Skocz do zawartości
IGNORED

Kef Reference 203/2 I Pmc twenty 22

Kriss-1973

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy ktoś miał doczynienia z tymi kolumnami.Obie firmy maja dobre recenzje kef i Pmc . Zastanawiam sie nad kupnem któryś z wymienionych kolumn. Słucham muzyki rock, blues, alustycznej a także czasem rożnej.

https://www.audiostereo.pl/topic/111590-kef-reference-2032-i-pmc-twenty-22/

a który samochód lepszy? osobowy czy dostawczy? . Kefy to duża podłogowa kolumna, pmc to monitor. Musisz napisać coś więcej..... . Jakie pomieszczenie, z jaką elektroniką. Obydwie konstrukcje są udane ale nie da się ich wrzucić do jednego wora.

Z tym wzmacniaczem sprawdzą się zarówno pmc jak i kefy, wybór pomiędzy tymi dwoma modelami nie wydaje się być przypadkowy. Kefy mogą się trochę dusić, pmc 24 stawiają na pokazach nawet w 30m. Jeśli kefy to nie wiem czy nie lepszym wyborem w tym przypadku byłyby r900. Z kefów mam w domu r300, a z pmc LB1i Signature, jedne i drugie potrafią zadziwić. Ja bym w pierwszej kolejności celował w r900, oczywiście najpierw odsłuch. Możesz zagadać do forumowicza muda44 , on ma r900 więc na pewno coś doradzi, a może zaprosi na odsłuch?. PMC 24 to również super kolumna i z pewnością będzie łatwiejsza w adaptacji z racji linii transmisyjnej-wylot z przodu, co do walorów brzmieniowych sam musisz ocenić, wiem tyle że nie ma gatunku muzycznego z którym mi r300 nie grały.

Bas z TL PMC to temat na osobny wątek. Tego nie można porównać do niczego innego. W tym zakresie ( a w szczególności z MF - które lubię ) naprawdę warto posłuchać u siebie i w swoim systemie. Duży wpływ ma akustyka ( moim zdaniem ponad 50% w każdym systemie ) i zgranie na linii wzmacniacz-kolumny. Do tego źródło , które da od siebie odpowiednio i muzyka gra.

Co do Pmc mam pewne doświadczenie miałem twenty 22 i grały naprawdę swietnie ale są to monitory i brakowało i troszkę powietrza i przestrzeni dlatego moim faworytem są 24, ale chce także zobaczyć i inne kolumny znalazłem jeszcze nowe B&W cm10

Jeśli Kef, to posłuchaj w Twoim pomieszczeniu model R700 lub R900, powinny świetnie sprawdzić się w Twoim pomieszczeniu. A może warto posłuchać kolumn Dali Mentor 6? To także moim zdaniem ciekawa propozycja.

Zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli Kef Ref 203/2, to tylko używane, myślę że w tym momencie nie opłaca się już kupować nowych. Jeśli to ma być cos na naprawdę wysokim poziomie, to polecam Dali Epicon 6, można utargowac za 30k, to i tak drogo, ale kolumny są rewelacyjne i nie są trudnym obciążeniem, a ty nie masz jakiegos high-endowego wzmacniacza, więc to duża zaleta.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.