z osobami, które na temat audio nie mają nic do powiedzenia"

komedia

;)

Sam Bobcat to wielokrotnie, cudownie wręcz określił, cytuję;

Teatrzyk absurdu według Sławomira Mrożka. "

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

To nie jest forum audiofilskie tylko miłośników audio

Otóż to. Dlatego uważam, że nie ma miejsca dla tych, którzy są tu wyłącznie dla uprawiania nachalnej propagandy i agitacji ideologiczno-światopoglądowej. Nie jest istotne czy robią to na podstawie oddelegowania służbowego, czy też z własnej nieprzymuszonej woli jako osoby zupełnie prywatne na zasadzie ochotników. Liczy się efekt końcowy.

Otóż to. Dlatego uważam, że nie ma miejsca dla tych, którzy są tu wyłącznie dla uprawiania nachalnej propagandy i agitacji ideologiczno-światopoglądowej. Nie jest istotne czy robią to na podstawie oddelegowania służbowego, czy też z własnej nieprzymuszonej woli jako osoby zupełnie prywatne na zasadzie ochotników. Liczy się efekt końcowy.

A co z naganiaczami, kretaczami, podejrzanymi układami na forum, zależnościami i "firmami" audio o wątpliwej reputacji, zatrzymujących bezzasadnie kaucje itp., którzy udzielają sie powiedzmy merytorycznie? Co z takimi robić? Po ostatnich akcjach pewnego moderatora i właściciela forum SITE, nie tylko nie ma sensu tutaj pisać, ale i w ogóle zaglądać. Czy można siegnąć głębszego dna? Tutaj zapewne tak.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez SVART

Proszę Moderatorów oraz firmę SITE o prześwietlenie pewnego forumowicza, ponieważ nadal nie otrzymałem kaucji za narty Nimbus, rzekomo miały być nasmarowane. a sezon w pełni :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Z tego co widzę moderacją ma najwięcej roboty z usuwaniem wpisów innych moderatorów którzy nie potrafią zachować ani krzty obiektywizmu w swej pracy. Może zrezygnować w ogóle z moderacji to połowa kłopotów tego forum odpadnie na starcie ;-)

Ponawiam zapytanie, ponieważ jest to sprawa bardzo ważna. Gdzie widzisz proceder usuwania wpisów jednego moderatora przez innego?

Domagam się jak najszybszej odpowiedzi.

Pytanie retoryczne - figura stylistyczna i retoryczna; pytanie zadane nie dla uzyskania odpowiedzi, lecz w celu skłonienia odbiorcy do przemyśleń na określony temat, podkreślenia wagi problemu; ewentualnie pytanie, na które odpowiedź jest oczywista.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Jest to dużo lepszy wskaźnik niż cena posiadanego sprzętu.

Ja nie o cenie tutaj mowie tylko w ogóle o fakcie posiadania sprzętu audio i płytoteki.

P.S

Ale skoro już tak twierdzisz to ci odpowiem, ze znowu się mylisz.

Jeśli ktoś posiada sprzęt za dajmy na to 30 tyś. i płytotekę z 300 płytami to oczywistym jest, ze audio jest mu bliskie.

Natomiast ilość wpisów w wątkach tematycznych nie świadczy o niczym innym jak tylko o tym, ze sobie lubi popisać, żeby się dowiedzieć czy te wpisy mają jakąś wartość merytoryczna trzeba by je wszystkie przeczytać i ocenić.

Ja nie o cenie tutaj mowie tylko w ogóle o fakcie posiadania sprzętu audio i płytoteki.

Można nie mieć jednego i drugiego (np. kogoś nie stać), ale interesować się tematem i znać zagadnienie.

Rozumiem, że się próbujesz (nieudolnie) bronić, albowiem mój wniosek o wyeliminowanie harcowników wyłącznie-bocznicowych dotyczy również ciebie.

Neomammut, nie bondz taki moderator / konstruktor, nie pouczaj wszystkich na jedna modle...

Na modlitwę to już za późno...

Rozumiem, że się próbujesz (nieudolnie) bronić, albowiem mój wniosek o wyeliminowanie harcowników wyłącznie-bocznicowych dotyczy również ciebie.

Przepraszam bardzo, ale przed czym i kim się mam bronić? Przed tobą?phi:)

wniosek o wyeliminowanie harcowników wyłącznie-bocznicowych dotyczy również ciebie.

