Skocz do zawartości
IGNORED

Kondensatory elektrolityczne Nichicon

JOT-23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :-) Licząc na pomoc ze strony Kolegów, stawiam pytanie a właściwie 2 pytania:

1. Która seria Nichiconów jest lepsza - FX czy KZ ?

2. Kto z kolegów miał do czynienia z kondensatorami miedzianymi Audyn Puree Copper ?

Czy połączenie np. Audyn Copper 1 uF i 0,22 uF ale ruski teflon wniesie coś nowego do dźwięku ? Za wszelka pomoc i sugestie będę bardzo wdzięczny. Pozdrowionka :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/111710-kondensatory-elektrolityczne-nichicon/

Z Nichiconów bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie dość nowa seria KA.

Nie zgadzam się ze Nichicony są do dupy, jak każdy kondensator w jednym miejscu się sprawdzą, w innym nie, trzeba wypróbować.

Nie ma tutaj prostych recept, w jednym miejscy sprawdzi się Nichicon, w innym Nippon, Elna, BG, a w jeszcze innym Samwha lepszej serii na 105 st.

Co do bocznikowania kondów w torze audio - wydaje i się ze jeden dobre dobrany zagra lepiej niż inny bocznikowany. Z moich obserwacji.

• 2 tygodnie później...

Z Nichiconów bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie dość nowa seria KA.

Nie zgadzam się ze Nichicony są do dupy, jak każdy kondensator w jednym miejscu się sprawdzą, w innym nie, trzeba wypróbować.

Nie ma tutaj prostych recept, w jednym miejscy sprawdzi się Nichicon, w innym Nippon, Elna, BG, a w jeszcze innym Samwha lepszej serii na 105 st.

Co do bocznikowania kondów w torze audio - wydaje i się ze jeden dobre dobrany zagra lepiej niż inny bocznikowany. Z moich obserwacji.

moje odkrycie - w sklepie wykopali mi stare rubycony, kupilem wszystkie. Grają w torze audio genialnie po okolo 300 godzinnm wygrzaniu, Bez wygrzewania zagrały i tak lepiej niż ecapy mundorfa i garść różnych mkp. Zabocznikowałem je małym kilka nf styrofleksem.

Kondy bocznikuje. bo.. mozna dobrac brzmienie a wpływ bocznika często większy niż zamiana na inny.

Trzeba słuchać bo zmiany tez są na minus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.