Skocz do zawartości
IGNORED

prośba o identyfikację zespołu

1siedem

Rekomendowane odpowiedzi

WItam,

tydzień albo nieco dalej wstecz leciała rano w Trójce grupa, która wpadła mi w ucho. Z tego co zapamiętałem, to nazywa się Maria and .. band.

Szukałem zespołu, który nazywałby się podobnie i nie znalazłem. MOże ktoś pomoże...

Kolego, chyba się nie obrazisz że podepnę się pod Twój temat.Nie będę zakładał swojego bo mam podobny problem.

Szukam płyty (tytułu) Andreas Vollenweider, jest to płyta na której przerwy między utworami, są zastąpione dźwiękiem

jak by ktoś przekładał kartki w książce.Więcej nie zapamiętałem, bo bardzo dawno słuchałem tej płyty.Będę wdzięczny

za pomoc, jeżeli ktoś kojarzy tą płytę ?? Pozdrawiam, i przepraszam autora wątku, że tak bez pytania, na bezczelnego

się podczepiłem. -:)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Kolego, chyba się nie obrazisz że podepnę się pod Twój temat.Nie będę zakładał swojego bo mam podobny problem.

Szukam płyty (tytułu) Andreas Vollenweider, jest to płyta na której przerwy między utworami, są zastąpione dźwiękiem

jak by ktoś przekładał kartki w książce.Więcej nie zapamiętałem, bo bardzo dawno słuchałem tej płyty.Będę wdzięczny

za pomoc, jeżeli ktoś kojarzy tą płytę ?? Pozdrawiam, i przepraszam autora wątku, że tak bez pytania, na bezczelnego

Sprawdź "Book Of Roses".

Nie na wszystkich,ale po dwóch czy trzech utworach słychać przewracane kartki :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość

(Konto usunięte)

WItam,

tydzień albo nieco dalej wstecz leciała rano w Trójce grupa, która wpadła mi w ucho. Z tego co zapamiętałem, to nazywa się Maria and .. band.

Szukałem zespołu, który nazywałby się podobnie i nie znalazłem. MOże ktoś pomoże...

A jaki to rodzaj muzyki?

jak by ktoś przekładał kartki w książce.

Płyta z 1991 roku "Book Of Roses" > np. 7:52

http://www.youtube.com/watch?v=lAPd-hch1dk

Sprawdź "Book Of Roses".

Pisaliśmy w tym samym czasie :)

WItam,

Podaj jakieś cechy charakterystyczne :)

W Trójce ostatnio leci coś takiego,może nie Maria,tylko Malia :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Sprawdź "Book Of Roses".

Płyta z 1991 roku "Book Of Roses"

Wielkie dzięki Panowie, wdzięczny Kiza.-:) kolejka za uprzejmość z waszej strony, i autora wątku, że mnie nie wyrzucił.

Pozdrawiam.-:)+++

to jest book of roses. Dostępna również jako SACD. Wg mnie zdecydowanie najlepsze płyta Vollenweidera !!!!!!

a jak to brzmi na lampach 300B od JAG-a ...

a jeszce dodam jak brzmi

Podaj jakieś cechy charakterystyczne :)

W Trójce ostatnio leci coś takiego,może nie Maria,tylko Malia :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

YES ! Dzięki !

Słuchałem w samochodzie i trochę się spieszyłem do pracy, więc nie słyszałem dokładnie. Powiem Wam, że 3 dni temu trzymałem tę płytę w rękach i jej nie kupiłem.... Trzymałem dlatego, że od 3 miesięcy najczęściej puszczaną przeze mnie płytą jest Black Orchid - właśnie Malii. Blach Orchid to piosenki Niny Simone w wykonaniu Malii - płytę kupiłem, początkowo byłem zły, bo mnie nie ruszyła... ale to jedna z tych płyt, w których zatapiasz się z czasem... Polecam.

Raz jeszcze dzięki, jutro---- nie - jutro ie dam rady - pojutrze jadę po płytkę !

Dzięki, wiesz może gdzie tego SACD można nabyć ??

Pozdrawiam. :)

++++

Ja kupiłem kiedyś w u idiotów - ostatnio też tam była - jak ja uwielbiam tę płytę !