Tobie chodzi tylko i wyłącznie o załatwienie dyskutantów, z argumentami których sobie nie radzisz i próbujesz to zrobić w podły sposób zasłaniając się dobrem forum! Zresztą o jakie dobro chodzi? Trollingiem zajmuje się moderacja, a rozmawianie na Bocznicy nie ma nic wspólnego z wątkami tematycznymi to przecież czysty idiotyzm i szukanie haka na adwersarza. Oczywista sprawa.

Normalnie człowiek nie rozmawia z kimś kim nie chce, ma jeszcze zbawienny przycisk "ignoruj", ale przecież tobie nie o to chodzi, bo w dalszym ciągu ktoś mógłby odnosić się i krytykować twoje wpisy, a to ci się nie podoba. Twoja racja musi być na wierzchu i to poza wszelką krytyką.

Taka prawda kolego.

Tobie chodzi tylko i wyłącznie o załatwienie dyskutantów, z argumentami których sobie nie radzisz

Uproszczona (żeby nie powiedzieć: prostacka) analiza rzeczywistości.

Stwierdzenie, jakobym sobie nie radził z czyimiś argumentami jest nietrafione, z tej prostej przyczyny że wspomnianych argumentów nie ma. Jest tylko propagandowy bełkot w stylu, z jakiego byłby dumny Andrej Żdanow.

Taka prawda kolego.

Jest cała prawda, tyż prawda oraz g..no prawda. Tu mamy do czynienia z tym trzecim przypadkiem.

Jest tylko propagandowy bełkot w stylu

Jakiej propagandy? Co ci się robi?

Oprócz próby obrażenia adwersarza jak na razie nic się nie zmieniło więc mój poprzedni post nadal aktualny.

Nie. To jest forum audio, na którym dodano Bocznicę aby sobie pogadać dla relaksu na tematy różne. Jeśli ktoś więc przebywa wyłącznie na Bocznicy gdzie uprawia nachalną agitację i propagandę w bolszewickim stylu to mamy do czynienia z przypadkiem patologicznym.

Jest to analogiczny przypadek jak np. wernisaż sztuki, na którym przewidziano poczęstunek dla gości. Ale zjawia się osobnik, którego w ogóle nie interesują wystawione dzieła sztuki, natomiast od razu rzuca się na konsumpcję i w dodatku jej nie je, ale żre. A potem udaje wielce zdziwionego że go stamtąd wypraszają.

Nie. To jest forum audio, na którym dodano Bocznicę aby sobie pogadać dla relaksu na tematy różne. Jeśli ktoś więc przebywa wyłącznie na Bocznicy gdzie uprawia nachalną agitację i propagandę w bolszewickim stylu to mamy do czynienia z przypadkiem patologicznym.

PO RAZ KOLEJNY - NIE JESTEŚ ZOBOWIĄZANY DO CZYTANIA MOICH POSTÓW !!!!!!

A z tą propagandą to masz chłopie kłopot, nawet w tym wątku już mi ją wytknąłeś, może ty źle rozumiesz znaczenie tego słowa i wszystkie wpisy z którymi sie nie zgadzasz to propaganda?

Poza tym nie jesteś tutaj od oceniania innych i nie powinny cię interesować przyczyny dla, których ktoś tutaj przebywa, PÓKI NIE NARUSZA REGULAMINU FORUM I NETYKIETY. Jestem na forum od 02.2008 roku, a wątek o religiach powstał 04.2009, więc chyba to oczywiste jest, ze jestem tu dla innych powodów niż on. Więc twoje wywody są g...uzik warte, a prawdziwe intencje opisałem powyżej.

P.S

Nawet jeśli adm ustanowi jakiś limit, myślisz, że po jego osięgnięciu zmienię poglądy?

Co wtedy zrobisz, będziesz wnioskował o podniesienie limitu ? ;p

---------------------

Tobie chodzi tylko i wyłącznie o załatwienie dyskutantów, z argumentami których sobie nie radzisz i próbujesz to zrobić w podły sposób zasłaniając się dobrem forum! Zresztą o jakie dobro chodzi? Trollingiem zajmuje się moderacja, a rozmawianie na Bocznicy nie ma nic wspólnego z wątkami tematycznymi to przecież czysty idiotyzm i szukanie haka na adwersarza. Oczywista sprawa.

Normalnie człowiek nie rozmawia z kimś kim nie chce, ma jeszcze zbawienny przycisk "ignoruj", ale przecież tobie nie o to chodzi, bo w dalszym ciągu ktoś mógłby odnosić się i krytykować twoje wpisy, a to ci się nie podoba. Twoja racja musi być na wierzchu i to poza wszelką krytyką.

Taka prawda kolego.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.