Skocz do zawartości
IGNORED

Creek Evo 2 kontra NAD C350

robin102

Rekomendowane odpowiedzi

Może któryś z forumowiczów miał możliwość bezpośredniego porównania, a może miał te dwa rzeczone wzmacniacze. Chodzi mi o NAD C350 vs Creek Evolution 2. Z próżności ;) chyba rozważam zmianę NADA na tego Creeka , bo jest do kupienia za 1900 zł więc raptem tysiaka tylko trzeba by dołożyć, ale czy jest sens ?. Posłuchać, porównać nie ma szans w swojej okolicy. W NADzie wszystko ;) mi się podoba, poza obudową :) Dawno temu jak go kupowałem odsłuchiwałem z Creekiem 4330 czy jakoś tak, no i wygrał NAD tamte zawody. Dziś chyba szukam czego innego we wzmacniaczu.

Da się opisać słowami czym w aspektach brzmienia się różnią te dwa budżetowe wzmacniacze ? Co wniesie do reprodukcji Creek zamiast NADa 350

Do napędzenia teraz są kolumny Monitor Audio Silver 6 przez które sączy się wszelaka muzyka poza cieżkim rockiem i metalem wszelakim.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/111918-creek-evo-2-kontra-nad-c350/

Witaj,

to dwa zupełnie różne wzmacniacze, osobiście nie proponowałbym takiej wymiany. MA Silver dobrze zgrywa się z NAD, natomiast z Creek będzie mniej dołu, basu, trochę gorsze wypełnienie. Za to poprawi się szczegółowość, przestrzeń, żywiołowość. Połączenie Creek / MA może jednak okazać się zbyt jasne, ostre, męczące.

Przed decyzją koniecznie posłuchaj.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

Może któryś z forumowiczów miał możliwość bezpośredniego porównania, a może miał te dwa rzeczone wzmacniacze. Chodzi mi o NAD C350 vs Creek Evolution 2. Z próżności ;) chyba rozważam zmianę NADA na tego Creeka , bo jest do kupienia za 1900 zł więc raptem tysiaka tylko trzeba by dołożyć, ale czy jest sens ?. Posłuchać, porównać nie ma szans w swojej okolicy. W NADzie wszystko ;) mi się podoba, poza obudową :) Dawno temu jak go kupowałem odsłuchiwałem z Creekiem 4330 czy jakoś tak, no i wygrał NAD tamte zawody. Dziś chyba szukam czego innego we wzmacniaczu.

Da się opisać słowami czym w aspektach brzmienia się różnią te dwa budżetowe wzmacniacze ? Co wniesie do reprodukcji Creek zamiast NADa 350

Do napędzenia teraz są kolumny Monitor Audio Silver 6 przez które sączy się wszelaka muzyka poza cieżkim rockiem i metalem wszelakim.

słaby pomysł, porównywałem kiedyś, Creek jest zgodny z opisem Q21. Jeśli szukasz czegoś innego może postaw na AMC, Baltlaba lub Audiolaba, ewentualnie Roksana. Ale bez odsłuchu to zawsze ryzyko

Dzieki Q21 , Numik . Kombinuje aby sobie polepszyć a ni popieprzyć. Żywiołowość mam, zamach, rozmach też, bas jak na moje potrzeby spoko. Coś korci aby nie zmieniając charakteru sundu poprawić jego obroty ;) czyli dołożyć do pieca ;) czyli wskoczyć na wyższy level, czyli wydać trochę kasy i być bardziej zadowolony ;). No tak żeby to już może nie był NAD, ale grał jak NAD tylko lepiej, barwniej, może bardziej detalicznie, choć chyba tego też mi nie brakuje. Aaaaa głośniki zostają, nie zmieniam bo je lubię jak na dziś. Tak uprzedzam od razu :)

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Chcesz dołożyć do pieca i mieć Nada nieNada i celujesz w Evo 2 ??? Nie tędy droga a na pewno nie do lepszej barwy. Chyba, że chcesz słabszej dynamiki, odchudzenia basu i wyeksponowania wyższej średnicy i przesunięcia równowagi tonalnej w wyższe rejestry. A na deser spasujesz z MA i będzesz odsłuchiwał brzmienia silników F16. Jeśli nie słuchałeś evo 2 to posluchaj nowej 50tki. Powodzenia.

Ooooo i o takie porady mi chodziło. EVO 2 znam z ochów i achów prasowych lub internetowych. Dzięki

ps 1 z tymi silnikami od F16 to się nie jorgnąłem w czym rzecz

ps 2. a ta nowa 50tka te same brzmienie tylko lepsze ;) ;) ;)

Ooooo i o takie porady mi chodziło. EVO 2 znam z ochów i achów prasowych lub internetowych. Dzięki

ps 1 z tymi silnikami od F16 to się nie jorgnąłem w czym rzecz

ps 2. a ta nowa 50tka te same brzmienie tylko lepsze ;) ;) ;)

Ochy i achy są uzasadnione bo to naprawdę bardzo dobry wzmacniacz. Tylko potrzebuje odpowiednich kolumn o pełnym (zwłaszcza jeśli chodzi o niskie rejestry), nasyconym i przepięknie barwnym brzmieniu. Wtedy evo doda do tego co ma najlepszego czyli niesamowitą detaliczność, mikrodynamikę i przejrzystość. Jeśli masz takie kolumny to z evo będziesz miał system marzeń.