PS kiedyś miałem kasetę - ale nie wiem gdzie ją kupiłem :)

A-ha posłuchaj jeszcze VOX - też fajny

Ukryta Zawartość

Ja kupiłem kiedyś w u idiotów - ostatnio też tam była - jak ja uwielbiam tę płytę !

Jeszcze raz dzięki, zaraz poszukam. -:)

WItam,

Witam,

do takich "poszukiwań" przydatna jest stronka

Ukryta Zawartość

Może się komuś przyda w przyszłości ;)

Ukryta Zawartość

Witam,

do takich "poszukiwań" przydatna jest stronka

Ukryta Zawartość

Może się komuś przyda w przyszłości ;)

Dzięki za namiar !

Ukryta Zawartość

Żadna strona nie da tego co forumowa porada.

Te chwile gdy pytający pyta : jak się nazywa ten zespół i piosenka gdzie ona śpiewa : fa fa fi fam, tara rara ra ram ... a muzyka gra : tu turururu ruru ru ...

A szybka odpowiedź to Mike Oldfield - Foreign Affairs ...

Gość

(Konto usunięte)

Żadna strona nie da tego co forumowa porada.

Te chwile gdy pytający pyta : jak się nazywa ten zespół i piosenka gdzie ona śpiewa : fa fa fi fam, tara rara ra ram ... a muzyka gra : tu turururu ruru ru ...

A szybka odpowiedź to Mike Oldfield - Foreign Affairs ...

:)))

Załatwiłeś mnie! Właśnie dokładnie tak to zanuciłem! Bo tak to "idzie :) ;)

http://www.youtube.com/watch?v=00Q4jHUvAeo

Leciało to tak: Bum Tarara Bum Tarara.

"Jesteśmy jagódki, czarne jagódki.

Mieszkamy w lesie zielonym.

Oczka mamy czarne, buźki granatowe,

A spódniczki są ....

A kiedy dzień nadchodzi, idziemy

na jagody ...

A nasze małe serca biją nam radośnie

Bum Tarara Bum.....

Tak to leciało, trochę poskracałem, ale to chyba to ???

Pozdrawiam -:)

Gość

(Konto usunięte)

Szukam nazwy zespołu i utworu do... Leciało to tak: Bum Tarara Bum Tarara. Dziękuję.

Bum Tarara Bum.....

Jagódki owszem, ale może o ten kawałek chodziło?

http://www.youtube.com/watch?v=JOvtez30pzY

;)

To chyba "Szewcy" Witkacego;-)

o, kurka wodna!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Brawo Panowie. Zagadka rozwiązana. A propos. Uważam, że płyta Siekiery "Nowa Aleksandria" jest genialna - polska nowa fala, punkrockowy zadzior, absurdalne teksty - majstersztyk.

"Nowa Aleksandria"

Miałem na winylu, za komuny, i słuchałem w kółko,teraz trochę zapomniałem o tej zacnej kapeli,

ale po Twoim poście czas na odnowienie, zapomnianego.!!

Może to nie Twój klimat muzyki, ale też z tamtych lat, chętnie do niego wracam.Może Ci się spodoba.?? -:)

To ja wkleję link do inspiracji całej polskiej nowej fali lat 80-tych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

YES ! Dzięki !

Słuchałem w samochodzie i trochę się spieszyłem do pracy, więc nie słyszałem dokładnie. Powiem Wam, że 3 dni temu trzymałem tę płytę w rękach i jej nie kupiłem.... Trzymałem dlatego, że od 3 miesięcy najczęściej puszczaną przeze mnie płytą jest Black Orchid - właśnie Malii. Blach Orchid to piosenki Niny Simone w wykonaniu Malii - płytę kupiłem, początkowo byłem zły, bo mnie nie ruszyła... ale to jedna z tych płyt, w których zatapiasz się z czasem... Polecam.

Raz jeszcze dzięki, jutro---- nie - jutro ie dam rady - pojutrze jadę po płytkę !

Od tygodnia nie mogę się oderwać od Black Orchid i Convergence:)Nie jestem specjalnym koneserem jeśli chodzi o zmysłowe kobiece wokale ale ostatni raz to chyba takie wrażenie wywarła na mnie parę ładnych lat wstecz Julie London i jej Black Coffee.

l'enfant sauvage

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.