Ad. 1 jeśli nie lubisz jazgotu silników odrzutowych to nie łącz evo z MA S6. Słuchałem evo 2 kilka lat temu m.in. na MA rs6 i to było bardzo złe zestawienie. Bardzo chciałem go kupić ale nie stać mnie było na kolumny, pięknie z nim grające no i akustyka mojego salonu za nim nie optowała.

Ad. 2 nowa 50 moim zdaniem jest duzo gorszym wzmacniaczem od evo2 jednakże pozostawiono firmowaną przez creeka koncepcję brzmieniową. Czytałeś testy i na pewo pisali jaka charakter brzmienia prezentuje evo więc musisz się zastanowić czy chcesz mieć dźwięk czy jego karykaturę.

Hmmmm no to jednak Creek odpada dla mnie z tego co mówicie, a przecież taki ładny ;) ;) ;)

Może któryś z ROTELA dawno temu RA 1070 czy 1060 podobał mi się, ale wtedy w warszawskim salonie odsłuchiwałem go chyba z kolumnami B&W i raczej głośnikami byłem zainteresowany. Z tego co pamiętam to był duży silne brzmienie z mocnym jak cholera basem i trochę jasną górą. Tak mi się to chyba zapisało w głowie na lata. Może dziś by mi pasowało, bo już człowiek nie słysz tak dobrze jak dawniej, choć basu to teraz mam dostatek. Mógł by być barwniejszy, bardziej rozdzielczy jeszcze.

ps.

jest jakaś kontynuacja tego modelu 1060, 1070 w nowszym wydaniu ?

Evo 2 gra ładnie ale jak źle zestawisz kolumny to jest jazgot wiem bo mam Evo 2 już 5 lat prawie i parę zestawów kolumn z nim już stawiałem . Póki co mam monitory eposa i jest super jak dla mnie , akurat takie brzmienie mi pasuje , niesamowite detale , przestrzeń mikrodynamika i muzykalność a przede wszystkim nie męczy ucha i można naprawdę słuchac długo cieżko się nieraz oderwać od słuchania :)

Evo 2 gra ładnie ale jak źle zestawisz kolumny to jest jazgot wiem bo mam Evo 2 już 5 lat prawie i parę zestawów kolumn z nim już stawiałem ..

O proszę to kolega podobnie jak ja kiedyś. Kilak par podłogowych przeniosłem przez dom zanim do NADa dopasowałem co mi się nareszcie nada :) a podobno trzeba zmieniać wzmacniacze na coraz lepsze , a nie kolumny ;) ;)

Jakie głośniki miałeś zanim do Eposów doszedłeś, które to podobno z Creekiem graja najlepiej.

Jakie głośniki miałeś zanim do Eposów doszedłeś, które to podobno z Creekiem graja najlepiej.

Tonsil Maestro / Dali Concept 6 zapożyczone od brata ale jakoś się nie mogłem przekonać i,,,, zrobiłem błąd słucham głownie rozka/metalu dowaliłem do pieca z JBL ES 90 - Kolumny z wykopem grające efekciarsko miałem je z półtora roku i sprzedałem , miałem sprzedawać też Evo ale tak się zastanowiłem właśnie nad Eposem żeby wypróbować to połaczenie . Dopiero teraz uważam że mam dobrze spasowany system , brzmienie mi pasuje nie męczy jest fajna przestrzeń , muzykalnośc , dużo detali tych monitorków epos m12.2 słucha się z olbrzymią przyjemnością . Creek z Eposami to dobre zestawienie , może są i lepsze ja już nie muszę szukać no chyba że kiedyś nazbieram na jakieś Hajendowe klocki . Podobno Creek gra ładnie z monitorami Usher nawet ładniej niż z Eposem ale nie słuchałem takiego zestawienia tyle co info z klubu posiadaczy Creeka tam ktoś zachwalał Usher v-601 bodaj że tak ładnie gra z Evo2 .

Tonsil Maestro / Dali Concept 6 zapożyczone od brata ale jakoś się nie mogłem przekonać i,,,, zrobiłem błąd słucham głownie rozka/metalu dowaliłem do pieca z JBL ES 90 - Kolumny z wykopem grające efekciarsko miałem je z półtora roku i sprzedałem , miałem sprzedawać też Evo ale tak się zastanowiłem właśnie nad Eposem żeby wypróbować to połaczenie . Dopiero teraz uważam że mam dobrze spasowany system , brzmienie mi pasuje nie męczy jest fajna przestrzeń , muzykalnośc , dużo detali tych monitorków epos m12.2 słucha się z olbrzymią przyjemnością . Creek z Eposami to dobre zestawienie , może są i lepsze ja już nie muszę szukać no chyba że kiedyś nazbieram na jakieś Hajendowe klocki . Podobno Creek gra ładnie z monitorami Usher nawet ładniej niż z Eposem ale nie słuchałem takiego zestawienia tyle co info z klubu posiadaczy Creeka tam ktoś zachwalał Usher v-601 bodaj że tak ładnie gra z Evo2 .

Miałem V-601 i lepiej jest zestawić te kolumny z ciepło grającymi wzmacniaczami bo ten model Ushera ciepła za wiele nie ma... np. Grundig Fine-Arts A-9000 czy Accuphase E-203 rewelka, czy z nowszych Baltlab Epoca 2 z drugiej strony też nie może być "buły" na basie bo Ushery mają miękki bas np.NAD C356 czy C375 na pewno nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.